חצי off אפליקציות אוטובוס קרוב

connex

Active member
בימים האחרונים מוצגים לי זמנים בצבע אדום,דבר שלא היה קודם. מה המשמעות?אני יודע שירוק צריך להגיע בזמן המוצג ושחור שאין זמן אמת
אבל האדום זה משהו חדש

ohadg09

Active member
בימים האחרונים מוצגים לי זמנים בצבע אדום,דבר שלא היה קודם. מה המשמעות?אני יודע שירוק צריך להגיע בזמן המוצג ושחור שאין זמן אמת
אבל האדום זה משהו חדש
לפחות ברכבת זה איחור

connex

Active member
זה לא נשמע הגיוני באוטובוסים כי זה עדיין מוצג כזמן אמת ומה גם שאני לא ממתין בתחנת מוצא.
מצד שני אם אני יודע שירוק זה זמן אמת ושחור זה זמן מתוכנן, למה לבלבל עם עוד צבע?

אבל האדום זה משהו חדש
אני לא יודע באיזה אזור אתה נוסע אבל בצפון זה קורה הרבה. זה כאשר האוטובוס ''סטה מהמסלול'' ואז לאפליקציה אין דרך לחשב תוך כמה זמן הוא יגיע ממיקומו לתחנה שלך. בפועל לרב אין סטייה מהמסלול אלה שיבושי GPS שעדיין נמשכים או שהGPS באוטובוס עצמו לא תקין.

Ccyclist

Well-known member
אני לא יודע באיזה אזור אתה נוסע אבל בצפון זה קורה הרבה. זה כאשר האוטובוס ''סטה מהמסלול'' ואז לאפליקציה אין דרך לחשב תוך כמה זמן הוא יגיע ממיקומו לתחנה שלך. בפועל לרב אין סטייה מהמסלול אלה שיבושי GPS שעדיין נמשכים או שהGPS באוטובוס עצמו לא תקין.

עד כמה השיבושים עדיין נפוצים, ועד איפה? האם זה ממש על גבול הצפון או שזה ממשיך ממש לגליל?

המקומות שממש רלבנטים לי הם בכנרת, כרמיאל, מעלות.

עד כמה השיבושים עדיין נפוצים, ועד איפה? האם זה ממש על גבול הצפון או שזה ממשיך ממש לגליל?

המקומות שממש רלבנטים לי הם בכנרת, כרמיאל, מעלות.
פחות נפוץ מבעבר אבל עדיין יוצא לי להיתקל בזה פעם פעמיים בשבוע לרב לזמן מאוד קצר דווקא באזור חיפה בעיקר. בכרמיאל יחסית נדיר.
אני מניח שאתה שואל בעיקר לגבי הוויז, הדבר המעניין הוא שלא תמיד יש סנכרון בשיבושים, לפעמים הוויז משובש והמוביט לא או להיפך המוביט לא מזהה מיקום בעוד הוויז עובד תקין.

Ccyclist

Well-known member
פחות נפוץ מבעבר אבל עדיין יוצא לי להיתקל בזה פעם פעמיים בשבוע לרב לזמן מאוד קצר דווקא באזור חיפה בעיקר. בכרמיאל יחסית נדיר.
אני מניח שאתה שואל בעיקר לגבי הוויז, הדבר המעניין הוא שלא תמיד יש סנכרון בשיבושים, לפעמים הוויז משובש והמוביט לא או להיפך המוביט לא מזהה מיקום בעוד הוויז עובד תקין.

מעולם לא השתמשתי בוויז, אני מבין שהיא די הסטנדרט בארץ, אבל כשרגילים למפות גוגל ומפות על בסיס מפות גוגל - אני מידיף את מה ששימש אותי בעשרה מדינות על 4 יבשות וכולל גם תח"צ וזמני פתיחה של עסקים.

אם הכל יסתדר לפי ההזמנה זה יהיה הניווט המובנה שאני רגיל אליו.

connex

Active member
אבל האדום זה משהו חדש
תודה לכל המגיבים. עכשיו גם גיליתי שיש צבע כתום...
מדוע באפליקציה לא ניתן לקבל מידע על הצבעים השונים למרות שזה מהותי לדעת ולהתארגן בהתאם?

מדוע באפליקציה לא ניתן לקבל מידע על הצבעים השונים למרות שזה מהותי לדעת ולהתארגן בהתאם?
כתום אומר שהאוטובוס נמצא בעומס תנועה, האפליקציה מזהה לפי מרחק שהוא אמור להיות בתחנה בעוד X זמן אבל בפועל הוא מתקדם במהירות אפסית בגלל הפקק.
מניח שעשו את הצבע כדי שהנוסע יקח בחשבון שאם עומס התנועה ישתחרר זמן ההגעה ישתנה משמעותית בהתראה קצרה...

מנחם403

Active member
כי אוטובוס קרוב, בשונה ממוביט, היא בעצם במקור שלה אפליקציה תפעולית של חברות התחבורה הציבורית ולא תופעלה בצורה שתתאים לציבור הרחב שקיבל אותה זמן רב לאחר מכן. צריך להיות בתוך סוד העניינים כדי להכיר את האפליקציה לעומק, בשונה ממוביט שמסבירה הכל כי מראש הייתה עסק מסחרי.

מנחם403

Active member
אדום זה אומר זמן לא מדוייק, עקב שיבושי אותות gps או סטייה מהמסלול. ירוק משמעותו זמן ״מדוייק״ (ביחס לאפליקצייה…)

מנחם403

Active member
מה זה עניין הסטייה מהמסלול? זה קורה הרסה לאחרונה בגוש דן
נכון, לאחרונה חולדאי חסם צירים רבים בעיר למספר ימים, או שבועות או חודשים (ומספר מועט של חסימה גם לשנה שלימה), מה שגורם לסטיות רבות במסלול..

למעלה