חרב על צוואר.....

אישחד7

New member
חרב על צוואר......./images/Emo53.gif

הגעתי לחוב מצער של כ-27 אלף שקלים. וכבר 7 חודשים אין לי הכנסה. לא מוצא עבודה. אני גר עם חברתי וחי על חשבונה, דבר שגורר ריבים ומתחים. קיבלתי לפני יומיים צו שאמר שכביכול המעקלים היו במקום אבל התחשבו ולא פרצו. מלחיץ ביותר. הייתי בהוצל'פ ושם פגשה אותי גברת ושאלה עם עוזרים לי. עזרה לי עם כל הטפסים וביקשה 150 ש'ח. לאחר שהגשתי את הבקשה לעיקוב הליכים ולבקשה לחקירת יכולת סיפרתי לה שאני גר עם חברתי וכמעט כול "המטלטלין" שם שייכים לה. היא ביקשה עוד 150 ש'ח ומילאה טופס צד 'ג'. אז כמה שאלות: 1. הגברת נוכלת שניצלה את מצב ההלם שלי? 2. איך אני מונע מבריוניי ההוצעה לעקל את רכושה של חברתי? 3. הייתי שמח לדבר עם מישהו שעבר דבר דומה והכל כבר מאחוריו שירגיע אותי עם קצת עובדות כי אני כבר על סף ייאוש. אין לי כסף אפילו לאוכל. ונמאס לחיות על חשבון חברתי. 4. מה באמת צריך לעשות?

lior218

New member
לגבי רכוש החברה- "תצהיר"

החברה שלך צריכה ללכת לבית משפט או לעורך דין ולהוציא תצהיר שהרכוש שלה(בפירוט) הוא שלה ונרכש בכספה. ואז במקרה ומגיעים מעקלים ומחפשים בדירה מה לעקל, את הדברים שמופיעים ברשימה הם לא יוכלו לעקל. לגבי הבחורה שעזרה לך - אין לי מושג איך זה עובד שם אבל יש הרגשה שאכן היא ניצלה את מצבך וגבתה סתם כסף על עזרה במילוי טפסים. היא נתנה לך קבלה כלשהי? הציגה את עצמה כעובדת המקום?. אל תתן לזה לדכא אותך, אין מה לעשות. תקווה לטוב. מצטער שאני לא יכול לתת עוד עצות.

יוסי ח1

New member
טוב שמע ידידי

את קצת בבעיה, מה שיכול לעזור לך זה דבר שנקרא פסק דין הצהרתי, אבל זה עולה הרבה כסף מעל 2000 ש"ח אבל עם זה לא יוכלו להוציא מהבית שלה סיכה, אכן הבחורה שגבתה ממך 150 ש"ח היא אישה שמחפשת תמימים לעשות עליהם כסף ויש מלא כאלה בטח היית בהוצל"פ ת"א, אם אתם בדירה שכורה אז מעבר דירה יכול לעזור מאוד, קצת מנוחה מהמעקלים והמכתבים בהצלחה יוסי

mnmit

New member
הייתי באותה בעיה בדיוק..

גם אני חייבת לבנק מסויים כ-27 אלף שקל ולא הצלחנו להגיע לעולם להסדר ראוי, מה גם שהקרן היתה רק 12 אלף ש"ח!! וזה פשוט תפח ותפח (הרי מילונרים אנחנו לא, אחרת לא היינו נכנסים לאוברדראפט בכלל..) מה שקרה זה שהעו"ד שמייצג את הבנק פנה להוצל"פ וכך החל מסע הסיוטים שלי. זה התחיל מעיקול חשבון בנק אחר - מה שמשבית לגמרי אפשרות להכניס לשם משכורת, המשיך בהוצאת צו עיקול על מטלטלין למרות שאין לי כל רכוש ואני גרה אצל הוריי - ולמרות זאת עיקלו להם דברים כי הכתובת שלי היא אצלהם, המשיך בכך שגם אם הגשנו הצהרה של צד ג', הם דורשים שתגיש קבלות רכישה (כלומר שצד ג' יגיש - בינינו : יש לה קבלות על דברים שקנתה לפני מיליון שנה??) וזה המשיך בכך שהגיעו לבוס שלי וחייבו אותו לעקל לי את המשכורת... כל זה קורה במקביל לכך שביקשתי חקירת יכולת ולמרות שנקבע לי כבר תאריך לכך הם פשוט לא מפסיקים לרדוף והשיא היה כשקיבלתי מההוצל"פ צו מאסר!! למרות שזה נראה לך שונה מאחר ואני עובדת אני המממנת הראשית של בית הוריי ולכן להגיע להסדר עם העו"ד של הבנק זה לא פשוט כל כך מאחר והם רוצים לראות כסף ולא מעניין אותם כלום. הרבה ברירות לא היו לי לאחר צו המאסר (שהפחיד אותי כהוגן) ולכן יום למחרת התייצבתי אצל העו"ד והגעתי להסדר תשלומים (אלף שקל בחודש למשך 25 חודשים למקרה שתהית). אין לך הרבה ברירות, מצא עבודה כלשהיא (כל עבודה) ותגיע להסדר כדי להתחיל לשלם. קשה, אך על טעויות משלמים (וגם אני הייתי מובטלת שבעה חודשים וחייתי על חשבון החבר - אם תהית גם פה, אז זה נגמר - פשוט התעייף מהתסכול שלי.. נקודה למחשבה...) מהניסיון הקצר שלי איתם: הם לא יפסיקו, ירדפו אותך ויגרמו לך להזדקן ואף להצמיח כמה שיערות לבנות. שיהיה בהצלחה, מקווה שקיבלת כמה תובנות מהמקרה שלי.

אלתור

New member
חחחחח.... עצוב

קודם כל עבדו עלייך בגדול ! שיטוט קל במסדרונות ההוצל"פ ובירור קצר במזכירות היה מביא אותך לאותם טפסים בדיוק אשר מולאו במקצועיות מרובה תמורת 300 ש'ח וכל זאת בחינם !!!! תחילה , אני ממליצה לחברתך לגשת לבית המשפט הקרוב למקום מגורייה ולבקש פסק דין הצהרתי ! ( פסק דין כזה קובע כי כל המטלטלין בביתה שייכים לה ורק לה ואין איש רשאי לגעת בהם בגין חובות של אחרים) עלות הליך זה כמדומני כ 500 ש'ח. סביר להניח שאם אין לה חובות ונושים איש לא יביע התנגדות למתן פסק דין שכזה. שנית אני מציעה לך לפנות לעו"ד המטפל בתיק שלך , לבוש בצורה נאותה ומצוייד בכל הניירת והמסמכים המעידים על מצבך הכלכלי ולהביע את נכונותך להגיע להסדר סביר והגיוני לנוכח מצבך הנוכחי ( עליך להמציא אישורי הכנסה , תדפיסים של חשבון הבנק שלך , פס"ד ההצהרתי של חברתך- בקיצור כל דבר שישכנע את עו"ד כי מצבך אכן בכי רע) עו"ד חכם יבין שכדאי לקבל 100 ש'ח בחודש אם אין ברירה מאשר שום דבר , ואז לכשישתפר מצבך הכלכלי גש אל עו"ד והגדל את השיעורים החודשיים שהנך משלם - תעבוד יחד עם הנושה שלך ולא נגדו - כי אין דבר מקומם יותר ומלהיט יותר מחייב שמנסה לחמוק מיידך ושמנסה לשקר אותך. אז אהה אמין, ישר וכן ותן לנושה כל אשר תוכל לתת כי אל תשכח אתה חייב לו !!!!!

למעלה