חצי
מבט אחר על נתרן בתזונה

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
חצי
מבט אחר על נתרן בתזונה

מאמר של אולגה רז על נתרן ומלח בתזונה.
משהו, שלי (ואני מניח שגם לרבים אחרים) מחדש ובעיקר מפנה תשומת לב למה שלא היה בפוקוס שלי קודם.
בהחלט מענין.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4434775,00.html
 

ladybug6

New member
מעניין, אבל גורם לי להרים גבה.

האמת? לא השתכנעתי
אבל אני מה'כפת לי, אני בכלל יש לי לחץ דם נמוך
 

RSPA

New member
לא צריך להשתכנע. צריך להכיר בעובדות.

אני מניח שהיא כותבת על סמך הבנה מקצועית שנשענת על דברים מוכחים.
מה שהיא אומרת שהתייחסות לנתרן כדבר שלילי (על לחץ דם למשל...) אינה במקומה ואם יש להתייחס כך זה צריך להיות בהקשר של נתרן-כלורי (מלח).
מעבר לכך היא מסבה את תשומת הלב לכך, שבטבלאות ערכים תזונתיים שצמודות לפריטי מזון או מאכלים - לערך של נתרן המופיע אין כל משמעות מיוחדת (ובמשתמע זה נתון שלא תורם לכלום). לעומת זאת היה צריך לרשום ערכים של נתרן-כלורי (מלח).
אלה דברים מעניינים וחשובים.
 
למעלה