חצי יד ראשונה, הצוללת הצהובה, ירושלים

choo

Active member
חצי יד ראשונה, הצוללת הצהובה, ירושלים

ראשית - זו ביקורת חד פעמית, משום שנסיעה לירושלים בשביל הופעה היא מאורע חד פעמי בשבילי. ההופעה פורסמה בתור "שישה מופעים על שתי במות, מתחיל ב-12:00". הנחתי שיתחיל בסביבות 12:30 - התחיל בשעה 13:00. היו שתי במות, אבל ההופעות היו לסירוגין, כך שמצד אחד לא היה צירך לבחור לאן ללכת, ומצד שני - היה ארוך יותר משציפיתי (ובסביבות 16:00 נטשתי). בהתחלה היו האיטליזים. ראיתי אותם לפני כמה חודשים בהופעה בלבונטין, ולא כל כך התלהתבי. מאז ראיתי את לי טריפון פעם-פעמיים, וראיתי פוטנציאל לא מספיק מנוצל. בצוללת הצהובה הפוטנציאל נוצל. אני מניח שעם ההשתפשות עם הלהקה, עם התקליט החדש ועם השד יודע מה עוד, היא יותר מחוברת לחומרים וללהקה. בנוסף, היה פחות רועש מאשר בלבונטין (שם נדמה היה לי שאני רואה ארבעה אנשי מיתרים עוסקים בשלהם, זמרת ששרה לבדה, ומתופף שנשכח מאחור). הפעם ההרכה היה יותר "עשוי", הזמרת היתה במרכז, והבאלאנס היה יותר מוצלח (למרות שעדיין - קשה להבחין בצלילי שלוש גיטרות שמנגנות יחדיו - אבל לפחות בין שתיים מהן הבחנתי). הסאונד היה יחסית טוב, אם כי חזק מדי לטעמי. ההופעה עצמה - קצרה להפליא (כארבעים דקות). צריך להניח יד על התקליט (מכרו בצוללת לפני ואחרי ההופעה, אבל עד שהגעתי, הם נעלמו). אגב, ההופעה התחילה עם כמות לא גדולה של קהל, אבל לאט לאט האנשים נאספו ובאו מרחבי הצוללת. לאחר הפסקה קלה (כעשר דקות) עלו על אותה במה אסף אבידן והמוג'וס. פה מדובר בשמיעה ראשונית - הם אכן מאוד להקה, אם כי בשירים במייספייס אבידן נשמע ברור יותר. עדיין די נהניתי. בגלל המבנה המוזיקלי של השירים, היה פחות רועש מבהופעה של איטליז, ויותר קל לעקוב אחרי ההופעה. ההופעה היתה דומה באורכה לקודמת (אולי קצת יותר ארוכה). מי שמגיע ביום ראשון ל"תקליט" (איפה זה, ירושלמים?) יזכה להופעה אקוסטית של אבידן והדס (הצ'לנית). הייתי שמח להיות שם, אבל... רחוק. לפני השיר האחרון, אבידן שולח את הקהל להופעה של דני הדר ונוגה שלו (אהבתי את הפירגון), שהופיעו בחדר השני. את ההופעה הזו ראיתי לפני שבוע (או שבועיים?) אם "וגנר והמסריחים" בתמונע. בצוללת כבר הכרתי יותר את השירים, ויותר נהניתי. הקהל הירושלמי הגיע בכמויות מופחתות (חלק החליטו לעשות הפסקה, חלק "נשרו" תוך כדי ההופעה). מצד אחד, ההופעה התמונע היתה יותר תיקשורתית (בכל זאת - שם הם הרגישו בבית, ונגה שלו הרבתה לעשות פרצופים תוך כדי השירה, גם אם היא לא חשה בזה). מצד שני - היה משהו בלראות הופעה בירושלים, אחרי הרעש של שתי ההופעות הקודמות (לא שאצל "זוהר והמסריחים" שקט מדי), שהיה מאוד מרגיע. גם אם לא היתה הרבה אהבה לתת... אחרי ההופעות הללו (שמיצו בצורה מוצלחת את הסיבה שבגללה נסעתי לירושלים מלכתחילה), התחילה מוזיקת ראפ מהאולם השני (שבו הופיעו הדר ושלו). חשבי שזו המוזיקה שבין ההופעות, עד שהבנתי שזו הופעה של... רבל סאן(?). מאחר ואינני חובב ראפ גדול, עברתי שם רק לשתי דקות, ויצאתי. הראפר הנ"ל נראה ונשמע כמו שראפר צריך להראות ולהישמע (בניגוד לראפרים העסוקים בעצמם ובהאדרת שמם, שמסתובבים בארץ). בשלב הזה, לוס כפארוס ביצעו באלנס באולם הראשון, אולם כשהשעה הראתה שכמעט ארבע, הוחלט שצריך ללכת. אגב, במסדרון הכניסה עסקו במכירת "בגדים יד שניה, ובגדי מעצבים". היתה התעניינות מסויימת של הקהל (לא יודע כמה תורגם למזומנים בקופה). המרפסת של הצוללת מצאה כן בעיניי, אם כי היתה מלאה בעדן סיגריות שבשלב מסויים הבריח אותי בחזרה לאוויר הצח בפנים ;). התרשמתי מהקהל הממושמע, שלא עישן בתוך המקום (בניגוד לביט ערב קודם - שהיה מלא עשן). והיה גם כלב אחד בקהל, שבא לשמוע מוזיקה ולזכות בליטופים. אם מישהו היה שם מאוחר יותר, ויודע לספר על לוס כפרוס או על אונילי, אנא שתפו.... (ראיתי את אונילי פעם בביט, "בנותנות בראש" הראשון, ולא התרשמתי יותר מדי, למרות ששמחתי שהיא אירגנה את האירוע ההוא).

SV Design

New member
הייתי בזה גם

פעם ראשונה שאני רואה את כל הלהקות האלה..כי לרוב אני לא הולך להופעות מהסוג הזה למרות שאני אוהב את רובן.. אהבתי מאוד את אטליז רק שבאתי טיפה מאוחר והפסדתי שני שירים..יש מצב אני אקנה את האלבום הם נשמעו סבבה לגמרי.. גם אסף אבידן שבהתחלה לא ידעתי שזה הוא בכלל עשה הופעה סבבה אני פחות אוהב מאיטליז אבל הוא נשמע ממש סבבה יש לו אחלה קול.. והלהקה שלו, המוג'וס, ממש טובים.. בכל מקרה אז עברתי לאולם השני וראיתי את הדבר הנוראי הזה שני האנשים האלה היו כל כך נוראיים המילים נוראיות,השירה עלובה,הנגינה מעפנה לגמרי וזה פשוט היה גרוע..אני לא מאמין איך אנשים נשארו וראו את הדבר הנוראי הזה ?? ראיתי שהיו כאלה שהלכו אבל לא מספיק..ואנשים יושבים ומוחאים כפיים כאילו הם באמת טובים נשארתי והלכתי טיפה לטייל בצוללת כי זה היה גרוע..אבל נשארתי כי חיכיתי לרבל סאן אחרי זה..אני לא יודע הם היו ממש נוראיים ניסו לעשות פוזות של נגנים טובים ומוזיקאים אבל ראו שהם ממש לא יודעים לנגן,לשיר והכי גרוע לכתוב שירים..זה לא רק המילים זה גם הלחן והשירה זה פשוט נוראי.. בכל מקרה הם דיי עשו הופעה מלאה של הרבה מאוד זמן וזה ממש ביאס אותי סוף סוף נגמרה ההופעה ואנשים התחפפו כאילו הכל נגמר.. מזל שרבל סאן ומארקי פ'אנק הצליחו לתפוס את האנשים לפני שכולם ברחו..והחזירו אותם לאולם.. בכל מקרה מרבל סאן ציפיתי ליותר כי אני מת על קולולוש (הלהקה שהוא נמצא בה) אבל בגלל שזה היה רק הרכב של דיג'יי וראפר זה מאוד קשה להפוך את זה ליפה ומעניין ויש להם עוד עבודה לעשות..יש להם שיר אחד שנשמע סבבה..(קוראים לו Harmony)מבחינת ראפ רבל סאן חוזר על עצמו יותר מדי..בשירים..לא מבחינת מילים כי מילים בקושי אפשר לקלוט במהירות שלו ובגלל שזה באנגלית אבל מבחינת הסטייל של הראפ.. בכל מקרה מארקי פ'אנק חייב לעשות את הטראקים שלו יותר מעניינים ויפים..אותי זה דיי שעמם ברוב הזמן..אבל אולי אני גם צריך לשמוע את הדברים האלה כמה פעמים ואז אני יאהב את זה..רק שכרגע יש רק שיר אחד שאפשר לשמוע לא בהופעה לפי מה שאני יודע.. בכל מקרה בהצלחה לרבל סאן ומארקי פ'אנק אני בטוח שהם עוד יעשו דברים יותר מעניינים ויפים שלא ישעממו אבל צריך לתת לזה זמן.. בכל מקרה אחר כך אמרו שיש הופעה של אונילי בבמה הרגילה של הצוללת ולא ידענו מי אלה והיה כבר משעמם ומעייף וחשבתי יהיה לוס כפרוס אבל חשבתי בסוף אין ושאונילי הופעה אחרונה..אבל הם בטח היו אחרי אונילי..בכל מקרה הלכנו..לא נורא נשמע אותם בפעם אחרת..

dsol

New member
לא הייתי אבל...._../images/Emo189.gif

אני יכול לומר שלוס כפרוס גדולים ! חבל שלא נשארת להופעה שלהם.. זו הנאה בטוחה !

למעלה