חקירת יכולת -...

kobi braha

New member
חקירת יכולת -...

לעו"ד שלום רב , יש לי שאלה מאוד חשבה לגבי הורי, הורי נתבעו בתיק בבית משפט על הלוואה פרטית שלוואו לפני מספר שנים בתיק היו מספר דיונים והתלבטויות לגבי מספר דברים בסופו של דבר השופט החליט ע"פ תקנה שנקראת 79א (אם אנני טועה) שאומרת שהוא זכאיי להחליט ללא נמיוקים או הסברים ועד כמה שהבנתי ההחלטה שלו לא נתנת לערעור ,יש לציין שהורי שכרו עו"ד יקר שהתברר בסופו של דבר שהוא עשה הרבה טעויות שגרמו לכך שהפסיקה הייתה נגדנו והוחלט שהורי ישלמו סכום גבוהה של עשרות אלפי שקלים והשופט החליט שהורי ישלמו 2000 ש"ח לחודש בתשלומים ,השאלה היא- שמצבנו הכלכלי לא מאפשר בכלל לשלם סכום כזה באופן קבוע ושוטף השאלה היא האם ניתן ומה ניתן לעשות בכדי לבצע מן חקירה של היכולת שלנו ולראות שאיננו יכולים לשלם סכום כזה למרות שאין לנו בעיה לשלם אבל סכום שביכולתיינו מה ניתן לעשות בכדי לשנות את ההחלטה לגבי הקטנת סכום התשלום החודשי ע"פ יכולתיינו!! אני מאוד מקווה שתעני לשאלתי כי זה ממש חשוב ודחוף לי, אלפיי תודות מראש, בני.

בני/קובי - חסרים נתונים למתן תשובות

יש כמה דברים לא מספיק מובנים מההודעה שלך: לא ברור אם אתה מתכוון להחלטה של ראש ההוצאה לפועל על תשלומים, לאחר חקירת יכולת, או אם אתה מתכוון לפסק הדין המקורי שהוגש לביצוע בהוצאה לפועל. פסק דין או החלטה לפי סעיף 79א זה פסק דין שניתן לפשרה, רק אחרי הסכמת הצדדים לכך. אם הצדדים לא הסכימו ולא הסמיכו את השופט לפסוק ככה, אז הוא לא מוסמך. לכן, אין אפשרות חוקית שהשופט יחליט שהוא זכאי לפסוק ללא נימוקים. אם הוא לא הוסמך לפסוק ככה, אז פסק הדין שלו פגום, אבל קרוב לוודאי שהוא כן הוסמך לפסוק ככה. אם עוה"ד של ההורים שלך עשה טעויות שהן בבחינת רשלנות (כלומר, שעו"ד סביר ונבון לא היה צפוי לפעול כך) - והטעויות האלה גרמו נזק להוריך, הם יכולים לתבוע אותו. לפעמים קשה להוכיח רשלנות כזו. על פסק דין לפשרה אפשר לערער (אם טרם עבר המועד להגשת הערעור או אם יוארך המועד), אבל קשה מאד להצליח בערעור כזה. על החלטת ראש ההוצאה לפועל בענין תשלומים חודשיים אפשר לערער (אם טרם עבר המועד להגשת הערעור או אם יוארך המועד). אפשר גם להגיש לראש ההוצאה לפועל עצמו בקשה להקטנת התשלומים החודשיים.

למעלה