תודה
לא היית חייב להגיב, אבל בחרת לעשות כן. לא מתאים לכל אחד, בהחלט. בית השאנטי מאד שונה משאר ההוסטלים לנוער בסיכון ו/או חסר קורת גג וכד'.. אולי בגלל שהוא פרטי, אולי בגלל שיש לו יותר כסף?.. שלושת החוקים הללו לא לגמרי היו נוקשים כשאני שהיתי שם. במיוחד לא העיניין עם ההפרדה. וגם היה מקרה מאד לא נעים עם אחד מהנערים שם לקראת הסוף.. מה שאני מנסה לומר (לכתוב?) זה שכדי ליישם את הרעיון של בית גדול עם הרבה נערים ונערות בתוכו, צריך כללים ברורים והדרכה נכונה. נשמע כמעט בלתי אפשרי לכנס תחת קורת גג אחת נוער בני ובנות 14-22, מאכלוסיות שונות, עם רקע שונה ולצפות לסדר. אני לא הרגשתי ביטחון. ספציפית בבית השאנטי. גם כל הסלידה הזו מ"גג וגם" שיש שם לא תרמה להערכתי אל המדריכים. כמובן שיש לי המון כבוד לרעיון, לאומץ והאסרטיביות, שנדרשו כדי להקים את הבית ולראות את הרעיון מקבל עור וגידים. לזה שיש עוד מקום נגיש, פחות או יותר, לאנשים שזקוקים מקום לינה. ואני מודה על, ואפילו אם הם ממש מעט, האנשים שזכיתי להכיר שם. אבל שוב, ישנם אנשים שזקוקים למסגרת, במצבים כ"כ רעועים כאלה. מסגרת באמת, הדרכה והכוונה, כמו שכבר כתבתי ולא רק מקרר בו תמיד יש מילקי או מזגן בחדר. סליחה על הסרקזם. תודה על ההזמנה, יחד עם זאת לא אהייה מסוגלת להתקרב לבית השאנטי שוב. אני מקווה שישנם עוד שיכולים לגדול מבית השאנטי, להתפתח ולשאוף לגדולות. כי מגיע לכולם.. שבת נעימה.