חצי שנה בדרום אמריקה

חצי שנה בדרום אמריקה

היי אני מתכוונת לטוס באוקטובר כנראה לחצי שנה זה ברור לי לחלוטין שלהספיק לראות הכל זה לא ממש אופציה אבל בכל זאת יש דברים שברור לי שבגלל שזה טיול של פעם בחיים שווה לא להפסיד רציתי לדעת איזה דברים פשוט אסור להפסיד? ועוד דבר, אני כנראה ישהה הרבה זמן בבולביה (אני רוצה להתנדב שם) זה משהו שאני לא מוכנה לוותר עליו, אבל בגלל שהוא דורש הרבה זמן ברור לי שאני אצטרך לוותר על דברים אחרים... אני שוקלת לוותר על ביקור בברזיל או פרו כדאי לי לעשות את זה או שעדיף לשהות בכל המדינות שהות קצרה יותר אבל להספיק לראות כמה שיותר?

bananaboy8

New member
פילוסופיה בגרוש

שתי השאלות שלך הן עניין של השקפת עולם: התשובה לשאלתך הראשונה יכולה בכיף להיות שבטיול (ולמעשה גם בחיים) אין דבר כזה הפסד. מכל דבר שאת עושה את מרוויחה משהו, את פשוט צריכה לראות את זה כך, וכך גם תפיקי מן הרווח את המיטב. התשובה לשאלתך השנייה היא שאת צריכה לשאול את עצמך לשם מה את יוצאת לטיול הזה ? לסמן "וי" ולהגיד "עשיתי", או לעשות הרבה יותר, אבל בפחות אתרי "חובה". אם בהתייחס לתשובה לשאלתך הראשונה, אכן תראי כל מעשה שלך כרווח, תביני שאין מקום שהוא יותר חובה מאחרים (ומכאן גם שכל המקומות כולם הם למעשה בגדר חובה), מה שאולי יעזור לך להיפטר מן הלבטים... בהצלחה יותם

ענתוש 24

New member
כמה דברים על פרו:

אין חובה לראות את כל המדינה אבל יש בפרו כמה אתרים שמבחינתי אם היה קוצר בזמן לא הייתי מוותרת בשום מחיר:
מאצ'ו פיצ'ו (היה החלום שלי מילדות) ואם אין זמן לא חייבים לעשות את הטרק- ניתן להגיע אליו ברכבת מקוסקו.
באופן כללי קוסקו עיר מדהימה ויש סביבה הרבה אתרים אבל אם אין זמן אז לפחות מאצ'ו פיצו.
אגם טיטיקקה- בגבול בוליביה-פרו. אני ביקרתי משני הכיוונים אבל יותר מומלץ הצד של פרו עם האיים הצפים (העיר פונו), מומלץ להשקיע לילה לישון באחד האיים, זו חוויה בלתי רגילה.
בצפון המדינה- הווארס- יש שם טרקים מדהימים עם הרים מושלגים ולגונות כחולות טורקיז. אם תהיי בארגנטינה וצ'ילה יכול להיות שתמצי שם את נושא הטרקים וניתן לוותר. אם לא אז כדאי... בכל מקרה, את המקומות שציינתי אפשר לעבור בלי התעכבות ובלי לחץ בכ-3 שבועות. ושוב, זה עניין של השקפת עולם/טיול וייתכן שכבר תהיי בטיול יישתנו דעותייך, לפעמים להחלטות שעושים בארץ אין כ"כ תוקף

אני מסכימה עם מה שבננה בוי אמר

ואם כבר אז לדעתי אסור אסור לוותר על הקרחונים בדרום ארגנטינה / צ'ילה. אין דברים כאלה...(ואולי עוד כמה עשרות שנים כבר באמת כבר לא יהיו)

natyh

New member
השאלה אחרת

מה מדבר אלייך ? יש דברים שמדברים לאנשים מסוימים וכלל לא לאחרים ולכן קשה מאד לענות אם בכלל , אפשר לספר לך מה יש שם או אחרת כל מה שתראי ותחווי יהיה רוח נקי הרי את לא הולכת ומונה בחיים את הדברים שהפסדת .... אלא להיפך ! וכבר כתב יפה נער הבננות ענן של השקפה !

למעלה