חרא של מקום

לזרוק מילים באוויר

שלום, הפורום נפתח להיות במה פתוחה לנוער במצבי סיכון ומצוקה. אני פתוח לשמוע רעיונות וביקורת על הבית ובכלל. אבל לזרוק ככה רפש באוויר זה לא תרבותי יום מקסים הדר

al haboker

New member
אני מצטערת

לא התאפקתי. גרתי בבית השאנטי ואני לא חושבת שזה מקום שמתאים לכולם. ממש עשה ההפך מלעזור לי, ולעוד הרבה אחרים. צריך חוקים בבית ותמיכה נורמלית מהמדריכים, אלו לא נערים ונערות רגילים, הם (אנחנו?) זקוקים ליותר.. ליותר מקורת גג, אם זה לא יותר מידיי.. צריך הכוונה ואהבה, חום ותמיכה.. אלו נערים! הרוב מתחת לגיל 18 וכולם לא מסתדרים בעצמם. צריך ללמד אותם.. להדריך אותם, להבין אותם ולהיות איתם. את זה לא קיבלו נערי בית השאנטי. לא לפני 3 שנים לפחות.. אבל חלק הסתפקו בזה ולא שאלו שאלות, וחלק יצאו אל העולם, למדו אותו בדרכים קשות מאד, אבל הסתדרו בעצמם בסוף. מקווה לפצתוח מקום משלי, בבוא היום..

חיבוק ותודה

שלום, קראתי את הודעתך מספר פעמיים , ושמחתי ששיתפת את הפורום שלנו בקשים שהיו לך בבית השנטי. אשמח לשמוע עוד מהחווית שלך בבית. מה למדת שם. אני מסכים איתך, המקום לא מתאים לכל אחד, כמו כל מסגרת או מקום שאנחנו באים אליו חלק מתחברים והשאר לא. הבית שלנו מספק מסגרת חמה ואנושית , 24 שעות ביממה ומהווה מקלט למי שזקוק. הבית פועל לפי 3 חוקי ברזל , לא לסמים, לא לאלכוהול, והפרדה ברורה ביו בנים לבנות. אני מזמין אותך לבוא ביום שישי אל קבלת שבת. להרגיש שוב את הבית. הדר

al haboker

New member
תודה

לא היית חייב להגיב, אבל בחרת לעשות כן. לא מתאים לכל אחד, בהחלט. בית השאנטי מאד שונה משאר ההוסטלים לנוער בסיכון ו/או חסר קורת גג וכד'.. אולי בגלל שהוא פרטי, אולי בגלל שיש לו יותר כסף?.. שלושת החוקים הללו לא לגמרי היו נוקשים כשאני שהיתי שם. במיוחד לא העיניין עם ההפרדה. וגם היה מקרה מאד לא נעים עם אחד מהנערים שם לקראת הסוף.. מה שאני מנסה לומר (לכתוב?) זה שכדי ליישם את הרעיון של בית גדול עם הרבה נערים ונערות בתוכו, צריך כללים ברורים והדרכה נכונה. נשמע כמעט בלתי אפשרי לכנס תחת קורת גג אחת נוער בני ובנות 14-22, מאכלוסיות שונות, עם רקע שונה ולצפות לסדר. אני לא הרגשתי ביטחון. ספציפית בבית השאנטי. גם כל הסלידה הזו מ"גג וגם" שיש שם לא תרמה להערכתי אל המדריכים. כמובן שיש לי המון כבוד לרעיון, לאומץ והאסרטיביות, שנדרשו כדי להקים את הבית ולראות את הרעיון מקבל עור וגידים. לזה שיש עוד מקום נגיש, פחות או יותר, לאנשים שזקוקים מקום לינה. ואני מודה על, ואפילו אם הם ממש מעט, האנשים שזכיתי להכיר שם. אבל שוב, ישנם אנשים שזקוקים למסגרת, במצבים כ"כ רעועים כאלה. מסגרת באמת, הדרכה והכוונה, כמו שכבר כתבתי ולא רק מקרר בו תמיד יש מילקי או מזגן בחדר. סליחה על הסרקזם. תודה על ההזמנה, יחד עם זאת לא אהייה מסוגלת להתקרב לבית השאנטי שוב. אני מקווה שישנם עוד שיכולים לגדול מבית השאנטי, להתפתח ולשאוף לגדולות. כי מגיע לכולם.. שבת נעימה.

שלום לכולם

טוב חייבת להגיב על מה שכתבת "על הבוקר" אני כן הייתי שם גם לפני 4 שנים בערך גרתי שם שנה וחצי.. ולא מתביישת מזה כלל אני להפך תמיד שמחה להיזכר במקום זה כי שם הייתה תיקוותי האחרונה ועובדה שכן הצלחתי וכן חיזקו אותי שם כמו שלא עשו בשום הוסטל אחר במרכז... אני חושבת שמריומה היא אישה חזקה ובעלת כח ועוצמה שלא לכל אישה יש אותה!! אחלה מקום למדתי המון משם ולעולם לא אשכח את הצוות ואת כל הכוח החום והאהבה שנתנו שם... זה תמיד ישאר הבית השני שלי למרות שאני כבר לא בגיל שיקבלו אותי ם שוב ולא בשלב להיות שם

al haboker

New member
:)

טוב, לא ממש הגבת על מה שאני כתבתי, כתבת את החויה שלך מבית השאנטי. אני שמחה שזו היתה חויה טובה ומוצלחת בשבילך ואני שמחה שראית את המקום בתור 'בית', עושה לי הרגשה טובה שהמקום אכן עזר לחלק מאותם נערים ונערות. מעניין אם אני זוכרת אותך או את אותי. ושאלה, האם את מרגישה שחיזקו אותך וקיבלת את מה שהיית צריכה מבחינת מגורים וכל העיניין הזה, או שגם נתנו לך כלים להמשך? לעבודה, ללימודים, לצבא?.. לאיך לשכור דירה, איך להתנהג עם אנשים שונים ממך, איך הדברים עובדים בעולם בריא וטוב ולא כמו שאת הכרת, שגרם לך להגיע להוסטל?

אני חושבת שבית חם עם אוכל במקרר זה המון

במיוחד למי שאין לו. התפקיד של לימוד,הכוונה והכנה לחיים הוא של ההורים ותחליף הוא תמיד רק תחליף... טוב שיש אנשים כאלה שמוכנים להקריב את חייהם למען אחרים

למעלה