חקלאים ללא השכלה

neophile

New member
חקלאים ללא השכלה

חשבתי על משהו , לא מציק לכם שהרבה מהמיתוסים מספרים על ארועים קוסמיים ? זה ממש מציק הידיעה המנקרת באחורי הראש שמה שאני עושה זה להמשיך להאניש ארועים שהמדע כבר מצא להם הסבר . זה יכול לגרום לי להרגיש כמו איזה חקלאי שלא קיבל השכלה . הממ זה יכול להיות שם טוב ללהקה

Dia Leoghann

New member
בוא לא נזלזל בחקלאים

אני לא חושב שיש צורך לחפש במיתוסים הסברים לאירועים קוסמיים אם כבר יש לנו הסברים אחרים לגבי אותם אירועים. בכל מיתוס אתה יכול למצוא הסברים גם לשמות מקומות ואנשים, הסברים פסכולוגיים והתנהגותיים, ולגבינו החשוב מכל הוא שמהמיתוסים אנו יכולים ללמוד כיצד לקומם דתות שלמעשה עלינו להמציא אותן מחדש.

MetalSinagouge

New member
אני חושב שאני מבין..

זה מחייב שאלה מסובכת של מה קדם למה: תאוריית הארכיטיפים- הפירוש לסמלים, או הסמלים עצמם. ז"א יוצא לי מדי פעם להתקל בפרשנויות שנותנות לאלים תכונות של המיינד, למשל לוקי- לוגקיה, אודין- מודע וכו' (פרשנויות תיאוסופיות), מצד אחד הרי ל5 היסודות הקלאסיים (תקנו אותי אם אני טועה) היו גם האנשות (פאסיבי\אקטיבי בלה בלה בלה) בנוסף לתיאוריה שהיקום אולי ואולי לא מורכב מהם.

neophile

New member
למה להתספק בברירת מחדל?

איך נדע אי פעם אם אנחנו אלה שמאנישים או שאנחנו אלו ש"מואנשים" ? האם אנחנו החולמים או הנחלמים ? איזה משמעות יש לחלום כל עוד השאלה נותרת ? נותרת לו משמעות? כנראה שכן בגלל שעולמו כמנהגו נוהג אז אם הברירת מחדל היא שיש משמעות, למה להסתפק בברירת מחדל?

gwizard

New member
מי אמר שחייבים ?

תאמין במה שאתה רוצה, צור את המציאות שלך. רק אנא אל תחשוב לרגע שהמציאות שלך תקפה עבור מישהו אחר פרט לך ואל תנסה לכפות אותה על אף אחד. גם אני מאז ומעולם שאלתי "למה אנחנו כאן" ו-"איך מורכב ועובד היקום" וכ"ו. היום, אחרי לא מעט לימודים וניסיון יש לי תשובות לחלק גדול מן השאלות. כמובן שאם אני אחלוק את הידע ישנם כאלו שיקראו לי משוגע כי זו לא המציאות שלהם וזה לגיטימי. חשבת פעם למה יש כל כך הרבה דתות ? שיטות מאגיות ? מכוניות מסוגים שונים ? סגנונות לבוש ?

neophile

New member
להתעלות מעבר להבדלים בדעות

"תאמין במה שאתה רוצה, צור את המציאות שלך. רק אנא אל תחשוב לרגע שהמציאות שלך תקפה עבור מישהו אחר פרט לך ואל תנסה לכפות אותה על אף אחד" הייתי מוסיף - רגליים על הקרקע ראש בעננים. הבעיות נובעות מעודף או חסר בקרקע ו\או בעננים הסימבוליקה של יין\יאנג "כמובן שאם אני אחלוק את הידע ישנם כאלו שיקראו לי משוגע כי זו לא המציאות שלהם וזה לגיטימי" אלו שיקראו לך משוגע הם לרוב אלו שלא שואלים את השאלות האלה לדעתי הבעיה היא שאין אחווה מספקת בין אלו ששואלים את השאלות אחווה שמתעלת מעבר לכל ההבדלים בדעות.

neophile

New member
אשליות

חשבת פעם למה יש כל כך הרבה דתות ? שיטות מאגיות ? מכוניות מסוגים שונים ? סגנונות לבוש ? הריבוי כאן הוא אשלייתי כל הדתות נובעות מצורך אחד כל השיטות המאגיות נובעות משיטה אחת כל המכוניות מבוססות על אותו עיקרון לכל סגנונות הלבוש יש אותה מטרה, סגנון.

gwizard

New member
לא, החיים

הריבוי לא אשלייתי, אלא מאוד מוחשי. השכן שלי יהודי מאמין, אני וויקאני מאמין. הוא מאמין שהאלוהים נמצא למעלה, אני מאמין שאני אלוהים. אבא שלי נוסע על רכב אוטומטי, אני נוסע על ידני. שנינו מסיעים את עצמנו ממקום למקום, אך אצלו יש יותר נוחות ויותר צריכת דלק ואצלי פחות נוחות ופחות צריכת דלק. אני לובש בגדים שעלותם הממוצעת היא 200 ש"ח ובריטני ספירס לובשת בגדים שעלותם הממוצעת היא 20000 ש"ח. אצל שנינו הבגדים מספקים הגנה נגד חום/קור, אך אצלה זה גם מדגיש סטטוס, כאשר אצלי לא. אתה מזיין בשכל בלי הפסקה וגם אני מזיין בשכל בלי הפסקה. לשנינו מטרות שונות בחיים, אך שנינו נוצרנו בדיוק באותה הדרך. אתה מאמין באלה וגם אני מאמין באלה, אך האופן בו אנו רואים אותה מאוד מאוד שונה. האם זו אותה אלה או שאלו הן שני אלות שונות ? מה שאני מנסה להגיד, למקרה ועוד לא הבנת, זה שיש סיבה לכך שיש יותר מדת אחת, שיטה אחת, סגנון לבוש אחד וכ"ו. הסיבה היא, לדעתי, שאנו כולנו אנשים שונים, למרות שבבסיס כולנו זהים בעלי 2 ידיים, 2 רגליים, אף ופופיק. מה שתמאים לי לא בהכרח יתאים לך. וזה לגיטימי.

T i a

New member
בלתי אפשרי

זה לא שאין לו פופיק פשוט התפר נעלם והיה שטוח מלתחילה. תחשוב רגע... הטבור.

neophile

New member
זה לא סותר שזאת עדיין אשלייה

אשלייה היא סוג של ערך מוסף , זה עושה את הדברים מענינים יותר . השאלה היא אם אלים,אלות,אלוהים,שדים וכו' הם גם אשליות? אשליות שבני אדם יצרו אומנם, אך עדיין אשליות.

neophile

New member
Maya

הריבוי לא אשלייתי, אלא מאוד מוחשי. השכן שלי יהודי מאמין, אני וויקאני מאמין. הוא מאמין שהאלוהים נמצא למעלה, אני מאמין שאני אלוהים. אשלייה יכולה להיות מוחשית חוץ מקארמה, במזרח יש עוד מושג שנקרא "maya" אנחנו לא יודעים אם אנחנו החולם או הנחלם זה מה שהופך את זה לmaya

אבל אם ננסה להסביר

אז בוויקה מאמינים שהאלים הם אימננטיים ומתבטאים בכל, בין השאר בנפשו של האדם. שאיפתו של המאמין, כפי שאני (שאינני וויקאני) מבין אותה, היא לחזק את הצד האלוהי שבו, וליצור זיקה בינו לבין האלים כך שהם יתגשמו דרכו. תקנו אותי אם אני טועה, אבל זו גם תכליתם של טקסים כמו drawing down the moon ו-drawing down the sun, לא?

gwizard

New member
אכן כך

ודרך הגב, תפסיקו להתייחס לכל מה שכתוב במובן המילולי. זה דיון פילוסופי וישנו דבר נחמד שנקרא אלגוריה, למי ששכח...

Drawing down the moon

וה- Drawing down the sun (שהוא חדש יותר), לא נודעו "ליצור זיקה". הם טקסים שנועדו באופן ממשי להכניס את מהות האלים לתוך גוף הכהנת/כהן הגדולים של האסיפה למשך זמן מסויים - זה אפילו מעבר ל aspecting. זה INvocation (המילה IN מודגשת כאן בכוונה) במלוא מובן במילה, לא שונה בהרבה מהטראנס הוודוני בו נכנסת הלואה לתוך גוף אחד המאמינים (שמיועד לכך).

neophile

New member
חומר? רוח ?

מהות האלים? למה הכוונה? איך זה מתבטא? חומר ? רוח ?

למעלה