(חצי
) סיימתי לתרגם קטע של דאגלס אדאמס

Tomer Oren

New member
(חצי ../images/Emo32.gif) סיימתי לתרגם קטע של דאגלס אדאמס

קטע על "המקור של אלוהים", קטע בן כמה דקות בו הוא מתאר אופציה אחת, שמתאורת בהומר (כמו שרק הוא יודע לעשות). אז הדבקתי את הכתוביות על הקטע והעלתי לyoutube. אם יש לכם הערות/הארות בקשר לכתוביות אשמח אם תעירו/תאירו לי, אבל בבקשה אל תגידו ש:"בלה בלו בלי בלה" זה לא בדיוק מתאים למה שדאגלס אמר, אלא תגידו מה יותר מתאים. כי עברתי על הקטע הרבה פעמים, והרבה דברים פשוט אי אפשר לתרגם (לפי דעתי) יותר טוב ממה שאני עשיתי, אבל אשמח אם תמצאו תרגום מתאים יותר למשפט מסויים שאתם חושבים שאפשר לתרגם טוב יותר. ובכל מקרה, אני חושב שזה פשוט קטע ענק שלו. והקטע שהכי אהבתי, בהקשר של אבולוציה דוקא, היה הקטע הזה: .."אבל נוצרת רק בגלל סוג האדם שהוא, סוג האדם שהוא התפתח אליו, וסוג האדם ששגשג בגלל שהוא חושב בצורה המסוימת הזאת."... תומר.

22ק ו ס ם

New member
אם כבר הזכרת את אלוהים

הספר של דוקינס אשליית האל יתפרסם השנה בעברית.

SilentMike

New member
Finally

אם הוא טוב כמו שהתרשמתי, חובה מוסרית על כולנו לקדם אותו (אחרי הקריאה כמובן). אתה יודע מי מה מתי בקשר לזה?

22ק ו ס ם

New member
לא ברור

זה הופיע ברשימת ספרי העיון שיופיעו במהלך השנה. יש עליו הרבה מחלות בעיקר מהטון שלו אבל ממה שעיינתי בו הוא מצוין.

Wolverchenus

New member
אני אהבתי אותו ממש.

אבל אני מכיר את האיש גם מסביב אז אולי פיספסתי טונים מסוימים כי פירשתי אותם נכון.

22ק ו ס ם

New member
אכן, הק התפלקה..

יש הרבה מחלוקות פילוסופיות בקשר לגישה הדוגמטית שהוא נוקט בקשר לדת. עם הטון שלו אין לי ממש בעייה.

Septem

New member
וגם לסם האריס

יצא ספר חדש (נדמה לי ששמו באנגלית הוא "The end of faith"), ובאתר שלו נכתב כי הוא צפוי לצאת בעברית.

SilentMike

New member
הוא כבר יצא בעברית.

נמצא אצלי בבית כבר קרוב לשנה כמדומני (ואולי יותר).

SilentMike

New member
אחלה.

תרומתך מוערכת מאוד. קראתי את הנאום המקורי באנגלית. מעניין מאוד.

m0sh3

New member
הוא ישפיע כמו ששאר הספרים השפיעו.

"דוקינס? מי זה? עזוב אותך, אמנון יצחק שולתתת!!!111אחדאחדאחדעשרה".

Wolverchenus

New member
אני מקווה שאתם טועים

לספר הזה היתה השפעה עצומה בעולם (הוא כן נמצא במאות מיליוני עותקים) ועם קצת מזל הוא יגרום להעלאת מודעות רצינית וליציאה מהארון של אנשי רוח ופוליטיקאים שאיכשהו מרגישים צורך "לכבד" דתות.

22ק ו ס ם

New member
לספר הזה היה הד עצום

אבל קשה לומר כמה השפעה הייתה לו אם בכלל. בסופו של דבר אף מאמין לא ישתכנע מזה, אולי כמה מתנדנדים.

Wolverchenus

New member
מתנדנדים זה הרבה

היום יותר אמריקאים מגדירים את עצמם כאתאיסטים מלפני 5 שנים. צריך שזה רק יפיל כמה אסימונים והמצב יהיה טוב יותר.

למעלה