חצי
- סתירות ב-20 פלוס

חצי
- סתירות ב-20 פלוס

בעקבות הדיון על הסדרה הנ"ל נזכרתי בסתירות שהיו בה:

מיקי הופמן הוצגה כסטודנטית. באחד הפרקים העלילה התמקדה בכך שהיא איבדה את תעודת הזהות שלה מייד לפני הפסיכומטרי ולא הספיקה להוציא חדשה ונלחצה מזה - אם היא סטודנטית כבר מה היא צריכה לעשות פסיכומטרי?! נשמע דיי לא סביר שהיא תכננה להירשם למקום אחר/חוג אחר במקביל.

באחד הפרקים הם יצאו לטיול שכלל לינה בשטח במהלכו הצטרף אליהם גולנצ'יק שנטש באמצע הלילה כשהיה צריך לחזור לבסיס. אני לא צריכה להסביר כמה התרחיש הזה לא ממש סביר, נכון? כשהם סיימו את הטיול הם גילו שגנבו להם את האוטו (של עידו), אבל בפרק הבא האוטו הופיע בלי שום אזכור לפרשה.

אפרופו עידו והאוטו - עידו לא עבד בכלום כל אותה תקופה ובכל זאת חי מצוין: הם גרו בדירה שווה בשכונה ירוקה ופורחת (לא דירת סטודנטים טיפוסית), הוא החזיק רכב צמוד (ותמיד מצא חניה), יצא לבלות ותכנן טיסה ללונדון כדי להתחמק ממילואים. מיקי עבדה מדי פעם כליצנית ימי הולדת - איך במצב כזה הם הצליחו לשרוד?! גם בסוף שנות ה-90 לא היה זול לגור בת"א, אפילו שהיה יותר זול מעכשיו. למיקי גם הייתה תקופה של מלצרות מפוצלת כשגם וייצמן מילצר באותו מקום למשך תקופה (כנראה שלא הלך לו בשיפוצים).

הגיל שלהם באופן כללי לא היה ברור - עידו היה סטודנט לתואר ראשון, וייצמן היה קבלן שיפוצים ומעבר, עצמאי ובעל ניסיון (מה שלא קורה בגיל 21). לצד זאת, הבחורות שעידו יצא איתן היו קצת יותר מבוגרות - תמר מהבנק למשל, וגם המתרגלת מהחוג לסטטיסטיקה שהיה לה ילד (למרות שבמקרה שלה היא הוצגה כמבוגרת ממנו). וייצמן יצא עם תלמידת תיכון למשך תקופה (ששוחקה ע"י טינקרבל). הייתה גם פעם שהוא יצא עם חברה של מיקי שעבדה כמלצרית בבית קפה בסביבה. אני לא מדברת על זה שהם נראו מבוגרים יחסית לבני 20+ (הגיוני בהתחשב בעובדה שמוש בן ארי כבר היה בסביבות ה-30 כשהסדרה צולמה) וגם השחקנים ששיחקו את החברים שלהם היו כאלו, למשל אריאל, החבר הדתי של עידו שנראה ממש מבוגר והיו עוד כמה.

אם נחזור למיקי, היה פרק שהיא הלכה לעבוד במסיבת יום הולדת ויצאה מהבית בלבוש הליצן - ברור שהייתה לזה מטרה כלשהי אבל... זה לא משהו שעושים, גם לא בתל אביב. דורון השכן מהמכבסה כאמור גידל אצלו את האחיין שההורים נסעו לשליחות - זה קטע שלא הבנתי גם במקרה של וייצמן, מה הקטע להשאיר את הילד בארץ גם אם יש משפחה? אני בתור ילדה תמיד קנאתי באלו שנסעו לכמה שנים לשליחות בחו"ל, זו נראית לי אחלה חוויה ולא ברור לי גם הצד של ההורים כאן, איך אפשר להשאיר ילד לבד בארץ? (ועוד אצל הדוד הרווק/לבד בבית במקרה של וייצמן).

אפרופו דורון - החבר'ה חיו בדירה משודרגת באחלה תנאים, אבל מכונת כביסה לא הייתה להם? מה גם שהשכונה הייתה שכונה ירוקה כאמור, מסוג השכונות של משפחות וכו' - מסוג השכונות שבדרך כלל לא מוצאים בהן מכבסות, והמכבסה של דורון הוצגה ככזאת שממוקמת בבניין שלהם או ממש ליד (מיקי הציגה את עצמה בפעם הראשונה כ"שכנה החדשה מלמעלה" וכששכחה מפתח הלכה לשבת עם דורון ויונתן עד שהבנים חזרו).

אני אוהב שרשורים כאלה

והאמת - התגעגעתי גם ל'20 פלוס'...

אגב - סתם פרט טריוויה קטן, החייל שהם מצאו בטיול, היה אסי כהן.

יש כמה סתירות שאפשר ליישב, אפילו בצורה דחוקה:

אם אני זוכר נכון, הפרק עם הטיול, שבו גנבו למרקוביץ' את האוטו, היה הפרק האחרון בעונה הראשונה. הפעם הבאה שהאוטו הופיע, זו כבר הייתה העונה השנייה, אחרי שעברה תקופה.
ועוד לגבי עידו מרקוביץ': דווקא יש הסבר לסתירה לגבי מצבו הכלכלי בגוף הסדרה. הוא אומנם לא עבד, אבל אבא שלו היה מכניס לו כסף באופן קבוע, והוא התרגל לחיות חיים טובים ללא מאמץ. זה בלט במיוחד בפרק שבו אבא שלו מפסיק לו פתאום את ההקצבה ללא התראה, עידו מוצא את עצמו במינוס, ולא יודע איך לאכול את זה שהוא פתאום צריך ללכת לעבוד (וייצמן אומר לו "מחפשים עכשיו מנכ"ל ל'בזק'..."), והוא מנסה למצוא כל מיני עבודות דחוקות ועושה מעצמו צחוק כשהוא מנסה למכור למיקי הופמן ביטוח חיים.
קשה לומר שהוא תמיד מצא חניה, כי זה התבטא בסצינות שלו עם הפקח - הוא תמיד חטף דו"חות (עד כדי כך שהפקח הפך לדמות קבועה בסדרה), כי הוא התעצל לנסוע למגרש חנייה מוסדר.

כשויצמן התחיל למלצר, זה היה אחרי שהוא בחר לעזוב את השיפוצים, וגם אמר את זה במפורש. אולי יש סתירה בזה שבסדרה הנוכחית של 'עניין של זמן', הוא שוב עובד בשיפוצים.

לגבי השכונה - כנראה שזו בחירת בימוי לא מוצלחת. הדירות שבהן צולמה הסדרה, וגם המכבסה (בעונה הראשונה בלבד) ובית-הקפה (בעונה השניה בלבד, ואולי הייתה עונה שלישית?) היו אולפן. את הלוקיישנים של צילומי החוץ, בוחרים גם לפי שיקול ויזואלי, של נוף טיפוסי שהבימאים רוצים לשוות לסדרה, ולפעמים זה בלי קשר למצבה האמיתי של השכונה. אפשר לצלם רחוב מסויים, אבל מבחיהנ תסריטאית "לנתק" אותו מהסביבה האמיתית שלו, ולתת לו קונטקסט אחר בסדרה. זה בעייתי במדינה קטנה כמו ישראל, ובמיוחד בעיר מרכזית כמו תל-אביב, כאשר יש סבירות גבוהה שרוב הצופים יכירו את הלוקיישן...
אגב, גם ב'עבודה ערבית' של סייד קשוע, המצולמת בירושלים, יש בעיה כזו, אבל שם יש שם מפורש שסותר את אתר הצילומים: בסדרה נאמר כל הזמן שהגיבור גר ברחביה, אבל הסדרה מצולמת בשכונת רמת-דניה. הן לא דומות מבחינת החזות שלהן, מה גם שרוב הירושלמים מכירים את רחביה ויכולים לזהות בקלות שהסדרה לא מצולמת שם.

ייתכן שרצו ליצור שכונה חצי-פיקטיבית (אגב - אף-פעם לא נאמר שם הסדרה!) שהיא שכונת צעירים וסטודנטים, ולכן יצרו שם גם את המכבסה, כדי שיהיה עוד מקום התכנסות חברתי שאופייני לצעירים. מסיבה זו יצרו בעונה השנייה את בית-הקפה (כנראה בחירה הולמת יותר).

הרומן הקצרצר של וייצמן עם טינקרבל (לילך) הוא באמת לא סביר, אבל לפחות שם זה גם מוצג באופן קיצוני. מרקוביץ' כל הזמן עוקץ אותו על הזיווג המוזר הזה ועל פער הגילאים שלהם. לעומת זאת, הבלבול שציינת לגבי הקשר של עידו מרקוביץ' עם חלק מהבנות הוא באמת רציני, כי גם גילאי הבנות הם לא ברורים. למשל, קשה להבין בת כמה תמר מהבנק (אפרת בן-צור), וקשה להבין אם היא גדולה ממנו או בגילו. צרם לי גם פער הגילאים עם הילה, ששיחקה לימור גולדשטיין, אולי משום שנבחרה שחקנית בוגרת מדי, היא גם לא כל-כך התאימה לגיל ממוצע של מתרגלות באוני'. זה שהיה לה ילד קטן - מילא, זה יכול לקרות עם בחורות צעירות בגיל התואר השני ואפילו התואר הראשון, אבל השחקנית התאימה יותר לאם ממוצעת לילד בגיל הזה מאשר למתרגלת באוני' ש"נלקעה" לחד-הוריות בגיל מוקדם מהממוצע.

אני בהחלט מסכים איתך שיש בעיה רצינית עם הגיל שלהם, לא רק בדיסוננס שבין הגיל המעומעם של הדמויות לבין הגיל של השחקנים, אלא גם כשהגיל נאמר במפורש. באחד הפרקים האחרונים, וייצמן אומר למרקוביץ' "אני כבר בן 27" - אני זוכר שניסיתי ליישב את זה עם שנות 'עניין של זמן', שגם בה יש המון סתירות פנימיות עם הגילאים שלהם, וזה לא הסתדר לי בשום אופן.

עוד סתירה קטנה - בפרק הראשון של העונה השנייה, וייצמן פוגש את בעל בית-הקפה, אלון נבון, ומסדר דרכו עבודה למיקי הופמן. אבל אם בית-הקפה הוא שלו (ועוד כמה, כמו שאלון עצמו מציין) איך זה שאנחנו לא רואים אותו בהמשך העונה כלל? ואם כבר וייצמן אמר למרקוביץ' שאותו אלון נבון היה אתם, בתיכון, ואם כבר מראש הוא היה אמור להיות גיבור שולי יחסית ב'עשרים פלוס', אפשר היה לבחור מישהו שבאמת השתתף ב'עניין של זמן' והיה אתם בתיכון.

natyh

New member
מה שמדהים באמת הוא .

הזיכרון .

כנראה שבאמת היתה סידרה מאד מאד טובה .
ולא מעט אנשים הזדהו אני הזדהתי עם ויצמן מצד אחד
ועם מרקוביץ מצד שני , ובעניין ההזדהות אני חייב להפסיק עכשיו כדי לשפץ בביית ...
כולנו ויצמן ....
ואחר כך להכין שיעורים ....כולנו מרקוביץ סתם
לא נכון כבר סיימתי ללמוד ....
ואחר כך לצאת לרכב על החד אופן כולנו ליצנים .... מיקי הופמן ..

אם וייצמן היה בן 27

זה אומר שגם עידו היה בן 27 - זה גיל שדיי חריג להתחיל בו תואר ראשון, ומי שמחכה עד לגיל הזה בשביל להתחיל ללמוד מצופה שיהיה לו בסיס כלשהו ולא שיחיה על חשבון אבא שלו (אפילו בימינו זה נשמע חריג, אז בשנות ה-90?).

נזכרתי שגם מיקי עבדה תקופה בטלמרקטינג, היא נעזרה בג'קט המזל של איילה.

לגבי המיקום - זה לא חדש שעושים בחירות בימוי כושלות ובמדינה כמו שלנו זה אכן בעייתי. גם הסדרה רמת אביב ג' זכתה בזמנו לביקורת כשהוצגו בנעימת הפתיחה תמונות של צהלה. לי בעיקר לא ברור למה לא מיקמו אותם במרכז ת"א בשכונה טיפוסית לצעירים. בזמנו התלבטתי אם הם גרים בכלל בת"א כי הסביבה נראתה לי יותר כמו גבעתיים (והיו הרבה סצינות של רחוב). גם השכנים שלהם כללו משפחות - היה פרק שהם השגיחו על התינוק של השכנים והיה את דורון ויונתן ועוד.

לגבי עידו

עד כמה שזכור לי ה"סיפור" היה שאבא שלו מממן לו את שכר הדירה והלימודים. אולי בעצם גם בזה יש משהו הזוי כי גם אם ההורים קצת עוזרים בדר"כ לילדים בצעדים הראשונים שלהם בדרך לעצמאות, אני לא מכירה הרבה הורים שבגיל כזה יממנו לילד את הכל. מצד שני אי אפשר לדעת.

פיגאודה

New member
איך באמת לא הייתה להם מכונת כביסה

דבר כל כך בסיסי...
וגם שצילמו את הבית מחוץ , זה היה נראה במקום כזה יוקרתי, ואני זוכרת שתמיד תהיתי, איך יכול להיות שיש להם כסף לגור במקום כזה בתל אביב...

בדיוק! זו לא הייתה שכונה טיפוסית

ואני לא אתפלא אם הרקע הוא באמת שכונה שאו שלא ממוקמת בת"א או שהיא ממוקמת באחת השכונות המאוד צפוניות, מסוג השכונות שלא תמצאו בהם סטודנטים ובכלל צעירים שלא גרים עם ההורים. בתור אחת שמכירה לא מעט צעירים תל אביבים+ בתור המנהלת של פורום יוצאים מהבית, אלו שנעזרים בשירותיה של מכבסה הם בעיקר כאלו שגרים בדירה שאין בה מקום למכונה ו/או שעוברים דירות לעיתים קרובות.

ללי 27

New member
לפי מה שכתוב בויקיפדיה על הסדרה,

לגבי השכונה הם גרו בשכונה בצפון הישן של תל אביב.
והרקע : "הסדרה צולמה בשנת 1997. בימים ההם האינטרנט היה ממש בחיתוליו, והטלפון הסלולרי נחשב לגאדג'ט חלוצי ומותרות. מחירי הדיור בתל אביב היו עדיין סבירים, כמו גם מחירי הדלק, וצעירים רבים שעבדו במשרה חלקית עדיין יכלו להרשות לעצמם לגור באזורים טובים".

זה עדיין חסר היגיון

כי צעירים שעברו לגור בת"א עשו את זה מאותה סיבה שמקובלת היום - לחיות כמו צעירים, ולא באזור של משפחות.

למעלה