חקירת יכולת\ צו תשלומים

Creole

New member
חקירת יכולת\ צו תשלומים

שלום, שאלה לי אליכם: יש לי חוב של כ 40,000 ש"ח אצל הוצאה לפועל (חוב לבנק שגדל ותפח ועבר לידי עו"ד), היום היו אצלי והשאירו בדואר דו"ח על ביצוע הליך, עם הודעה שתוך 7 ימים יחזרו לעקל. אני מובטלת כבר שנה וחצי, ללא רכוש או נכסים, מתגוררת אצל החבר- כל הרכוש, כולל חוזה השכירות על הדירה- שלו ועל שמו. מחר בבוקר אני אצל משרדי ההוצאה לפועל ורציתי לשאול כמה דברים- 1- עפ"י מה קובעים צו תשלומים? האם רק לאחרחקירת יכולת או לפי מסמכים או הצהרה? מה התהליך? 2- איזה מסמכים אני צריכה להביא איתי? האם יש נוסח קבוע להצהרה? טופס שממלאים? אם לא- מה כותבים שם? האם רלוונטי פרטי הסיפור האישי וכיצד הגעתי עד הלום או רק פרטים טכניים של הצהרות חשבון הבנק וכד? 3- במידה ואני מגישה בקשה לחקירת יכולת, האם הליכי העיקול יעוכבו? 4- איך אפשר להגן על הרכוש של החבר שלי מפני עיקול? נאמר לי שבהתחשב במצבי הכלכלי ויכולתי להחזיר את החוב ייתכן שיכירו בי כחייב מוגבל באמצעים. וגם שבמקרה כזה לא אוכל להקים חברה או להחזיק בבעלותי חברה (מעבר לעיקול חשבון הבנק וצו עיכוב יציאה מהארץ). לאחר תקופת אבטלה ממושכת יש לי עכשיו שתי הזדמנויות (בע"ה) לתעסוקה , זה מתבשל, אחת היא שותפות בחברה, השנייה תחייב אותי לפתוח תיק עוסק זעיר או פטור. האם אוכל לעשות את זה גם תוך כדי תשלומים להוצאה לפועל? כמה זמן לוקח לשנות צו תשלומים לאחר שהוא נקבע (במידה ומשתנה מצבי הכלכלי. אני צריכה להיות אופטימית)? אודה מקרב לב על כל תגובה גם אם חלקית לערימת השאלות הזו תודה ויום יפה

תגובה

צו החיוב בתשלומים ותשלומו מגן עלייך כנגד צוי מאסר לגבי הגשת בקשה לחקירת יכולת עלייך למלא בקשה מלווה בתצהיר הנתמך במסמכים המעידים על יכולתך הכלכלית וכן טופס 7 ( פרטים על כך וטפסים תוכלי לקבל בלשכת ההוצאה לפועל ) הליכי עיקול יעוכבו במידה וראש ההוצאה לפועל יחליט על כך ( בדכ' מעכבים את הליכי העיקול כל עוד עומד החייב בתשלומיו) אפשר להגן על רכושו של חברך ע"י הגשת בקשה לפסק דין הצהרתי בו הוא מצהיר כי הרכוש הנמצא בדירה שייך לו ( כמובן שיש לתמוך בקשה זו במסמכים נלווים) אחד מהסנקציות הננקטים נגד חייב מוגבל באמצעים הינו שלא תוכלי לכהן כנושא משרה בחברה . אולם תועלי בהחלט לנהל עסק זעיר ועסק אחר כעצמאית . ראש ההוצאה לפועל רשאי לשנות את צו החיוב בתשלומים אם השתנה מצבך הכלכלי ( לטובה או לרעה ) הכל בהתאם לבקשות ו\או חקירת יכולת שיבקשו הנושים או החייב.

למעלה