חקר האוטיזם- מאמר שהתפרסם

TikvaBonneh

New member
אני מבינה שזה עדיין בשלב מחקרי

לפי הכתבה הוא לא מצליח לקבל מימון להמשך המחקר, מה שאומר שאו שהוא לא כזה תותח כמו שכתוב שם בהתחלה, או שהתוצאות הראשוניות שלו מאכזבות מידי.
אני לא מתכוונת לתת לבן שלי תרופות ניסיוניות שמי יודע איזה נזק ארוך טווח הן גורמות. בררר...

אורית256

New member
מדובר שם בין היתר על סביבת ההריון והלידה

כגורם לאוטיזם. אני לא עבדתי ולא הייתי בלחץ בתקופת ההריון והלידה, שמרתי על תזונה בריאה וילדתי לידה טבעית פרטית ורגועה מאוד מאוד במקום בו זיהום האוויר נמדד נמוך בהשוואה למקומות האחרים. די מרגיש לי בסגנון של מאשים אמהות המאמר הזה, שמשום מה טוען שהוא לא מאשים את האמהות אבל שוב כמו כל המאמרים הדומים לו מחפש את הקשר באותו המקום. כן אני מאמינה שזיהומים ולחצים גורמים לבעיות ומחלות אבל עדיין לא הסבירו מה הקשר לאוטיזם, אצלנו יש כמה מקרים של ילדים עם אוטיזם והפרעות קשב וריכוז במשפחה ואנשים אצלנו רובם חיים טוב ברמת חיים גבוהה עם מודעות גבוהה לכך שלחץ מזיק, גרים בסביבה לא מזוהמת שנחשבת בעלת אוויר נקי יחסית בהשוואה לרוב הערים בארץ ואוכלים בריא.
מטריד אותי שעושים ניסויים על ילדים כמתואר בכתבה, בתרופות נסיוניות על ילדים אוטיסטים, זה נשמע לי מזעזע, אבל אולי זו רק אני.

TikvaBonneh

New member
תרופות לילדים אוטיסטים

היום אני מבינה, שגם אני עשיתי בעצם ניסיונות על הבן שלי, כי נתתי לו ריספרדל, שההתוויה שלה הייתה לסכיזופרניה, כלומר הייתה בשימוש ע"י בוגרים, כשהוא היה ילד.
לגבי ההערה של לעשות ניסויים על ילדים, האלטרנטיבה היא לאשר תרופה לילדים בלי שנעשו קודם לכן ניסויים עם ילדים, ולהוציא אותה לשוק מיד אחרי שניסו אותה על חולדות.
לטעמי הכשל האמיתי הוא בכך שלפחות בישראל, כשיש לילד אוטיסט קשיים, אז קודם כל מציעים להורים לתת תרופות. לפני הדרכת הורים, לפני מעבר מסגרת, לפני 1001 דברים שאפשר לעשות שלא פוגעים בבריאות הילדים.
זה נראה לי אינטרס של חברות התרופות.

winterfell

New member
לי זה נשמע חוסר סובלנות

אתה לא מתאים לשטאנץ?
קח את זה ואת זה ואת זה, עכשיו אתה מתאים.
למערכת אין טיפת גמישות כדי להתאים את עצמה לילד, ולא להיפך (ואנחנו רק עכשיו נכנסים למערכת הממלכתית, אני נתקלתי בזה בגן פרטי).

אורית256

New member
אני מסכימה עם שתיכן

יש הרבה דברים וסוגים שונים של טיפולים וגישות שאפשר לעשות כדי לנסות לעזור לפני שמציעים תרופה, אפשרויות שאין בהן סיכונים לבריאותו של הילד, מקווה שמתישהו גם המערכת תבין את זה.

TikvaBonneh

New member
מערכת החינוך אינה יכולה לתת תרופות

ההורים פונים למערכת הבריאות כי הילד אלים או פוגע בעצמו או בדיכאון או בחרדות, והתרופות זה הפיתרון היחיד שמנפקים להם.

TikvaBonneh

New member
חוסר סובלנות

מהניסיון שלי, חוסר הסובלנות אל השונות של בני היה בעיקר מצד הילדים בני גילו, ולא מצד הצוות החינוכי. בחטיבה זה בלט במיוחד. אכן, כל הבנים התאימו את עצמם לשטאנץ מסויים, והבן שלי היה אחר.

3מרגו

New member
גם אני לא יכולתי לעכל.לכל "הפרעה" נותנים ריספרדל

בגן אמרו להתעלם על מה שכתוב...היו שם פסיכיאטרים ברמה עליונה.העיקר ידעו לאבחן.

פשוט אין מה לתת בגיל הזה.קודם נוילפטיל ואחרי שהפסיק להשפיע ריספרדל...

SMADAR55

New member
אני גם לא מאמינה שסביבת ההריון והלידה משפיעה .

אני מאמינה שההסבר הוא בגנטיקה בלבד.

yuliyuli1

New member
אני מאמינה בעיקר בגנטיקה, אבל שסביבה רעילה יכולה גם להשפיע

(כמו "להדליק" או "לכבות" גנים)

ואני לא

יש עליה גדולה במספר אוטיסטים. אם זה היה גנטי, המספר לא היה משתנה. הרי גנטיקה נשארה אותה גנטיקה..
לכן אני מאמינה בשילוב.

yuliyuli1

New member
יש תיאוריות שמסבירות את העליה גם כשהמרכיב גנטי

(בשילוב עם רעילות סביבתית והשפעת מצבי לחץ למשל על הדורות הבאים)
אבל זה כמובן לא אומר שתחושת הבטן שלי בהכרח צודקת...

3מרגו

New member
אחרי וותק של 3 חודשים בקריאה

אני מאמינה שהמספר לא גדל.יותר מודעות,יותר פניות לאבחון וכלים יותר מדוייקים.
אבי היה אוטיסט?אין לי ספק.מי ידע מזה?מי ספר?ואם נכדו יואבחן אז יש עליה?

את רוצה להגיד שאביך ובנך באותה רמת תפקוד?

אם כן, אז אם אביך הצליח לנהל חיים רגילים בלי טיפולים, חינוך מיוחד וכדומה?
אז גם בנך יכול?

3מרגו

New member
איך אני יודעת מה היה עם אבי בגיל של בני

אף אחד לא אבחן אותו.לאחותו היה חבר פסיכיאטר שהיה אומר "הוא לא חולה נפש,רק מוזר".היום אני מבינה מה זה אומר.לא היו מכירים אוטיזם.
הוא לא ניהל חיים רגילים.הוא לא הצליח לעבוד.ההורים שלו "קנו" לו לימודים גבוהים והוא הצליח "ליפול" על אמי שלא מצאה עם מי להתחתן.
אדם אומלל שאמלל את כל הסביבה עד שמלמעלה החליטו שמספיק לו לסבול.נפטר בגיל 66.
אני מאוד חששתי להביא ילדים.

אז כנראה אין לך מספיק מידע לגבי אביך

כדי לדעת האם הוא באותה רמה כמו בנך או לא.
אבל מספיק כדי לאבחן אותו בספקטרום?
את מכירה מצוין את בנך ועדין לא מסוגלת בכוחות עצמיים להבין האם הוא בספקטרום או לא. ( לפחות כך התרשמתי מההודעות הקודמות שלך)
אז איך את יכולה לדעת לגבי אביך?

אבי גם היה מוזר. יחד עם זאת היו לו חברים, הוא היה אקדמי ועשה קריירה. האם הוא היה בספקטרום? האם החיים שלו היו יותר מוצלחים אם הוא היה בגיל 2 מאובחן? ( כמו הבנים שלי)
מי יודע?

למעלה