חצי
חומות הסינדרום נופלות P:

SV Design

New member
חצי ../images/Emo32.gif חומות הסינדרום נופלות P:

היי, זה לא לגמרי קשור לפורום אבל עדיין טיפה.. בכל מקרה מי שראה או לא ראה בחתימה שלי יש קישור לעצומה בעד ביטול הגבלת הגיל במועדון הסינדרום בירושלים. ובינתיים לא חתמו הרבה אנשים אבל אנחנו מנסים פחות או יותר לפרסם את זה בכל מיני פורומים של אמנים שמופיעים בסינדרום ומקווים שזה יעבוד. אז דבר ראשון אתם מוזמנים לחתום בעצומה הזאת גם אם אתם מעל גיל 18 או לא ירושלמים..(לינק בחתימה שלי) ודבר שני זה שעברתי לפני יומיים ליד מועדון הסינדרום והמנהל ראה אותי מבחוץ אז הוא בא לדבר איתי (הוא כבר מכיר אותי ורגיל שאני עומד ורואה הופעות מבחוץ שם P:).. והוא אמר שביום שלישי הקרוב (היום..) שבו אמורה להיות הופעה של דן תורן לכבוד 20 שנה לאלבום שלו בשעה תשע..אז תהיה הופעה לפני זה בסינדרום בשעה 6 רק למי שמתחת לגיל 18. דבר זה קרה בעקבות העצומה ובגלל זה שפירסמתי בפורום של דן תורן את העצומה וכתבתי על זה ודן בעצמו ראה את זה וענה על זה וכך זה הגיע לזה שיש הופעה גם לצעירים יותר. בכל מקרה זה מראה שהגבלת הגיל בסינדרום תיפול בקרוב ודן אמר בעצמו שאם להופעה הזאת יבואו הרבה אנשים, אז יש סיכוי שזה יהפוך לדבר קבוע או שיפתחו את המועדון לכולם. אז היום הופעה של דן תורן ב-6 למי שמתחת לגיל 18 אני ממליץ לכולם לבוא גם מי שלא אוהב אותו כי זה המפתח להופעות בסינדרום פתוחות לכולם. וחוץ מזה תהיה הופעה של קולולוש ב-12 לאוגוסט אז אולי אם יבואו היום הרבה אנשים להופעה ההופעה של קולולוש תהיה פתוחה לכולם.. תודה..

סגול59

New member
אני חייב להגיד משהו בנושא

מצטייר כאן כאילו הסינדרום הוא מקום "רע", מלא באנשים "רעים". אז זה ממש לא המצב. כמי שמבלה שם לא מעט, גם כאמן מופיע וגם כקהל, אני יודע שהסינדרום סובל, פרט לסכנת סגירה בגלל קשיים כלכליים, מהצקות של עיריית ירושלים בנושאים שונים - גם בעניין אלכוהול וקטינים. ונכון, יש אבסורדים- כמו למשל שג'וני הקטן לא יכול להיכנס להופעה של שאנן, למרות שחברי הדג, עבדכם הנאמן וגליה ירון מפצירים בבעלי המקום לתת לו להיכנס. כן, זה מעצבן... אבל: כל עוד החוק בישראל לא מאפשר מכירת אלכוהול לגילאי פחות מ-18, וכל עוד החוק הזה נאכף בשמחה ובששון, אין לבעל מועדון הרבה ברירות אם הוא לא רוצה לחטוף צו סגירה ואולי גם להגיע לתחנת משטרה. יש לו שתי אפשרויות: 1.) לא להגיש אלכוהול 2.) להתחיל לבדוק את התאריך בתעודת הזהות של כל אדם שנכנס למועדון ומזמין משקה 3.) לעשות את סינון הגיל כבר בכניסה למועדון כמובן שהאופציה הראשונה והשנייה מסבכות מאוד מאוד כל בעל מועדון שרוצה שהעסק יזרום. לפני שנתיים-שלוש "הצוללת הצהובה" בירושלים נסגרה לכמה שבועות בגלל שכמה בני נוער נתפסו בתוך מתחם הצוללת עם בקבוקי וודקה. לא עזרו טענות אנשי הצוללת שאלה בקבוקי וודקה שנרכשו בכלל במכולת בחוץ (בצוללת לא מוכרים בקבוקים שלמים...) ושבני הנוער החביאו אותם בבגדים - המקום נסגר בהוראת המשטרה. הערה: הרעיון של דן הוא רעיון מבריק בעיני, לקיים הופעות "ללא אלכוהול" בשעה מוקדמת (כשנגמר יש עוד תחבורה ציבורית. עוד יתרון!) כן ירבו הופעות כאלה. יש גם פטנט שראיתי במועדונים בניו יורק, שרק מי שמראה בכניסה ת.ז. של מעל 18 מקבל סרט נייר צבעוני שמודבק סביב פרק היד ולא ניתן להעברה. ורק בעלי סרטים כאלה יכולים להזמין משקה אלכוהולי. מעניין מתי יאמצו פתרון כזה חכם פשוט וזול גם אצלנו. בינתיים, עם כל התיסכול, נסו להבין את בעלי המועדונים שמנסים גם להתפרנס, גם לציית לחוקי עירייה לא הגיוניים וגם לא לגמור את הלילה עם תלונה במשטרה. ושתהיה לכם הופעה מהנה.

SV Design

New member
אוקיי

תראה אתה בעצמך נתת פה כמה רעיונות טובים איך להכניס אנשים מתחת לגיל 18 לסינדרום בלי שימכרו להם אלכוהול כמו הרעיון של דן והרעיון עם הסרטים הצבעוניים. אז זה לא שאין למנהל של הסינדרום ברירה והוא חייב לבדוק ת.ז. בחוץ. חוץ מזה איך זה שבצוללת ובמעבדה בודקים רק בבאר ת.ז. למי שרוצה לקנות אלכוהול ?, זה לא דבר קשה במיוחד וזה במקום לבדוק לכל בן אדם שנכנס ת.ז. בודקים רק למי שרוצה לקנות אלכוהול. והמקרה בצוללת זה מקרה חד פעמי שלא קורה כמעט אף פעם ואם בדוקים את האנשים שנכנסים למועדון מספיק טוב אפשר לגלות שיש להם אלכוהול.. ועוד נקודה היא שמילא זה היה בת"א מקום עם כל כך הרבה מועדונים אין מה להתבאס כל כך יהיו עוד הופעות במועדונים אחרים בעיר בלי הגבלת גיל של אותם האמנים..(למרות שיש הופעות בברזילי שלא יהיו עוד ואסור להפסיד..) אבל זה ירושלים ויש פה רק 3 מועדוני הופעות.. ויש אמנים שמופיעים כמעט תמיד רק בסינדרום לדוגמא תמר אייזנמן,שאנן מופיע בינתיים רק שם וגם יאיא ויש עוד הרבה. אז למנוע מוזיקה כל כך טובה מכל בני הנוער הירושלמים רק בגלל שאין למועדון הסינדרום את הכוח לבדוק בבאר ת.ז. או לעשות את הרעיון עם הסרטים הצבעוניים או משהו אחר ? אז דווקא בגלל שאתה כל כך מכיר את הסינדרום ובא לשם כקהל ואמן הרבה אתה יכול לדבר עם מנהל המועדון ולהגיד לו את הרעיונות האלה ואולי הוא יקשיב לך ויתחשב גם בנוער. וגם אתה אמרת שמועדון הסינדרום נמצא בקשיים כלכליים אם הוא היה פתוח לכולם יש סיכוי שהוא לא היה נמצא בקשיים כאלו. ובקשר להופעה של דן שהייתה ב-6 היום..אז היא לא ממש הייתה באנו לשם וראינו שאין אף אחד בפנים (לא במפתיע, הסינדרום לא פירסמו את ההופעה הזאת) ואני חייב לציין שזה נראה כאילו הפכו את הבאלנס או את החזרות של ההופעה ב-9 להופעה של 6..

סגול59

New member
תשובה חלקית

קודם כל, הסינדרום הוא לא מוסד ממשלתי. הוא עסק פרטי ויכול לעשות מה שנראה לו. מה גם שהוא עצמו נמצא בקשיים שלא הייתי מאחל לאף מקום אחר. הרשה לי לגלות לך סוד מקצועי קטן: רוב מקומות ההופעות מרוויחים מהזמנת המשקאות בבר, לא מההופעה. קל וחומר מקום הגון כמו הסינדרום, שבו כל הכסף מהכרטיסים הולך לאמנים (דבר נדיר מאוד במקומותינו). כיום, בעלי מועדונים פשוט "משקשקים" מפקחי העירייה/משטרה/שכנים, ששמחים לסגור מיידית כל מקום שעבר על איזה חוק עזר עירוני (רעש, שעות פתיחה, מטף כיבוי חסר, בלון גז לא מכוסה, קטין עם גולדסטאר לייט ביד...) בכל מקום בו אני מופיע אני מנסה שגיל הכניסה יהיה הכי נמוך האפשרי. בד"כ בעלי המקומות מסכימים לכך, אבל כאמור זו החלטה שלהם כי הם לוקחים את האחריות. אגב- בהופעה לנוער אתמול לא היו אנשים. ההופעה ב-09:30 היתה מפוצצת. יום טוב וסעו בזהירות.

SV Design

New member
תשובה

קודם כל, הסינדרום הוא לא מוסד ממשלתי. הוא עסק פרטי ויכול לעשות מה שנראה לו. מה גם שהוא עצמו נמצא בקשיים שלא הייתי מאחל לאף מקום אחר. תשובה : אני יודע שהסינדרום לא מוסד ממשלתי והוא לא חייב לעשות כלום אבל מותר לי לעשות עצומה נגד החוקים שלו הוא יכול לקבל את זה והוא יכול להתעלם מהעצומה. הרשה לי לגלות לך סוד מקצועי קטן: רוב מקומות ההופעות מרוויחים מהזמנת המשקאות בבר, לא מההופעה. קל וחומר מקום הגון כמו הסינדרום, שבו כל הכסף מהכרטיסים הולך לאמנים (דבר נדיר מאוד במקומותינו). תשובה : כן,אני יודע שזה ככה לרוב וזה באמת נדיר שכל הכסף של הכרטיס הולך לאמן וזה יפה אבל למה זה צריך לבוא על חשבון אנשים מתחת לגיל 18 שלא נכנסים להופעה ? וגם הסינדרום גובה חובת הזמנה בכניסה, אז זה בעצם לשלם כרטיס יותר זול לאמן 30-40 ש"ח לרוב ועוד איזה 20 ש"ח לסינדרום חובת הזמנה..ואז בעצם זה יוצא כמו כרטיס רגיל בצוללת לרוב או אפילו יותר יקר..ואני אהיה מוכן לשלם חובת הזמנה על משקאות לא אלכוהולים כדי להכנס לסינדרום וככה עוד הרבה אנשים כי בסופו של דבר זה יוצא כמו כרטיס רגיל בצוללת רק שפה יש את החובת הזמנה לסינדרום ויש את הכרטיס לאמן. כיום, בעלי מועדונים פשוט "משקשקים" מפקחי העירייה/משטרה/שכנים, ששמחים לסגור מיידית כל מקום שעבר על איזה חוק עזר עירוני (רעש, שעות פתיחה, מטף כיבוי חסר, בלון גז לא מכוסה, קטין עם גולדסטאר לייט ביד...) תשובה : בסדר,אבל גם מנהלי הצוללת ומהמעבדה נתונים לאותם החוקים ואותם הפקחים של העירייה שמציקים להם והם בכל זאת מכניסים מתחת לגיל 18 וגם כל החוקים שרשמת חוץ מאחד קשורים להגבלת גיל. בכל מקום בו אני מופיע אני מנסה שגיל הכניסה יהיה הכי נמוך האפשרי. בד"כ בעלי המקומות מסכימים לכך, אבל כאמור זו החלטה שלהם כי הם לוקחים את האחריות. תשובה : קודם כל תודה באמת שאתה מנסה שהגבלת הגיל נמוכה ככל האפשר, ואני מבין שאתה אומר אבל זה לא גורם לי לשנות את דעתי בקשר לעצומה כי עובדה שהרבה מועדונים אחרים בלי הגבלת גיל בכניסה ואין להם שום בעיות לא עם העירייה ולא עם אף אחד אחר ואני בסה"כ רוצה לראות קצת מוזיקה טובה מתוך המועדון ולא מבחוץ. אגב- בהופעה לנוער אתמול לא היו אנשים. ההופעה ב-09:30 היתה מפוצצת. יום טוב וסעו בזהירות. גם לך, אבל אין לנו רישיון (מתחת ל-18..
)

MenDelSonspirit

New member
רק לציין בבקשה

שהמקום עצמו לא נמצא בקשיים כלכליים. הבעלים של המקום נכנס לחובות, וזה מה שיכול למנוע מהסינדרום להמשיך להתקיים ומציב אותו בסכנת סגירה(לפחות ממה שאני יודע. אתם מוזמנים להעשיר אותי). בעיקרון, למרות היותי קטין, אני לא מסכים עם חברינו הנרגז. חמוד, זכותו כפאב לעשות כרצונו. אני מבין אותו הבנה מלאה. מה שכן קצת מציק שזה הפאב היחידי בירושלים שבודק לפעמים תעודות זהות(יסכימו איתי הבליינים). עד עכשיו הרזניק לא עושה בעיות. תחליף :) אולי אני אחזור לכתוב תשובה מורחבת, אני פשוט חייב להתחפף. אהה, וקווי לילה זו המצאה גאונית סאלאם

SV Design

New member
אממ

אני לא יודע ממש בקשר לחובות והקשיים אני רק יודע שיש איזשהי בעיה כלכלית שם... בכל מקרה אממ שוב אני אומר לך כמו שכתבתי באיזה שרשור אחר שאמרת שזה פאב ובגלל זה אתה מבין אותו.. נכון כל העובדים וכ"ץ מגדירים את הסינדרום כפאב אבל בעצם מה ההבדל מהצוללת ? גם בצוללת יש באר עם משקאות אלכוהולים וגם בצוללת יש הופעות אז בעצם אין ההבדל חוץ מאיך שמגדירים את הסינדרום.. וכן אני יודע וכבר אמרו את זה הרבה פעמים זכותו לעשות מה שבא לו וזה נכון..אבל אותו דבר זכותי לפתוח עצומה ובשביל זה יש עצומה כי אם היה חוק נגד זה (לא שאני רוצה אחד כזה..) או משהו אחר ממזמן זה לא היה עצומה אלא משהו שיותר קשור לבית משפט..

MenDelSonspirit

New member
כמות האנשים

ששותים אלכוהול בהופעה בצוללת, מאפשרת להם לבדוק בבאר תעודות. הצוללת לא מרוויחה מהבאר, אלא מהכרטיסים(מי שהופיע פעם בצוללת יודע שיש מכסה מסוימת מהכסף של הכרטיסים שהולך למקום). יקירנו(בעל המקום) פה בפאב, מאידך, שאליו מגיעים אנשים כדיי לשתות אלכוהול, לא יכול לעמוד בכך שכל פעם הוא ישאל מחדש כל בחור לתעודה. תנסה לשבת אתה בפאב כשכל פעם שתרצה להזמין יבקשו ממך תעודה. מבחינת עומס האנשים ששותים אלכוהול, שהוא הרבה יותר גבוה(כאמור, פה זה פאב). לזכותו אני גם אומר שכל הכסף מהכרטיסים עובר לפרפורמרים(צדיק אינדיד), כך מה שנשאר לו להרוויח זה ממשקאות נטו. הוא לא יכול לייקר את המשקאות האלכוהליים כי זה באמת יבריח לקוחות, ובוא נגיד שבמדינתינו, מי שעבר את הגיל לא רוצה לסבול בשביל מי שלא עבר את הגיל. ובינינו, כמה כבר אפשר לגבות על כוס קולה? לא לשכוח שיש לו גם תחרות מאוד גדולה באזור(בייחוד מבחינת מחירים). אני מבין בליין שירצה לבוא להנות גם מהופעה בזמן שהוא שותה, אבל לא מספיק שהוא שילם את ה30 שקלים האלה בכניסה הוא גם צריך לקנות בירה במחיר מופקע? בעל המקום חייב להרוויח. נקודה. השאלה זה על חשבון מה, ואיך. שבת שלום עלינו שתהיה. המון אהבה, המון גרוב. ד"א, מחר יום שבת יש אסף אבידן אנד דה מוג'וס! מומלץ. ויום שני תופיע הדס בלאס(אכן אחת הכשרונות בעירנו הקטנטונת). מומלץ לא פחות

SV Design

New member
אממ

טוב דיי נמאס לי מכל התגובות הארוכות האלה והתשובות הארוכות שאני עונה.. ואני גם דיי עייף עכשיו אז אני אענה בימים הקרובים..

basbabloon

New member
זה שונה במעבדה

לא הצוללת ולא המעבדה נימצאים במרכז העיר... אין להם פקחים שיושבים אליהם חזק כמו בסינדרום מידי פעם יש בדיקות אלכוהול לנהגים ביצאה אבל אין שם אותה כמות פקחים שמסתובבת במרכז העיר

למעלה