חצי
מאין יבואו המורים לילדינו

לב אם

New member
חצי ../images/Emo32.gif מאין יבואו המורים לילדינו

כמי שעוסקים בבעיות של הורים וטראומות, אנו יודעים כמה חשוב ואפילו קריטי תפקודם של הסובבים אותנו ושותפים לנו בחינוך ילדינו: המורים, המדריכים, היועצים ועוד והנה, אם לא די לנו בכך שמערכת החינוך חצי קורסת, הצפיפות בכיתות גדלה, מחצית המורים הנשחקים הם מעל גיל 50, אזי משרדי החינוך והאוצר מצאו להם את המקום האידיאלי לקיצוץ בתקציב: תקציבי הכשרת מורים עומדים להיות מקוצצים כבר בשנה הקרובה בכ 40 מיליון ש"ח. לעג לרש?? הרי לכשיקרסו המכללות ונעמוד בפני שוקת שבורה וללא אפילו מעט המורים הטובים שאלו מנפקות, יזכר מישהו לבצע הכשרה מזורזת שתשפוך אל המערכת שלנו צעירים חסרי כל הכשרה להוראה ודלי כישורים - את הנזק לילדים אנו נספוג שנים רבות, כפי שכבר עשינו בשנים עברו. כנראה שכאן לא לומדים מההסטוריה כנראה שכאן לא לומדים ממדינות אחרות בהן שכר המורה ומעמדו מכובדים, ורמת החינוך נחשבת כמדד חשוב להיות המדינה מפותחת...

גן חיות

New member
מורים

כמורה אני יכולה להגיד לך שלא הגיל ולא ההכשרה הם מספיקים. יש אנשים במערכת החינוך שהם פשוט אטומים. יש כאלו , בגלל הירידה במעמד המורה והמשכורת הנמוכה והדרישות הרבות - שהם לא ממש ברמה. הנזק כבר קיים עכשו. ראיתי היום כתבה על כך שאחוז גבוה של תלמידים בגיל 15 נכשלו במבחן הבנת הנקרא. הבת שלי בת ה15 מספרת לי על המורים שלה. חלק מעולים. גם דידקטית וגם אנושית וחינוכית. וחלק על הפנים. מלמדים באופן לא ברור וכאשר תלמיד מבקש הבהרה המורה חוזרת על אותן המילים. אם שואלים שוב, היא צועקת על אותו ילד שזה הבעיה שלו. וזה מקצוע שהם צריכים לעשות בו בגרות השנה. בפן החינוכי/אנושי : שוב, יש ויש. חלק ניכר מהמורים באמת אכפת להם מהתלמידים ומצוקותיהם. וחלק רוצים רק הביתה. אני זוכרת כאשר התעוררו החשדות לגבי הנעשה בבתי. הגננת שלה(שנחשבה גננת טובה) הסבירה לי כך:"אני עברתי השתלמות בנושא והייתי יודעת ". מה לעשות שלא ראתה את הסימנים המאד בולטים בהתנהגותה של הילדה??? בהשתלמויות עם יועצות בבתי-ספר שונים בנושא מניעת התעללות מינית - רוב המורים לא רוצים לשמוע. מגיבים :"הילדים של היום יודעים את הזכויות שלהם. חבל לבזבז על זה זמן." וכן, זה אנשים שעבדתי איתם. ושחלקם נחשבו למורים טובים. המצב כבר על הפנים. השאלה אם הקיצוץ יגרום לירידה ברמת הלימודים או העלאה ברמת האנשים שמתקבלים ללימודי הכשרה למורים.

למעלה