חצי
על ויזות תייר

שלום לכולם

ניגשתי היום לראיון בקונסוליה האמריקאית במטרה לקבל ויזת תיירות לארה"ב,מעולם לא הגשתי שום בקשה מכל סוג לשהיה/הגירה/טיול ,הראיון היה במשך שניות ספורות(האם הם בודקים ומתייחסים רק למה שנרשם בטופס או שהם מבצעים בדיקות נוספות?) וכמעט לא שאלו אותי שאלות למעט האם אני סטודנט(כן) והיכן אני מתעתד לבקר,בנוסף נאמר לי שאקבל תוך 3 ימים את הדרכון במשרד הנסיעות,האם ניתן להסיק בעיקר מהראיון הקצר שאני לא רשאי לקבל ויזה תיירות?אם אכן התשובה תהיה שלילית האם זה יפגע בסיכוי לקבל ויזה בפעם הבאה שאגיש? תודה רבה

yoavar

New member
ויזת תייר

אני כרגע סטודנט רשום ולומד בת"א, ובלי כל קשר אני צריך לחדש את הויזת תייר שלי לארה"ב. שמעתי שיש סיכוי שיאשרו לי רק שנה בגלל שאני סטודנט או משהו כזה, וזה ממש לא יעזור לי וסתם יהיה בזבוז כסף (כי בשנה הקרובה אני דיי בטוח שאני לא אסע). מישהו יודע משהו על זה? ועוד משהו: בקשר לכל הפרטים המצחיקים של כתובות של מוסדות לימוד בעבר וכו', הם רציניים בקשר לזה או שמספיק לכתוב להם שם עיר? תודה.

hadarchay

New member
חג פורים שמח../images/Emo151.gif../images/Emo148.gif רציתי לשתף

אתכם מעט במה שעבר עליי בשגרירות ארה"ב שלשם זומנתי לראיון אחרי שהגשתי בקשה לויזה דרך סוכן בפעם הראשונה. כל זה קרה שבוע שעבר, היו איתי המון אנשים בחוץ שהמתינו בדיוק כמוני והימרו על סיכויהם. אחרי שעתיים המתנה גלובלית (כיוון שיש המתנה בחוץ ונדמה לך שאחרי שנכנסת זה נגמר אבל ממש לא-צפו לעוד שלושה תורים לפחות) כשכבר הגיע תורי ל"ראיון", שאגב הכל מתבצע בשיטת הסרט הנע ממוצע 2 דקות. נשאלתי בדיוק 3 שאלות:"מה מטרת הביקור?", השבתי: "טיול". "כמה זמן את עובדת?", השבתי: "11 חודשים כמעט שנה". "היכן עבדת לפני כן"?, גם על זה השבתי במהרה, הפקיד תוך מספר שניות חתם לי משהו על הדרכון ואמר:"מצטער, את לא מקבלת ויזה, והנה קחי את הדף תקראי זה למה." הייתי המומה כמובן מכיוון שאפילו לא ניתנה לי אפשרות לדבר להחליף מילה. ומה כתוב בדף (שכנראה ניתן לעוד אלפי אנשים): "אנו מצטערים להודיעכם שבשלב זה נקבע שאינכם זכאים לאשרת ביקור על פי סעיף 214 של חוק ההגירה האמריקאי. .....הקונסול לא שוכנע שמצבך החברתי(שהנני רווקה) ו/או הכלכלי בישראל מהווה קשר חזק מספיק ע"מ להבטיח שנסיעתך לארה"ב תהייה זמנית". ..."מומלץ להגיש בקשה חוזרת אך ורק כאשר מצבך הכלכלי והחברתי השתפר במידה מספקת". נו? ומה עליי לעשות להתחתן? אה ואם כבר אז עם מליונר? ממש הרגיז אותי כל העניין הזה כל הזמן שבזבזתי, הכסף, והתכנונים שהיו לשווא. מה אני יכולה לעשות כעת? מצויין שניתן לשלוח פניות למייל, האם אוכל לנסות לשכנע בצורה זו? תודה, הדר

m i n d

New member
קבלת ויזה

ביום חמישי האחרון הלכתי לקבל ויזה אחרי שהוזמנתי לראיון. לאחר שהבאתי את כל המסמכים הדרושים כולל מסמכים מרואה החשבון על עסק שהועבר על שמי חסכונות למיניהם ועוד מסמכים נלווים מרואה החשבון על עסק תקין ועובד - הוחלט כי אין בידי הפקידה מספיק הוכחות לכך שאחזור לארץ בטענה כי אין לדעת אם אמכור את העסק והטענה השנייה היא שאין בכוונתי ללמוד בשנה הקרובה אלא רק בשנה הבאה. בסוכנות נסיעות אמרו לי שאפשר להגיש ערעור בשנית לאחר חודש ולא לאחר חצי שנה - השאלה שלי היא: 1. אם אבוא אליהם בשנייה עם טופס רישום ממכללה - זה יהיה מספיק אמין? 2. איך הם מתייחסים לאדם שבא בפעם השנייה לאחר שקיבל סירוב?

odedee

New member
זה דווקא נשמע לי בסדר.

זה שאתה סטודנט מראה לשגרירות שיש לך (כנראה) קשר חזק לארץ ורוב הסיכויים שתחזור ללימודים ולא תשאר בארה"ב לעבודה לא חוקית. אני גם חושב שאם התשובה היתה שלילית זה היה נאמר לך במקום. תעדכן כשתקבל את הדרכון חזרה...

doronf65

New member
מנהל
תשובות

לגבי אורך הויזה - זה יכול לקרות אבל בד"כ לא. כלומר - תגיש וכנראה שיהיה בסדר. אין ערבות, אבל בד"כ צריך מזל רע במיוחד כדי שזה יקרה. לגבי מוסדות לימוד - מה איכפת לך לכתוב? לך על ה- safe side. ביקשו? - יקבלו! דורון

אפרת ר

New member
חברה שלי היתה היום בראיון

גם היה קצר, וקיבלה את הויזה בלי בעיה...

אפרת ר

New member
כן בערך...

יש לה כל מיני עבודות שהיא עושה כמה שעות בשבוע מכל אחת...

חצי ../images/Emo32.gif על ויזות תייר

שאלות בנושא ויזת תייר לא ממש קשורות לפורום הזה, אתם מוזמנים לשאול אותן בפורום טיולים וחופשות בחו"ל, או לשרשרן לכאן ואם יש מי שיודע, יעזור.

liat410

New member
קבלת ויזה - בפעם השנייה

יש לי 2 שאלות: 1. הייתי מלפני כמה ימים בשגרירות ולא אישרו לי קבלת ויזה בגלל שכנראה המסמכים שהבאתי לגבי העסק החדש שלי לא היו מספיק אמינות או מספקות שאני באמת יחזור לארץ ואני לא ימכור את העסק (לפי דברי הפקידה שרייאנה אותי) וגם בגלל שלא הבאתי להם טופס הרשמה ללימודים (אמרתי להם שאני מתכנן ללמוד רק בשנה הבאה). האם זה יהיה מספיק אמין אם אביא טפסי הרשמה לאחר חודש? 2. לאחר בקשה נוספת לשגרירות אחרי חודש בלבד - האם ההתייחסות לאותו בנאדם תהיה שונה? אשמח אם תענו לי בהקדם!!! תודה - ליאת

liat410

New member
זה ידוע ש...

אפשר רק אחרי שישה חודשים - אבל בסוכנות נסיעות אמרו לנו שאפשר אחרי חודש בלבד. השאלות שלי היו : 1. באיזו צורה הם מתייחסים לאדם שמגיע לשם בפעם השנייה לאחר חודש 2. מה יהיה אם הוא יביא אחרי חודש בלבד טפסי רישום ללימודים - זה יהיה אמין מספיק כדי לנסות לשכנע אותם? אשמח לתשובה בהקדם...

לדעתי

נסה אחרי 3 חודשים יהיה טוב יותר עם מידע חדש ואולי יתנו לך ויזה לי נתנו, אל חודש עלול לעצבן אותם כי הם מבקשים חצי שנה...

doronf65

New member
מנהל
אני לא יודע שמותר אחרי חודש,

ולכן אין לי מושג איך הם מתייחסים לזה. ייתכן שמדובר בחוק חדש ואנחנו עוד לא יודעים בעצמנו, ואם כן - תהיי את זו שמדווחת מנסיון וכך תוכלי לתרום לכולם. מצד שני, ייתכן שיש טעות לסוכנות הנסיעות או שהם מנסים להוציא ממך כסף? תבדקי טוב... אי אפשר להחזיר כסף מהאמריקאים אחרי ששלחת בקשה, גם אם הם ידחו אותה. דורון

למעלה