חרדה - הדבר הטוב ביותר שקרה לי.

חרדה - הדבר הטוב ביותר שקרה לי.

את הכתוב אני כותב מראש בידיעה שאתקל בהתנגדות מסויימת על מה שבליבי לאמר, ועליה להגיב אהיה מוכן, בתנאי שיעלו טיעונים מנומקים ובנימוס. לפני מספר שנים, עקב התנסות בסמים בתיכון (אקסטזי בשילוב כדור הרגעה וחשיש), עברתי מה שהוגדר כ"התקף פסיכוזה" ודיכאון שנבע מחוויה זו. תקופה מסויימת לאחר מכן היו לי הזיות חזותיות, בלבול מוח גדול מאוד, התקפי חרדה חזקים מאוד מספר פעמים ביום, כל חברי לאט לאט נעלמו, עזבתי את הלימודים, בקיצור - עסק ביש. לאחר החוויה פניתי לטיפול תרופתי בליווי חיזוק מפגישות עם פסיכולוג, עקב אי-ניסבלותו של העניין מבחינתי. תוך כדי החודשים שעברו, תקפו אותי מחשבותיי על כל צעד שצעדתי. כל מחשבה, הפכה מהר לאחרת ולעוד אחת ועוד, כך שבשנייה אחת חשבתי אין סוף פעמים על המוות ועל שגעוני שלי עצמי... יום אחד, החלטתי איך שאומרים, שבא לי איזו שאכטה, המצב היה מזדמן וניסיתי. ה"כאפה" שחטפתי הייתה שווה לגודלה של הראשונה, ומצבי היה אומלל... אבל שמתי לב, שעקב התרופות שקיבלתי, יכולתי להתייחס לאותן מחשבות נוראות בצורה מעט אדישה יותר, והפור נפל. התחלתי לחזור לעשן חשיש בשילוב הכדורים ושמתי לי מטרה אחת: אם כאשר אני מסטול החרדות באות בכמות לאין-שיעור גדולה יותר, אז אדרבה, אתמודד איתן ככה. ההיגיון היה שככה, כאשר יבואו לי ביום-יום במצבים רגילים, עוצמתן תהיה מוחלשת, ועליהן בנקל אתגבר. לקח לי בערך חמשה-ששה חדשים לצאת מהמצב הגרוע, ולהפטר מהכדורים (על דעת עצמי). מה אני אגיד, אחרי שנה שנתיים נהייתי ממש נזיר זן, הצלחתי להפסיק מרצון כל מחשבה שעלתה לי לראש (טובה או רעה) ולהמשיך את חיי כרגיל. אך שם לא הפסקתי, עוד מדי פעם הרגשתי את הסימנים לבואו של התקף ובשל היותי סקרן מטבעי, החלטתי להתנסות בסם מסוג "אל-אס-די". לציין את חששותי שבאו באותה שנייה שבאה אחרי לקיחת הסם אפשר להשוות רק לתענוג שחוויתי לאחר כשעה, לא בגלל ההשפעה (שהיא "בסדר") אלא מהידיעה שזהו, הושלם המעגל. אבל פה לא נגמר העניין. אני את ה"שגעון" לא שכחתי והתחלתי מתעניין בו, חושב וקורא עליו, ועל החיים, והמוות וכל מה שהצלחתי להשיג ולא תאמינו מה מצאתי! רוב האנשים לא יודעים כלום! שיקרו לנו כל המורות, ורכזות שיכבה, והפסיכולוגים (שנדמה שהם יודעים, אך מהר מאוד מתגלה הטעות). כולם מפחדים, כ ו ל ם. רק שרוב האנושות את הפחד מדחיקה עמוק-עמוק וחלק, איתו מתמודד. הסיבות לפחד הם נורמאליות לחלוטין, הן מראות על שכל בריא והגיון, שקולט שיש גבולות להכרה שלנו, ושאחד מהם הוא המוות. מה שלא נכון ולא בריא זה להתעלם מהשאלות הללו שעולות, לאכסן אותן עמוק בראש, וכל כמה שנים לעבור "משברים" ו"התמוטטוית" למיניהם. ברור שהתשובה היא לא סמים, בין אם הם חוקיים ובמרשם או לא, התשובה גם לא אצל הפסיכולוג, ולא אצל ההורים, לא אצל החברים ולא בצבא, גם לא בספרים או בדת או בשום מקום אחר פרט למקום אחד. המקום הזה הוא אתם.

עוד דבר חשוב...

רובכם וודאי מכיר את התופעה של "שרשור מחשבות" אשר באות עוד ועוד ועוד ועוד ורק על דברים גרועים יותר ומהר יותר... תנסו במקום להדוף, או להפסיק אותן, לתת להם להשתלט עליכם לגמרי, אני מבטיח שאם תצליחו, תהיה לכם הפתעה משמחת בסוף... רמז: שום דבר לא באמת הולך לשלוט עליכם... בהצלחה :)

../images/Emo140.gif

קודם כל אני שמחה שגם אתה מצאת את היתרונות שלך בדבר הזה שנקרא חרדה. אני מצטערת שזה היה בגלל הסמים,דבר שאני אישית מאוד נגד, מניחה שגם אתה אחרי הניסיון המר. אני לפעמים גם חושבת על זה ,אם בעצם יש לי יתרון בידיים או חסרון. כמובן שקשה לי להגיד שזה יתרון ברגע שיש לי הרגשה מוזרה/הרגשת חרדה אבל במשך הרבה זמן שנאתי אותה וניסיתי להעלים אותה כמובן שעדיין אני מנסה להעלים אותה כמה שאפשר(בעזרת טיפולים פסיכולוגיים) אבל אני כן חושבת שגם הרווחתי יתרונות ממנה. נעשיתי יותר רגישה לעניינים ובעיות של אחרים ,למדתי הרבה דברים על עצמי,למדתי דברים על הסביבה שלי - הרחוקה והקרובה,ואם אי פעם היא תעלם החרדה הזאת אני מקווה שאלו יהיו הדברים שישארו לי ממנה. אני חושבת שבאיזהשהו אופן למדתי לחיות איתה, אם בכפייה(שלה) אחרי כל כך הרבה זמן, או שזו פשוט אני, שהחלטתי לנסות "לאמץ" אותה,ולנסות לקבל אותה כחלק ממני מסיבה זו או אחרת. אני גם בהחלט חושבת שלמטופל עצמו יש חלק גדול בטיפול מעבר לפנייה לעזרה מבחוץ (שעוזרת כמובן),וזו העובדה שאתה הוא זה שצריך בעצם להתמודד עם ההרגשות יום-יום בגבורה רבה. במבה.

תראה קראתי קודם בריפרוף אז בקשר

לקטע של הפסיכולוגים אני בהחלט לא מסכימה...זה נראה לי קצת הדחקה או משהו בסיגנון. הקטע של "שיקרו" אולי זו התכחשות מסויימת?

לא ממש, תראי גברת במבה,

החלטתי לא רק להתמודד, אלא להיכנס כל-כולי להבנת העניין הזה. אני מודע לקושי בהעברת התחושות והרגשות בין בני אדם אבל בכל זאת הדבר אפשרי. רב האנשים שכתבו כאן על הבעיות שלהם יכולים להיות מוגדרים לפי דעתי תחת הגדרה אחת: חוסר תיאום של הרצון (הרגש, האיד) עם האינטלקט. הרצון הוא המהות של האדם, השכבות העמוקות ביותר שלו. ההכרה היא היתגלמות הרצון בתור תופעה, היא "האני", בעוד התבונה יכולה להיות ה"אני-עליון". אצל אנשים אלו, ההכרה מתפקדת שלא תחת שליטת הרצון (השגת מושאים), אלא בצורה אובייקטיבית. הם כמו תופסים את עצמם ואת העולם בצורה יותר אובייקטיבית, כשבצורה זו בעצם נעלם ה"אני". תפישת ההכרה את היעלמות האני מיד מתקשרת למוות, ומכאן הדרך להיתקף חרדה לא רחוק. אשמח אגב לענות על שאלות בנושא זה. לגבי ההדחקה, וה"שיקרו", אני לא אוהב מורים ופסיכולוגים, אבל אני גם יודע למה, הפילוסופיה נעלה יותר מכל מדע כזה או אחר מכיוון שהיא חודרת לעומק, למהות הבעיה, בעוד שהוא, רק אוסף נתונים מפני השטח, מוציא בסוף תוצאה במספרים, וממיר אותם להסברים יומרניים, בעוד שאת מה שהוא בודק, הדבר עצמו, "הדבר-כשהוא-לעצמו", הוא עצמו מדחיק.

זה גם נכון, אך אני פה מציע רעיונות

וצריך לשכנע, ועל כן משתמש ברטוריקה מתאימה.

למעלה