חרדה ודכאון

אי רי ס

New member
חרדה ודכאון

ערב טוב לכם, 4 שנים חלפו מאז התקף החרדה הראשון שלי, פחד מוות, תחושה של לפני התקף לב, רעד בכל הגוף, אימה. ואז הם התחילו להגיע בצרורות, מספר פעמים בשבוע,הימים החביבים עליהם ביותר היו שישי-שבת..מאז אני חוששת מהימים היפים הללו של סופשבוע. אני היפוכונדרית. כל כאב קטן כגדול מרמזים לי על בוא הסוף
, מחלה ממארת "אורבת" לי בכל פינה, מה שלא מונע בעדי להפסיק לעשן... ולקינוח יש לי עוד מספר פוביות לא נחשבות. שנתיים נטלתי סרוקסאט, הרגשתי טוב אך הבעיה שגם התחלתי להראות יותר מיד "טוב", התיאבון גבר ועליתי במשקל, סיבה לדכאון.. אם אסכם את תקופת הסרוקסאט הרי שהכדור עזר לי מאוד, רגועה, שלווה כמעט ללא התקפי חרדה. היום - ללא כדורים מרגישה את תחילת ההדרדרות. החרדה אורבת באפלולית, היא מחכה לי שם, אני משתדלת להבריח אותה, אבל היא נושפת בעורפי. המחשבות על מחלות סופניות ומוות פתאומי לא עוזבות אותי, כאבי ראש, חולשה ועיניים רטובות, כל כאב, הוא התחלת הסוף.. חשבתי להתחיל שוב טיפול תרופתי והפעם עם פרוזאק שלפי ספורי אנשים מפחית את התיאבון, לא בא לי לחזור לתקופת העליה במשקל. מישהו מהחברים התנסה בתרופה הזו? אני מרגישה שאני נמאסת על ילדי וקרובי, לראות אותי עם פרצוף תשעה באב, עד כמה השתניתי, מילדה ואישה מלאת שמחת חיים והומור הפכתי לבטטה עגומה ללא חיוניות, בלי חיים. כל כך צריכה מספר מילות עידוד, יודעת גם לתת

מילות עידוד ../images/Emo141.gif

אם תרופה עזרה לך מאד בעבר, אז זה יכול להיות פתרון גם הפעם. התייעצי על כך עם רופא המשפחה או עם פסכאטר (עדיף). אני ממליצה לך לפנות בד בבד עם נטילת התרופה, לטפול פסיכולוגי כדי שתוכלי לברר את מקור הדכאון שאת חשה וכדי שתוכלי הפעם ללמוד איך להתמודד גם כשתפסיקי את הכדורים. מה מעציב אותך? יש לך מושג? רצית מילות עדוד... אני רוצה לעודד אותך ולומר לך שאת יכולה לצאת מזה ושזה לא נורא אם הילדים והקרובים רואים אותך עצובה. מותר לך להיות עצובה לפעמים. מה שחשוב זה שהם יראו אותך מתמודדת עם זה ולא שוקעת לתוך זה עוד ועוד. הילדים יכולים ללמוד מזה לקח חשוב, שאין לפחד מרגשות, שאמא שלהם אנושית ושניתן להתמודד עם מצבים קשים. ואם לא הצלחתי מספיק לעודד במילים אז אני שולחת לך גם
... לילה טוב!

אי רי ס

New member
גילה - תודה

מותר לי להיות עצובה, אך מרגישה שהפכתי לנטל, למרות שאני עצמאית, עובדת שעות ארוכות, הפנים העצובות שלי גורמות לסביבה להתרחק ממני. אם פעם הייתי קורנת, במרכז, חיפשו את חברתי, אני רואה שלאט לאט מתרחקים והקשרים החמים ביותר נוצרים עם אחי ואחיותי לצרה. והילדים? "הצלחתי" להעביר לאחד מילדי את ההפוכונדריה "המופלאה", למרות שהם גאים בי על הדרך בה אני מתמודדת, גם הם התעייפו...

פייה 31

New member
../images/Emo24.gifאל תתייאשי

השתשמתי בסרוקסט במשך שנה וקצת הכדור לא ממש הועיל חוץ מהשמנה מטורפת שגרמה לי להרגיש הרבה יותר גרוע ממה שכבר היה, אני מנסה שנים להתמודד ללא תרופות אבל היום הבנתי שזה לא ממש הולך אני נמצאת במלחמות עם עצמי להתחיל תרופה חדשה זה לא קל, אבל אני קוראת על אנשים שבסוף מצאו את האור בקצה המנהרה. אני אמא כמוך וגם לי יש ילדים ואני כל כך מבינה אותך כי יש ימים שאני רוצה שהאדמה תבלע אותי או שפשוט אעלם לאנשים מבחוץ נורא קשה להבין מה קורה לאנשים עם חרדות אני לומדת לקבל גם את הימים האלה כשאני מאוד עצובה ולהבין שזה לא סוף העולם. אני מקווה שגם את תיראי מעט את האור בקצה המנהרה.

אי רי ס

New member
פייה קסומה

תרופה יכולה לחולל פלאים, מנסיוני וגם מנסיונם של חברים. אבל מה? מי רוצה להיות תלוי בחמרים כימיים. המאבק קשה ויש ימים בלתי אפשריים. אם הסרוקסאט לא הועיל יש תרופות שעובדות באופן אחר. יש מספר קבוצות של תרופות. סרוקסאט ופרוזאק שייכות למשפחת ה-SSRI ולמרות שזו אותה משפחה מבדיקות שערכתי הבנתי שפרוזאק בדרך כלל לא גורמת להשמנה. למה לסבול כשאפשר אחרת? אני שואלת גם את עצמי ואין תשובה.

subtitles

New member
רוצה עוד מילות עידוד? ../images/Emo9.gif ../images/Emo142.gif

כי אני אשמח לתת לך
איריס יקרה.. טוב שאת מודעת לכך שחלה ירידה וחושבת על דרכי פעולה, לפני שהמצב עלול להידרדר. חשוב מאוד שתתיעצי עם פסיכיאטר, שכן למרות המידע שאני מבינה שרכשת אודות הכדורים השונים, אני בטוחה שהוא יכול לעזור לך ולהתאים לך את הכדור המתאים. אני מבינה שהמחשבה על תלות בחומרים כימיים לא.. "קוסמת", אך בטיפול מקביל של פסיכולוג את יכולה להבין את שורשי הבעייה ולהגיע למצב שבו לא תצטרכי כדורים כלל! ותוכלי להיות בטוחה שהחרדות לא יחזרו וירדפו אותך! האם אין זה שווה? אני חושבת שכן
ואל תדאגי יקירה.. את עוד מסוגלת לחזור ל"אישה" שהיית פעם! זוהי תקופה קשה מעט אך את יכולה לטפל בבעיות ולהחזיר את האושר והשמחה לחייך! בהצלחה

LoveBeing

New member
אני ממש מזדהה איתך איריס.....

מכיר את זה כל כך..... במיוחד מה שכתבת שפעם היית קורנת ועכשיו נראה שמתרחקים ממך. אני חושב שאולי באמת כדאי שתחזרי לסרוקסט.. עדיף להיראות קצת מלאים ושמחים ממסכנים ועצובים. כמה שלי זה קשה להודות- אולי באמת הכדורים יכולים לעזור. למה כדורים נגד הריון זה בסדר וכדורים כאלה לא? גם סוכר וקפה הם כמו סמים שבעצם עושים משהו לגוף.... אולי תדברי על זה עם המשפחה שלך ותסבירי להם? ככה לא תרגישי רע כל כך לגבי עצמך כי הם יבינו אותך.... ואם תרצי אני כאן בפרטי..... באהבה... גיל :0)

subtitles

New member
מתה עליך בובה! ../images/Emo23.gif ../images/Emo142.gif

מקווה שאת מסתדרת!

למעלה