חצי
מהן השלכות הטבעונות על שוק החלב ?
שלום לכולם,
לרגל חג השבועות ערכו ב-Ynet דיון קצר בשאלה האם וכיצד התגברות השיח הטבעוני משפיעה על שוק החלב בארץ ובעולם ?
הדוברים (אחת מהן נציגת מועצת החלב) טענו כי אין השפעה, וכי בעולם המפותח, בעולם המתפתח וגם בישראל, יש מגמה של עליה בצריכה (דיברו על עליה בצריכה של חמאה ושל גבינות צהובות).
הדיון היה שטחי (כהרגלה של התקשורת), והותיר אצלי בעיקר שאלות:
מה באשר לצריכת חלב ניגר ?
מה באשר לצריכת גבינות לבנות ויוגורטים ?
במקביל נשאלת השאלה מה קורה בשוק תחליפי החלב והבשר - האם שם יש מגמת עליה או ירידה ?
למשל, מה לגבי חלב סויה, חלב אורז וכיו"ב, שהם לכאורה מוצרים חליפיים לחלב ?
מה לגבי טופו וסאיטן, שהם לכאורה מוצרים חליפיים לבשר ?
למישהו יש נתונים ?
בברכה,
אורי.

שלום לכולם,
לרגל חג השבועות ערכו ב-Ynet דיון קצר בשאלה האם וכיצד התגברות השיח הטבעוני משפיעה על שוק החלב בארץ ובעולם ?
הדוברים (אחת מהן נציגת מועצת החלב) טענו כי אין השפעה, וכי בעולם המפותח, בעולם המתפתח וגם בישראל, יש מגמה של עליה בצריכה (דיברו על עליה בצריכה של חמאה ושל גבינות צהובות).
הדיון היה שטחי (כהרגלה של התקשורת), והותיר אצלי בעיקר שאלות:
מה באשר לצריכת חלב ניגר ?
מה באשר לצריכת גבינות לבנות ויוגורטים ?
במקביל נשאלת השאלה מה קורה בשוק תחליפי החלב והבשר - האם שם יש מגמת עליה או ירידה ?
למשל, מה לגבי חלב סויה, חלב אורז וכיו"ב, שהם לכאורה מוצרים חליפיים לחלב ?
מה לגבי טופו וסאיטן, שהם לכאורה מוצרים חליפיים לבשר ?
למישהו יש נתונים ?
בברכה,
אורי.