חצישלישרבע
New member
חצי התלבטות
במובן מסויים זו כנראה הודעת חצי-
לפורום הזה, כי לא מעורבת כאן לא תזה ולא מדובר כאן על דוקטורט, אבל זה כן על לימודי המשך. לא באמת טרחתי להסתיר את ההקלה שלי מהשחרור מסטטוס הסטודנטית, בעיקר כי לא אהבתי את תחושת המועקה המתמדת שכל הזמן יש דברים שצריך לעשות. היום אני הוגנת מספיק לומר שכנראה יש גם אלמנט של אופי שמעורב בזה, כי הדימוי שהיה לי על עבודה של תשע-עד-חמש ששוכחים ממנה ברגע שעוזבים את המשרד גם לא ממש התממש כשבסוף בחרתי בעבודה שהיא גם אינטנסיבית וגם עם נסיעות. הועלתה בפני האופציה ללמוד ללימודי הסמכה מסויימים בתחום האנליזה הפיננסית. מבנה הלימודים מותאם בכוונה לאנשים שעובדים, וסובב סביב לימוד עצמי, וסט של בחינות שצריך לעבור, כשכל בחינה כזו דורשת לימוד די אינטנסיבי של כמה חודשים. עכשיו, אני לא בעניין של לצבור הסמכות ותארים רק בשביל הקטע, זה נראה לי מיותר לגמרי. בנוסף, אני נרתעת מהעניין של להתחייב למסלול לימודים שוב פעם. ברור לי שבגלל שיש מטרות שהן מאוד ברורות (בניגוד לעבודה על מחקר, שנוטה להיות נזילה יותר) אז זה קצת מפשט דברים, אבל מצד שני, אני עדיין אעבוד במשרה מלאה. כאמור, אין סוגייה של מחיר. אבל, מעטים האנשים שנשארים בתחום העיסוק הנוכחי שלי לאורך זמן, ואני לא רואה את עצמי שם לטווח ארוך. מה שבפועל קורה הוא שאחרי תקופה של שנתיים-שנתיים וחצי, אנשים "חוצים את הקווים" ועוברים לעבוד במוסד פיננסי כזה או אחר. בהיותה תעודה מוכרת בכל העולם, וכזו שמופיעה תדיר במודעות דרושים כאן, הלימודים האלו הם השקעה, ואפילו לא לטווח הכל כך רחוק. זה בעצם מוקד המשיכה העיקרי עבורי בלימודים האלו, הידיעה שהם יהפכו את החיים לקצת יותר קלים אחר כך, וישפרו את עמדת המיקוח בענייני שכר. אני אוכל להסתדר בלעדיהם כמו שעשו קודמי בתפקיד - אבל יהיה יותר טוב איתם. תקופת הזמן המדוברת, היא בערך שנה (לא להסמכה המלאה, שלוקחת יותר, אלא לחלק הארי מתוכה, שהוא מספיק לצרכי. שיקולי התועלת כאמור הם לא שתהיה עוד תעודה לתלות על הקיר, אלא מה הערך בפועל שאני מקבלת מהלימודים) מנגד, שוב לוותר על הרבה זמן פנוי (וזה לא שיש לי תועפות ממנו עכשיו). מצד שלישי, אנחנו כן מתחילים לדסקס הרחבת משפחה בעתיד הנראה לעין, אז עכשיו באמת מדובר בחלון הזמן המתאים יותר בגדר הסביר. אז אני נוטה לכיוון של הבעד, אבל הנה, יום שבת שלם עבר עכשיו, שהעברתי מאוד בנעימים, ומתוכו העברתי בערך שלוש דקות בעלעול מנומס בספר. אני מצדיקה את זה בכך שטרם החלטתי סופית וערכתי את הסידורים הדרושים, אבל אני לא יודעת. כל עצה, מחשבה, תובנה או הארה תתקבל בשמחה מרובה.
במובן מסויים זו כנראה הודעת חצי-