חצי
על ספאם

חצי
על ספאם

הספאמרים המומחים ממציאים לנו פטנטים, איך להציף אותנו בדוא"ז ולא לעמוד לדין. השיטה החדשה שלהם היא לשלוח הודעות מכתובות מזוייפות או מאתרים עם שמות מתחם שלא ניתן לגלות מי בעליהם, או מתיבות חינמיות בסגנון ג'ימייל.
עד עכשיו היו שולחים לנו הצעות לקנות מוצרים ושירותים עם כתובות אליהן יכולנו לפנות וכך יכולנו לזהות את הספאמר, לפנות אליו באזהרה ולהגיש נגדו תביעות. השיטה החדשה היא שמנסים לעניין אותנו בדברים לא הכי ברורים ומבקשים מאיתנו שאם אנחנו מעוניינים, נשאיר פרטים (שם, כתובת דוא"ל, טלפון) בצורה כזאת, הכתובת שלנו הופכת מכתובת ספק קיימת ל"ליד" ממשי שניתן להעביר לצד שלישי שיפנה אלינו בטלפון. אם נבוא לעסק הזה בטענות ששלח לנו דואר זבל, רוב הסיכויים שיגיד שהוא לא שלח כלום, שבסך הכל קנה רשימת לידים של אנשים שהביעו באופן אקטיבי עניין בפתרון שלהם.
בתאוריה, אנו יכולים להגיש תביעה נגד בעל העסק "הסופי" ולראות מה קורה. לי אין את הזמן ואת העניין הכלכלי לנהל תביעה נגד עסק כלשהו בשביל 1,000 ש"ח לכל היותר.
אך הייתי מעוניין לשמוע אם למישהו יש רעיון איך ניתן להגיע באופן חוקי לכתובת של מי שביצע את השליחה של הספאם בפועל.
 

John the Savage

New member
ספק אם אפשר

אפשר אולי לעלות על ספאמרים חובבנים פה ושם, אבל במקרה של ספאמרים מקצועיים בלתי אפשר להתחקות אחרי הספאמר עצמו.

המקסימום שהחוק יכול לעשות זה למנוע מעסקים "לגיטימיים" ושומרי חוק בדרך-כלל לשלוח הודעות ספאם, ובגלל זה החוק מאפשר לתבוע גם את העסק עצמו ולא רק את הספאמר. אבל במקרה ומדובר בעסק מפוקפק גם ככה שלא מהסס להשתמש בשירותי ספאם מחתרתיים, לא מעשי להגיע לספאמרים. קודם כל, לא בטוח בכלל שהספאמרים עצמם נמצאים בארץ. הם יכולים להמצא במזרח אירופה או מדינות עולם שלישי. מעבר לכך, הספאמרים המקצועיים משמשים בבוטנטים (botnets) בכדי לשלוח את דואר הזבל דרך מחשבים נגועים של אנשים תמימים שכלל לא יודעים שהמחשב שלהם משמש לשליחת ספאמים. כך שהדרך לטפל בספאמים היא או לפעול כנגד העסקים אותם מפרסמים בספאם ישירות, או - במידה ומדובר בעסק מפוקפק שפועל בדרכים לא חוקיות בכל מיני מישורים, אפשר לפעול גם מול חברות האשראי בכדי לסיים את ההתקשרות עם העסק הלא-חוקי ולסגור להם את הברז.
 


בעבר נתקלתי כמובן בספאם שמגיע מחו"ל, בשיטות שאתה מתאר, אך למזלי עד לאחרונה זה לא קרה לי לגבי ספאם כתוב בעברית, שיש להניח מן הסתם שבעלי העסקים שיוזמים אותו פועלים בישראל. אכן, הגעה לפרטי העסק שמעוניין בפרסום המסחרי והגשת תביעה נגדו יכולה לסייע, הבעיה היא שלפי השיטה הנוכחית, אינך יודע את הפרטים.
להמחשה: אתה מקבל הודעת דוא"ז בה שאלה בסגנון: "האם אתה זקוק להלוואה?", או "האם אתה מעוניין בחיי מין ללא כדורים?" יש לחצן "כן" אין אפשרות להסרה, ככה שאם לא תפעיל סינון, תקבל אחד כזה כל יום.
אם אתה לוחץ כן, אתה מגיע לדף נחיתה, שם אין פרטים של המפרסם, ואתה אמור להשאיר שם ומס' טלפון. לפי מה שהוסבר לי, הפרטים מגיעים למישהו שעיסקו הוא איסוף לידים ומכירתם למי שלא רוצה לעבור על החוק בעצמו. אם אתה משאיר פרטים, גם חשפת את הטלפון לספאם וגם אתה לא יודע למי. גם לא הבטיחו לך לחזור אליך. בקיצור, מלכודת. מה שאני רוצה בעצם זה להגיע לאותו "אספן לידים, כי במקרה הזה, בו צריך לטפל משפטית. היש לדעתך סיכוי?
 

John the Savage

New member
בספאם הספציפי הזה לא נתקלתי

כניראה שכתובת המייל שלך התגלגלה לידיים של ספאמר מסויים שפועל בשיטה הזו.

מבחינת הטכנולוגיה, בהנחה שהוא פועל בשיטות של ספאמרים מקצועיים, ניראה לי שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להגיע אליו דרך הספאם עצמו. כאמור, הכתובת ממנה מגיע הספאם זה לרוב מחשב ששתלו בו בוטנט ואין לו קשר ישיר לספאמר. גם דף הנחיתה אליו אתה נשלח מוחבא היטב, ובהרבה מקרים הם אף משתמשים בשרתי DNS פרוצים בשביל להפנות אותך לדף נחיתה אותו מארח מחשב פרוץ אחר (שיכול להשתנות בכל יום ...). אם רוצים להתחקות אחריהם, יותר ריאלי לאתר אותם באמצעות כלים של הנדסה חברתית מאשר באמצעות כלים של הנדסת מחשבים.
 
למעלה