חצי OFF שאלון על קו לעובד, אודה

טל קר

New member
חצי OFF שאלון על קו לעובד, אודה

לכם על מילוי השאלון הבא כאן או בתיבת המסרים שלי. השאלון הוא על עמותת "קו לעובד" ומטרתו לנסות לבחון כיצד נתפסת העמותה כלפי חוץ. על כל שאלה יש להשיב כאילו מצוין בסופה "על פי דעתך". 1. מהן מטרות העמותה? 2. מהן, לדעתך צריכות להיות מטרות העמותה? 3. האם לדעתך העמותה משיגה את מטרותיה/מגשימה את היעוד שלה? 4. האם את/ה מאמין/ה כי העמותה יכולה להשיג את מטרותיה/להגשים את היעוד שלה? 5. עד כמה את/ה חש/ה כי יש קשר בין העשיה היומיומית של העמותה למטרותיה. כיצד זה בא לידי ביטוי? 6. מה לדעתך קו לעובד חושב על נושא גירוש עובדים זרים? 7. האם העובדים המוחלשים חשים כי העמותה פועלת לטובתם? 8. כיצד היית רוצה לראות את הארגון בעוד 10 שנים? חזון, תחומי פעילות, גודל, השפעה, תוצאות מדידות.

iceviper

New member
נראה עד כמה אני מכיר....

1.לשמור על זכויות העובדים הזרים בישראל ולתת מענה לעובדים זרים במצוקה 2.כנ"ל 3.אולי,לא יודע.לפי כמה ששומעים עליהם דוקא נראה שהם זוכים בהישגים. 4.בהחלט,וגם אם ההישגים יהיו בודדים-חשוב שתמשיך להתקיים כל עוד יש עובדים זרים בישראל. 5.לא מכיר עד כדי כך. 6.עד כמה שידוע לי קו לעובד מתנגדים לגירוש עובדים זרים. 7.אני חושב שהבעיה היא שלא מספיק עובדים זרים מודעים לקיומה של העמותה. 8.תלוי איך ייראה שוק העובדים הזרים בישראל.אם יגדל מספרם,חשוב שלעמותה תהיה השפעה בהתאם.אני גם מקווה שהחברה הישראלית תהיה מודעת יותר למה שיש לקו לעובד להגיד בנושאים השונים הקשורים בעובדים זרים.

orlyt

New member
התשובות שלי..

1. לייצג ולסייע בידי עובדים לשמור על זכויותיהם וכן לקדם את הנושא ולהביא אותו למודעות הציבור 2. כנ"ל 3. אני חושבת שכן, אם כי בטח יש עוד המון לעשות 4. כן 5. ודאי. בעזרה המיידית לעובדים שמנוצלים או נפגעים מידי מעבידיהם. 6. לא בטוחה. אני מניחה שאין התנגדות גורפת, השאלה מי, מה, כמה ואיך.. 7. אני מאמינה שכן. 8. הייתי רוצה שלא יהיה בו צורך
שכל המעבידים יתייחסו יפה לעובדים שלהם ויהיה שלום עולמי. אבל אם לשמור על ריאליות מסוימת, אז שימשיך בעבודה החשובה בלי מגבלות כלכליות ומגבלות כוח אדם.

אלאר

New member
ומה מביא אותך לשאול זאת...?

1.קו חם לאנשים אשר זכויות העובד שלהם נפגעו. 2. ראה תשובה 1 3. כן, חלקית 4. כן 5. לא יודע מה קורה בעמותה ביום יום 6. שגירוש עובדים זרים גורם לפגיעה בזכויות העובד שלהם, וממילא בזכויות האדם שלהם 7. רק בודדים 8. מתחרה בהשפעתו והשגיו בהסתדרות החדשה, ובכך מחזק את מעמד העובדים בארץ.

יוסי®

New member
תשובות.......

1. למיטב ידיעתי סיוע לעובדים זרים. 2. לסייע לעובדים זרים, מן הסתם. 3. לא, ולא באשמתה. 4. לא - כי לעמותה שאני בספק אם מקבלת סיוע ממשלתי אין סיכוי לדאוג בצורה סבירה לכל כך הרבה אנשים. 5. אין מספיק מידע על מנת לבסס תשובה. 6. אני משער שנגד - אם כי, גירוש עובדים זרים לא חוקיים הוא הכרחי ולו רק בגלל ששהייתם מנוגדת לחוק. הם צריכים לפעול בכיוון של להפוך את אותם המועמדים לגירוש לעובדים חוקיים. 7. לא בטוח, ושוב - לא באשמת העמותה - ראו תשובה 4. 8. אם העמותה רק תתקיים בעוד 10 שנים זה כבר טוב. הערה: התשובות שלי התבססו על סמך הנחתי (האולי מוטעת) שהעמותה עוסקת בנושא העובדים הזרים, וכל תשובותיי, מן הסתם, נגזרות מהנחה זאת.

טל קר

New member
אם יש לך הנחה מוטעית זה גם חשוב :)

(כי אם קו לעובד נתפסת כסיוע לעובדים זרים בלבד, יש צורך בשינוי אופן הצגת העמותה). ועל העמותה מתוך האתר - קו לעובד הנה עמותה ללא כוונת רווח שמטרתה להגן על זכויות העובדים המקופחים ביותר במשק הישראלי, בעיקר: עובדים זרים, פלסטינים מהשטחים, עובדי חברות כוח אדם ועולים חדשים.

יוסי®

New member
צודקת... לדעתי היא אכן נתפסת

בציבור יותר כמסייעת לעובדים זרים, והסיבה לכך אולי שהפרסומים היחידים לגביה בתקשורת שלי יצא לראות היו לגבי פעילותה לגבי עובדים זרים... לא הייתי מודע שהיה מסייעת לכלל העובדים המקופחים. אין מה לעשות, אבל הדרך הטובה ביותר להגיע לתודעה של האנשים זה דרך התקשורת... יש לעמותה דובר או איש יחסי ציבור?

טליה 16

New member
אחלה עמותה אבל

למה הם לא עונים לבקשות להתנדבות שלחתי אי מייל לכתובת שבאתר והם לא החזירו לי תשובה ועברו כבר שבועיים

orlyt

New member
לפעמים כדאי פשוט להתקשר..

ככה יודעים בודאות שהצד השני מקבל את הפניה

למעלה