חצי
-צריכה עזרה לגבי עדשות

Sharon_1

New member
חצי ../images/Emo32.gif -צריכה עזרה לגבי עדשות

מגע - אז גם אני משקפופרית, שרוצה להיות עם עדשות בחתונה. השאלה היא אם לעשות את העדשות כאן או בארץ? מה המחירים של עדשות רגילות (בלי צילינדר וכד´) בארץ? מה ההבדל בין עדשות קשות לרכות? פה מאד פופולרי עדשות חד פעמיות, וזה גם לא יקר, אבל נראה לי שבשביל פעם ראשונה, אני צריכה ללכת דרך רופא/אופטומיטריסט, כי אין לי מושג איך מכניסים את הדבר הזה לעין וזה גם נורא מפחיד אותי... בקיצור-צריכה עזרה ועצות! תודה מראש שרון

המומחית הטרייה פותחת את הפה

טוב, אז נסיון אין לי ואני ממש לא מיימרת להחליף את ותיקות הדור... אבל הפרוצדורה היא שמומלץ ללכת לרופא עיניים בכדי לעשות בדיקה קצרה ולא כואבת שאין מניעה לעדשות מגע, אבל זה לא חובה. האופטומטריסט עושה את בדיקות הראייה והתאמת העדשה, ואת במילא חייבת לראות אותו כדי להזמין את העדשות, אז זה כלול במחיר. הוא גם זה שמלמד אותך איך לשים את העדשות (הוא, אח"כ המון תרגולים מייאשים מול המראה...). לגבי איפה לקנות - עדשות רכות רב-פעמיות עם צילינדר עולות בארץ כ-1300 ש"ח, אני יכולה לבדוק עבורך מחיר של עדשות בלי צלינידר. לגבי עדשות חד-פעמיות - תעשי השוואה ותחליטי, סביר להניח שזה יוצא בערך אותו מחיר, כי עדשות רב-פעמיות דורשות הוצאות חומרי ניקוי (100ש"ח לחודש, סביר ?), ועדשות חד-פעמיות יותר יקרות. כאמור, אם את רוצה, תני לי נתונים ואתקשר לחנות שקניתי בה את העדשות שלי.

Sharon_1

New member
קודם כל-תודה!!

פה זה מאד שונה, רק הבדיקה לעדשות למשקפיים רגילות עולה 80$, מה שבארץ הוא בחינם... משקפיים עולות פה משהו כמו 150-200$ (ואני לא מדברת על דונה קארן או משהו כזה), בגלל זה אני שוקלת לעשות בארץ, כי נדמה לי שפעם אמרו לי שזה עולה בסביבות 800 ש"ח, אני מדברת על עדשות רגילות בלי צילינדר, שזה מה שאני צריכה. עדשות חד פעמיות עולות כאן 20-25$ - חבילה של 30 עדשות. מה שנשמע לי סביר מאד. אבל בכל מקרה-את הראשונות והלמידה איך לשים אותן-חייבים לעשות אצל אופטומטריסט. ד"א-מי שקונה חבילת עדשות חד פעמיות מקבלת חומר ניקוי חינם. (אל תשאלי אותי מה ההיגיון-אם זה חד פעמי...), המספר שלי ממש לא נוראי-משהו כמו 1.5 (אותו דבר בשתי העינים), אולי קצת עלה, אבל לא יותר מ-1.75. איזה עוד פרטים את צריכה? ושוב-תודה!! שרון

מחירים

לגבי משקפיים, המחירים מאוד דומים - תלוי איפה את עושה. לדוגמא, באופטיקנה את קונה במחיר גבוה יותר, אבל מקבלת זוג שני חינם, אז לי יצא שני זוגות ב-1000ש"ח לפני שנתיים (העדשות שלי מאוד יקרות, שלך יעלו הרבה פחות). לגבי עדשות - ממה שאת אומרת, עדשות חד-פעמיות לשנה עולות פחות מזוג משקפיים... בארץ זה יותר יקר אבל אני אבדוק בדיוק כמה. בינתיים.... 4 שעות עם עדשות... יאללה, נסחב עוד שעה ונוריד.

Sharon_1

New member
אבל בארץ הבדיקה לא עולה כסף-וזה

ממש מעצבן. 80$ על בדיקה, לא מוגזם?! ואם הולכים לרופא עיניים ומקבלים מרשם צריך לשלם 20$. (פחות נורא). בכל מקרה-אני עשיתי באופטיקנה - משפקי שמש של PRINCE וקיבלתי זוג משקפיים חינם-שניהם ב-400 ש"ח... (ממש כלום, שניהם אופטיים ד"א). ועשיתי באופטיקה הלפרין משקפי ראיה ב-180 ש"ח. ממש ממש כלום... צריך לתפוס את המבצע המתאים.. בכל מקרה-אפילו אם אני אחליט לגבי חד פעמי, את הראשונות אני צריכה רגילות כדי שיסבירו לי איך שמים.. אמאל´ה... וכל הכבוד על ההתמדה, אני הייתי מתייאשת אחרי 10 דקות נראה לי...

שירי71

New member
רכות מול קשות (וזה לא ביצה!)

למומחה הולכים כדי שיקבע לך קשות או רכות. לקשות קשה להתרגל (מנסיון) אבל הן מחזיקות יותר זמן מעמד ואומרים שהן פחות עם נטי לגרום לדלקות ולכן זה מה שממליצים לעיתים לאנשים עם עיניים רגישות. קשות מפצות על בעיית צילינדר שכן בשל המבנה והחומר שלהן הן פותרות את הבעיה. לרכות יש צורך לעשות שינוי מיוחד למי שיש צילינדר ולכן הן יקרות במיוחד למי שיש לו צילינדר וזולות למדי כשאין צילינדר. רכות נשחקות מהר יותר וישצורך להחליפן בערך פעם בשנה. הן אולי גם עם יותר סבירות לדלקות אבל קל יותר להתרגל אליהן ומנסיון של אחרים - אחרי שמתרגלים לא מרגישים אותן.

Sharon_1

New member
אז אני רוצה רכות...

ואם גם ככה אני הולכת לעשות אח"כ חד פעמיות, אז אני לא מתייחסת להחלפה פעם בשנה. ובדיוק את קורת לי בICQ.... תודה!!! (איזו בקיאות.)

שירי71

New member
רק אל תוותרי על שיחה אצל מומחה

כי עיניים זה לא משחק ללא קשר למחיר חייבים לשמור על העיניים ולראות מה בדיוק מתאים לך

הילית*

New member
הי שרון

אז ככה. אני כבר עשיתי דוקטורט בנושא. נושא העדשות זה קטע של הרגל. אם משקפיים מפריעות לך בחיים גם בלי קשר לחתונה אז הגיע זמן לעשות עדשות גם בלי קשר לחתונה.... המלצותי הן- קודם כל ללכת לרופא עיניים שיראה שאין לך שום בעיה להרכיב עדשות ויקבע איזה סוג מתאים לך. אם מתאימות לך גם קשות וגם רכות אז עדיף תמיד רכות- יותר קל להתרגל והן הרבה הרבה יותר נעימות בעיניים. אם שומרים על הנקיון שלהן ושל הידיים אז אין שום סיבה שיהיו פטריות עליהן ושיגרמו לך דלקות (אני חותמת על זה...) אחר כך ללכת לאופטמטריסט טוב ושיבדוק ויתאים לך את המספר. לקבל ממנו הדרכה על ההרכבה ולא להתייאש אם בהתחלה זה לא הולך. לי לפני שנים כהרכבתי לראשונה זה לקח לפעמים רבע שעה או יותר ועכשיו למרות שעשיתי הפסקה של שנים זה לוקח לי שניה. בהתחלה להרכיב אותן למעט זמן- עד 3-4 שעות וכל יום להוסיף שעה. זהו, לכי על זה. בהצלחה!

הילית*

New member
ועוד משהו..

אני עשיתי עכשיו לקראת החתונה עדשות חד פעמיות לחודשיים עם התאמה מיוחדת לי. עלו לי 6 עדשות 350 ש"ח + 50 ש"ח לבדיקה. ממש לא נורא. וגם, למי שמשתמשת בעדשות אני מאוד ממליצה על חומרי ניקוי מ- 2 הסוגים ולא 1 2IN

אינצה

New member
עדשות חד פעמיות - בארץ או בחו"ל?

אני מרכיבה משקפיים מגיל מאוד צעיר וכבר 4 שנים אני עם עדשות מגע חד פעמיות (כלומר רכות). את זוג העדשות הראשון שלי עשיתי כשהייתי בסן דייגו בארה"ב - הבדיקה לא עלתה לי כסף ואספקה שנתית של עדשות (כל זוג משמש לשבועיים) קניתי אז ב-100 דולר בלבד כולל חומרים. לעומת זאת בארץ העדשות האלה עולות יקר יותר לכן אני משתמשת בעדשות לחודשיים. אני משתדלת לקנות בכל מיני מבצעים או עם קופונים כך שיוצא לי בממוצע 250-300 ש"ח לשלושה זוגות אבל מדובר בסוג קצת שונה של עדשות מ(נראה לי שהאיכות קצת פחות טובה אבל לא משהו שיסכן את העין). עכשיו נשאר לך לעשות את החשבון לבד מה עדיף לך. אישית אהבתי יותר את העדשות שמספיקות לשבועיים והמחיר (לפחות זה שהיה אז) בארה"ב עושה את כל ההבדל. ד"א - את בטוחה שהבדיקה עולה כל כך הרבה? אני זוכרת בפירוש שלא שילמתי על הבדיקה בגלל שקניתי אצלם את העדשות.

Sharon_1

New member
לצערי כן. הבדיקה עולה כסף.

ראיתי עכשיו מבצע-בידקה ועדשות חד פעמיות ב-99$.

למעלה