חצי יום כייף בירושלים (מחניודה ועוד)

mereng

New member
חצי יום כייף בירושלים (מחניודה ועוד)

באירוע נדיר הבחור לקח יום חופש והצטרף אלי ליום כייף בירושלים. התיכנון המקורי היה לפזר את הטף למסגרות ולהגיע לעיר מוקדם לטובת ארוחת בוקר זריזה ואחריה סיור סאגוואי ב- 10. בפועל אלוהי התחבורה היו נגדנו והיו פקקים מטורפים בדרך, כך שנאלצנו לעצור לאכול משהו זריז בתחנת דלק בדרך והגענו בקושי לסיור עצמו (שהוא אגב מומלץ וכייפי מאוד - חברת SMART TOUR, היינו בטיילת ארמון הנציב).

אחרי הסיור נסענו לשוק וחנינו בחניון התת קרקעי, וצעדנו בניחותא למחניודה.
אולי התקלקלתי, אבל המסעדה הרגישה כמו נסיון נואש אחד גדול לייצר רטרו - שיק ממש בכוח. החל מתפריט היין שכתוב במחברת מיושנת בעיפרון, מגבות המטבח על תקן מפיות ועוד. אישית - זה לא מדבר אלי, זה לא חמוד או מגניב וזה בעיקר הרגיש לי מאוד מתאמץ ומאולץ. השירות היה אחלה, המוסיקה קצת רועשת לטעמי.
לפתיחה קיבלנו לחם שהיה חביב אבל הרגיש תעשייתי - כאילו לקחו 2 פרוסות של לחם דגנים משקית ושמו בשקית נייר ממותגת, ועם הלחם הגיעה פנכה קטנה של טחינה שהיתה טעימה אבל קצת אנמית ופשוטה לטעמי, אם כי הבחור אהב.

לראשונות הזמנתי כמובן את הפולנטה עם הפטריות והאספרגוס- מנה מצויינת וטעימה, הייתי שמחה אם היתה קצת יותר גדולה.
הבחור הזמין קרפצ'יו דג כלשהו והיה מרוצה מאוד.
ביקשתי מהמלצרית טעימה של "הפירה הטוב בעולם" והיא הביאה לי בשמחה - הוא באמת נורא נורא טעים, אבל אין בו משהו מסעיר או ייחודי. ביצוע מצויין לפירה (וטרם טעמתי את הפירה של רובושון...).

לעיקריות הלכתי על פסטת חורף עם ירוקים ברוטב חמאה לימוני - מנה טובה ונדיבה, הלימון לפעמים היה מאוזן ולפעמים השתלט, תלוי באזור בצלחת. הבחור לקח משהו עם טלה שהיה מצויין, ההערה היחידה שלו היתה על תפוח האדמה האימתני שנח במרכז הצלחת, שהיה תפל ברובו כיוון שהתיבול לא חדר אליו ולכן היה משעמם. קרם החצילים בתחתית הצלחת היה מעולה לדבריו.

קינחנו ב"כיפת ברזל" - קינוח שוקולדי שהיה מאוד כייפי ומעניין ולהפתעתי לא כבד או מתוק כפי שחששתי.

כמו שמישהו פה כתב לי - כשמגלחים את השטויות מסביב, יש שם אוכל טוב בסך הכל. מצד שני, לא קיבלתי חשק היסטרי לחזור לפחות עד שיהיה שינוי בתפריט.









 

mereng

New member
בהמשך סיירנו בשוק מחנה יהודה

תותים שנראו נפלא בדוכן נמצאו רקובים בקופסא כבר למחרת


קנינו הרבה גבינות מעולות בבאשר, וגם שמן כמהין.
קנינו חלבה "מעורב ירושלמי" בדוכן החלבה המקסים, וגם טחינה (טובה !).
בחצ'פוריה קנינו 2 מיני מאפים שנלקחו הביתה לארוחת הערב, הפעוט שלי חיסל בהתלהבות

קצת השלמות תבלינים, וזזנו הביתה.

 

amity001

New member
תודה רבה על הדווחים


נשמע שהייה לכם חצי יום מהנה.
אני מאד אוהב את האוכל שקבוצת מחניודה עושה, ואכן פחות את הרעש מסביב, דבר שמונע ממני לחזור למסעדה הראשית.
אני לרוב מעדיף את יודל'ה שממול, אותו אוכל וקצת פחות בלאגן.
 

החתולית

New member
על הדיווח

אני מסכימה איתך לגבי ההמולה במחניודה. האוכל מצויין ברובו, ההגשה לפעמים קצת הזויה.
 

salo22

New member
תודה רבה


ממש לא מתחבר למחנה יהודה, לא לדיווחים של האוכל, לגמרי לא לאווירה ולשאר דברים מאולצים.. אבל זה בהחלט יותר האוכל, משהו שם לא מרגיש משכנע מספיק, "אינטרנטית".. מצד שני נדמה שגם פאלומר מצליחה מאוד בלונדון, למרות שלא בדקתי "לעומק"..
 
אני גם לא מבינה את ה"הייפ" סביבם

מסכימה איתך שהמקום מתאמץ לגמרי.
האוכל טוב,זה אין ספק.
האווירה ה"אנחנו מגניבים" הזו.. לי אישית-פחות עושה את זה.
ועשית לי חשק לאכול שוב את הכיפת ברזל
 
למעלה