חקירת פונקציה

twigy

New member
חקירת פונקציה

מצטער שהייתי חייב לסרוק ולא לכתוב את זה כאן פשוט אני לא יודע איך לכתוב את הפונקציה כאן.. אני לא מצליח לפתור את השאלה הזאת וזה משגע אותי. (מתקשה בעיקר עם הסעיף הראשון והשלישי)
 
הדרכה לפתרון

כדי לפתור בונים שתי משוואות בשני נעלמים. משוואה ראשונה: גוזרים, משווים לאפס ומציבים x=3. יוצא : x²-2cx+m=0 9-6c+m=0 כדי למצוא את השורש השני של המשוואה, משתמשים בנוסחאות וויטה. למשל, מכפלת השורשים היא c/a , ולכן היא שווה ל m , ולכן השורש השני הוא m/3 . נחזור לפונקציה המקורית, נציב בה את השורש השני ונשווה ל 2 . זוהי המשוואה השנייה.
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±
 

twigy

New member
לא הבנתי

אגב לי בכלל יצא m=6c-9 ולא הבנתי את השימוש בנוסחאות וייטה.
 
נפרט יותר...

דבר ראשון גם אצלי כתוב m=6c-9 וזה נכון ! זו המשוואה הראשונה. עכשו אנחנו רוצים למצוא את ה x של השורש השני (נקודת הקיצון השנייה). למה ? כדי שנוכל להציב x זה בפונקציה המקורית, ונגיד ששיעור ה y שלו שווה 2 ! איך נמצא את השורש שני של המשוואה ? המשוואה היא : x²-2cx+m=0 אפשר לעשות נוסחת שורשים עם אותיות, אבל זה ארוך ומייגע. קל יותר להשתמש בנוסחאות וויטה שקובעות (בין השאר) שהמכפלה של שני השורשים היא c חלקי a. במקרה שלנו מכפלתם היא m חלקי 1 כלומר m. השורש הראשון הוא 3 ונקרא לשורש השני x . לסיכום x כפול 3 שווה ל m. x שווה ל m חלקי 3. עכשו נציב אותו בפונקציה המקורית ! עכשו יותר ברור ?
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±
 

twigy

New member
../images/Emo51.gif הבנתי!!

מה עם סעיף ג´ ? מה אני אמור לעשות שם ?
 

פבפ

New member
סעיף ג

את סעיף ג´ אתה אמור לעשות ע"פ הגרף שיצא לך מחקירת הפונקציה בעקרון אף פתרון זה איפה שהפונקציה לא עובר 2 פתרונות יחידיים זה הY של הקיצון
 
למעלה