חרדה וכל השאר...

סלינוש

New member
חרדה וכל השאר...

אתחיל ואומר שהחיים האלה סיוטיים משהו. קשה, נורא נורא קשה לחיות. שביל ארוך ומתעתע של ייסורים וכאב. אלה החיים. אני בת 21, ומבחינה חוקית כבר נחשבת בגירה, אבל אני מרגישה כמו ילדה מפוחדת בת 3 בערך. מקולקלת. משהו כל כך רקוב אצלי מהשורש. בחיי. בגיל 16 אושפזתי במחלקה פסיכיאטרית עקב הפרעות אכילה (אכילה כפייתית, הלוואי שזה היה אנורקסיה), ודיכאון. בזמנו הייתי באמת במשבר קשה, שכלל אובדניות, פציעה עצמית, דיכאון באמת קשה, הקאות... לאחר כמה חודשים שוחררתי. זה היה לפני 5 שנים. עברתי דרך מאוד ארוכה מאז. אני מתפקדת. מתעוררת בבקרים וקמה לעבודה (מיותר לציין שלא גייסו אותי..?), בשלוש השנים האחרונות ירדתי 60 ק"ג בעקבות שינוי קיצוני בתזונה שלי. התבגרתי, למדתי, הגעתי לתובנות מסוימות.. עם כל זאת, ועם הידיעה שמצבי היום לא כפי שהיה כשהייתי בת 16, אני רחוקה כל כך מלהרגיש טוב, מלמצוא מנוחה... מעבר לעניינים שקשים לי עם עצמי נורא שקשורים לאוכל ולמשקל, ובכלל דברים שאני לא יכולה לסבול ולקבל בעצמי (שלא רלוונטיים לפורום הזה), בתקופת השנתיים האחרונות, אפילו יותר, אני מגלה כמה עוצמות של פחדים וחרדות יש בי. זה מטורף. במשך התקופה הזו אני פסיבית. כמו איזו רובוטית. כמו איזה צל מהעבודה-לאוכל-למחשב-למיטה. אני לא עושה שומדבר. בעצם מאז שעזבתי מסגרת מאוד תומכת ומאוד מכילה ונשארתי לבד - אני לא מסוגלת לזוז. ומילא אם רק הייתי תקועה במקום, אבל יש רגרסיה במצב. הדיכאון חזר, מחשבות על חוסר טעם לחיים. אני לא זוכרת את עצמי אי פעם כל כך מלאת פחדים כמו בתקופה הזו. פחדים כאלה שגורמים לי פשוט להשאר תקועה. כאילו הרגליים שלי בתוך בטון יצוק... הכל כל כך גדול עליי. אפילו את ההחלטה להיכנס למקום העבודה שלי לא אני עשיתי אלא קיבלו בשבילי. כי כל כך קשה לי לקבל החלטות. אני דוחה ודוחה ודוחה. אני רוצה להשלים בגרויות, רוצה בכלל ללמוד. רוצה לנהוג (יש לי רישיון אחרי שנלחמתי עליו כמו חמורה שנה וחצי ו-150 שיעורים היסטריים. אבל אני לא נוהגת כי אני מפחדת נורא), רוצה להיות עצמאית, לצאת מהבית, למצוא עבודה אחרת. רוצה לחיות. אני כל כך מפחדת. אני לא מסוגלת לעמוד בדרישות של החיים האלה. דברים שאנשים נורמלים עושים בלי להשקיע הרבה מחשבה - דורשים ממני אינסוף מחשבות, לבטים, התחבטויות. לפעמים הדברים כל כך גדולים עליי שאני מרגישה שפיזית אני עומדת להתמוטט. שאין לי אויר. שאני מנסה לנשום ולא יכולה. כאילו שמישהו הכניס לי איזה כדור ברזל בבטן. התחושות האלה החמירו מאוד בחודשים האחרונים. מאוד. וכך גם רגשות האשם וההלקאה העצמית על כך שאני לא מזיזה את עצמי. אחרי כל התקופה הזו, ואחרי שוב - פחד אינסופי, התחלתי לא מזמן טיפול. יש לי ניסיון טיפולי עשיר. בעבר לא הייתי משתפת פעולה. הפעם אני חושבת שהמקום של הטיפול חשוב לי, ושעולים שם דברים חשובים. עם זאת, נראה שזה לא יזוז לעולם... גם כי למעשה החרדה והפסיביות הן רק חלק קטן ממכלול הצרות שלי, וגם כי... זה נראה בלתי אפשרי. אני לוקחת טיפול תרופתי נוגד דיכאון(כשאני מתאמצת לזכור לקחת), אך כבר מעל 4 חודשים אני כבר לא במעקב פסיכיאטרי. אני כן אסירת תודה על הטיפול שהתחלתי. אני נורא בודדה, והמצב באמת הגיע למקומות נמוכים מידי שוב. אבל שוב... נורא קשה לי לראות איך יוצאים מפה. ויותר מזה... איך זה, שכל השנים האלה, תמיד הכל סבב רק סביב האוכל, והדיכאון....?... ומעולם לא ראיתי את המקומות הלאה של כל הפחד הפסיכי הזה?? פתאום, בכזו קיצוניות זה בא? או שאולי האכילה, הבלמוסים והדיכאון הכבד הסתירו את הפחדים האלה? זה יכול להיות? אני נשמעת ברורה בכלל? כי גם לעצמי קשה לי להיות בהירה... אולי עכשיו אני יכולה לראות מעבר לאוכל? לא שזה רחוק מלהיפתר או להגיע למקום סביל, אבל בכל זאת... כן, אני חוטפת חררה כשאני צריכה לעמוד מול אנשים, ואני מפחדת נורא מגבהים, ואם יש עכביש, ג'וק, חרק כלשהו או לטאה בחדר אני לא אכנס , ובכלל אני פחדנית כרונית. אבל חוץ מאמירה של הפסיכיאטר שאני מצויה ברמת חרדה גבוהה - אני לא מאובחנת עם הפרעת חרדה, כך שאם הדברים שלי לא רלוונטיים לפורום- מתנצלת...

היי ../images/Emo24.gif

את מספרת על תחושות מאוד קשות שמציקות לך, וזה נשמע שאת עוברת תקופה מאוד קשה שמתבטאת בכל מיני דברים. כתבת שיש לך רגשות אשם על זה שאת לא מזיזה את עצמך. אני חושבת שהרבה פעמים כשאנחנו במצב קשה ומדוכאים יש לנו נטייה להסתכל על עצמינו בצורה שלילית. ממה שאת מספרת את נשמעת לי בחורה עם המון כוחות, שעושה הרבה דברים כדי לקדם את עצמה. הצלחת לצאת מהמשבר הכל-כך קשה של גיל 16. את מצליחה לתפקד, לקום בבוקר, ללכת לעבודה. ואולי זה מרגיש ריק או רובוטי, אבל אני חושבת שזה דורש המון כוח להצליח להמשיך ולתפקד אפילו כשכל-כך קשה. את לא וויתרת ונלחמת על הרשיון שלך, אפילו שזה מאוד קשה ללמוד לנהוג כשנמצאים במצב נפשי לא טוב (וגם אם את מפחדת לנהוג היום, יש לך את הרשיון, וכשתצליחי להתגבר על הפחד, את תוכלי לנהוג ולא תצטרכי ללמוד שוב כמו שקורה להרבה אנשים שמוותרים). וכל כך כל כך חשוב - למרות החשש את מצאת כוח והתלחת טיפול. את חוששת שהטיפול לא יעזור, וקשה לך לראות איך אפשר לצאת מהמצב הזה. אלו תחושות מאוד טבעיות. כשאנחנו בתוך מצב קשה, זה נראה לנו שאין דרך לצאת ממנו. אבל אלו רק תחושות שליליות שנובעות מהמצב שלנו ומזה שאנחנו שקועים בתוכו. כי האמת היא שכן אפשר לצאת מזה, כן אפשדר להרגיש יותר טוב. את מספרת שעכשיו המקום של הטיפול חשוב לך, שאת משתפת פעולה, שעולים בטיפול דברים חשובים. זה נשמע שהטיפול שלך הולך לכוון טוב. טיפול פסיכולוגי לוקח זמן (ואת מספרת שהתחלת לא מזמן). אני יודעת שכשנמצאים במצב קשה נורא קשה לחכות עוד, אבל תזכרי שאת התחלת טיפול, וחשוב לתת לו זמן לעזור. את מספרת שאת לוקחת תרופות נגד דיכאון. אלה תרופות שיכולות מאוד לעזור. יש הרבה סוגים של תרופות, ונורא חשוב למצוא את התרופה ואת המינון שהכי טובים בשבילך. בשביל זה צריך פסיכיאטר. תנסי למצוא את הכוח להמשיך במעקב הרפואי. אני יודעת שזה לא פשוט לפעמים, ולא מתחשק לפעמים, אבל זה מאוד חשוב. ותנסי לזכור לקחת את התרופה מתי שצריך כי זה מאוד משמעותי לאפקטיביות שלה. תהיי חזקה. את נאבקת עכשיו, ואת תצליחי לנצח
שיהיה לך המון בהצלחה
תכתבי לנו מה שלומך. טלי

סלינוש

New member
זה אבוד.

לא נראית תקווה. לשום דבר. הכל אצלי כזה מסובך. כזה דפוק. זה לא עובר אף פעם. אני שומעת על כל החבר'ה שבגילי. בפסיכומטרי, בעבודות שונות, בטיולים לחו"ל, מלאי תכנונים לחיים שלהם. שומעת, ומתכווצת. איפה אני? הרחק מאחור. נמאס ליייייייייייייייי, מישהו שומע כמה נמאס לי? נמאס לי מעצמי. נמאס לי לפחד, נמאס לי לחיות בתוך מערבולות. וזה רק מחמיר. אני כבר לא תינוקת. אבל אני מרגישה ילדה. אני מרגישה כל כך פגיעה. אני רוצה להעלם כבר. אני לא עומדת בזה. השבוע הזה הוא שבוע מהגיהנום. אחרי שנים שלא הלכתי לרופא שיניים (כי פחדתי, אלא מה??), עשיתי ביום שני האחרון שתל. פחדתי פחד מוות. באמת. וזה היה קשה. נורא נורא נורא נורא. הייתי כל כך מכווצת. ומאז כל כך רע לי. אני מוצאת את עצמי בוכה ובוכה וחסרת אונים. נפיחות, כאב, חום, דלקת.. מיום שני בערב אני מסטולה מהמשככי כאבים והאנטיביוטיקה. וכאילו שאלה לא מספיקים - עד שהנפיחות כבר נרגעת והכאב יורד, התלבש עליי איזה וירוס הזוי של סחרחורות, ואפילו לשבת ולהדפיס פה זה קשה נורא. כבדות, תשישות, כאבי ראש, חוסר יציבות, כאב, פחד, בלגאן. אז התרחיש הכי גרוע שלי התגשם. ויותר גרוע ממנו. מראש ידעתי שיש דברים שלא נועדתי להתמודד איתם. גם מהשתל פחדתי פחד אדיר. ולא רציתי לעשות. כמעט שביטלתי ברגע האחרון. והנה. אני יושבת פה, ורואה איך כל מה שאני עושה - מלא בחרא, הכל חייב להיות מסובך. זה רק מוכיח לי כמה אני חלשה ופטתית, כמה אני פשוט לא יכולה להתמודד. וכמה אסור לי להיכנס למקומות שמראש אני יודעת שהם גדולים עליי. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי. בשבוע האחרון עלו בי לא פעם מחשבות שאין לי כוחות יותר. שאני לא מסוגלת. שאני רוצה לגמור עם הכל. אני גם לא לוקחת את הכדורים הפסיכיאטריים לפחו מאז יום שני, זה בטח לא מקל עליי. אבל שונאת אותם. בכלל, שונאת הכל. גדול עליי. הכל גדול עליי. לא יכולה. בחיי שלא. זה נראה כל כך רע. הכל נראה כל כך רע. ואין כיוון שממנו יכולה לבוא הקלה בכלל. כי זו אני, שכל כך מקולקלת מהשורש. זו אני. וזה אבוד. נמאס ליייייייייייייייייייייייייייי כל כך.

סלינוש ../images/Emo107.gif

סלינוש, קודם כל לפני שאני כותבת לך תשובה, אני רוצה לשלוח לך חיבוק
אני שומעת שנורא קשה ועצוב לך. תהיי חזקה. אפשר להתגבר על זה, אפילו אם עכשיו זה לא נראה לך שזה נכון. כשאנחנו בתוך מצב קשה זה נראה לנו שהכל רע ואין תקווה להקלה. זו תחושה נורא קשה, אבל היא תחושה שנובעת מהמצב שבו אנחנו נמצאים, שלא נותן לנו לראות שיכול להיות גם אחרת. את כותבת שהכל מרגיש מסובך, שהכל נראה רע. את כותבת על עצמך שאת חלשה ופתטית. אבל, סלינוש, את לא חלשה ואת לא פתטית, את פשוט עוברת עכשיו תקופה קשה ואת סובלת מאוד מכל מיני מחשבות ופחדים. זה לא עושה אותך חלשה. זה לא עושה אותך פתטית. זה לא. את מנסה להתמודד עם דברים קשים ועצוב לך. הרבה אנשים שסובלים מחרדות או מדכאון מרגישים תחושות דומות למה שאת מתארת. תחושות של ייאוש ושל חוסר ערך ושל פחד נורא גדול. וזה נורא קשה להיות בתוך זה, ולהרגיש ככה. אבל אפשר לצאת מזה. אפשר
את ממשיכה ללכת לטיפול הפסיכולוגי? ועוד משהו, סלינוש. התרופות הפסיכיאטריות יכולות מאוד לעזור לך. כתבת שאת שונאת אותם. מה את שונאת בהם?

סלינוש

New member
היי טלי

קודם כל תודה. כשכתבתי את ההודעה הקודמת ההרגשתי באמת באמת זוועה, ושהכל באמת אבוד. הייתי פיזית ונפשית על הפנים, וחשבתי שאני יוצאת מדעתי. אז ככה, זה היה רגע של חולשה רצינית. אני נורא קיצונית, ואני מדועת לזה, ואני חייבת להגיד שמאז אותה ההודעה היו לי כבר רגעים הרבה יותר טובים. בגדול אני לא רואה דרך החוצה, ובשורה התחתונה - אני שונאת פה הכל. המזל הוא שיש ימים בהם אני לא מרגישה שאני על קצה צוק עומדת להתרסק - כמו שהרגשתי כשכתבתי את מה שכתבתי, אלא יש ימים שאני סוחבת. אלה עליות וירידות ממש על בסיס יומיומי. רגע אחד אני מסוגלת לראות קצת יותר בהיר וכמה דקות אחרי זה לחשוב שאני עומדת לגמור עם הכל... מה שעושה אותי כזו עלובה ופתטתית היא הצורה בה אני מרגישה ומגיבה לדברים. החוסר יכולת שלי להתמודד. החולשה שלא נגמרת. וכן, זה ככה. אני חיה את זה כל הזמן. וגם בתקופות טובות יותר - תמיד היה לי קושי אדיר בהתמודדות. כל דבר גורם לי לסערות חסרות הגיון. אז אפילו כשאני כן בעשייה - אני סובלת ועייפה. זה תמיד פה. לגבי הכדורים - אני לא חזרתי לקחת אותם, למרות שאני יודעת שהמשחקים האלה אסורים. כנראה "תפסתי טרמפ" על השבוע מחלה בו לא היה לי כוח לחשוב על זה בכלל והפסקתי. אני דווקא מדברת בעד כדורים פסיכיאטריים בדרך כלל. אני יודעת שהם יכולים להיות אפקטיבים, ואני מודה שאני מרגישה בתקופה הזו בלי הכדורים את החוסר שלהם, בצורה כזו או אחרת... עם זאת - הכדורים הספציפיים האלה לדעתי לא עושים את העבודה, וקשה לי להתמיד לקחת אותם כבר מספר חודשים. אולי זה מהאכזבה מהם, אולי זה כי אני רוצה (במודע או שלא) שייתחסו אוליי ומשחקת. זה מהמצבים האלה שבהגיון אני יודעת שאני לא יכולה לשחק ככה ושאני חייבת לקחת אותם, אבל זה לא מסתדר לי בשום מובן אחר. לא בא לי לקחת אותם. יש לי קושי עם זה. אני לא פוסלת אפשרות לחזור לטיפול תרופתי, אבל לא יודעת, אולי עם כדורים אחרים או משהו. עוד נראה. תודה.

היי סלינוש

את כותבת שהכדורים האלה לא עוזרים לך. יש הרבה סוגים של כדורים שיכולוים לעזור, וחלק מהם משפיעים עלינו וחלק לא. מה שצריך זה להצליח למצוא את הכדור שמתאים לאדם מסוים ושעוזר לו. אין דרך לדעת את זה מראש, אבל הפסיכיאטר יכול לנסות למצוא כדור מתאים. אם מנסים משהו וזה לא עוזר תוך זמן מסוים, הפסיכיאטר צחליף את הכדור. יש הרבה כדורים, ואני בטוחה שהפסיכיאטר יצליח למצוא את הכדור שטוב בשבילך. סלינוש, את כותבת דברים מאוד קשים על עצמך. את מרגישה שהתגובות שלך לדברים, הקושי להתמודד והחולשה שאת מרגישה הופכים אותך לעלובה. כשאני קוראת את הדברים שאת כותבת, אני מקבלת עליך תחושה כל-כך אחרת. לא תחושה של מישהי עלובה כמו שאת כותבת, אלא תחושה של מישהי מאוד רגישה, שעוברת עכשיו תקופה קשה, ובכל זאת מצליחה למצוא בעצמה כוחות. זה לא עלוב להרגיש חולשה, זה בסדר. זה לא עלוב שקשה לנו להתמודד, זה דבר נורא טבעי להרגיש. אני חושבת שכשאנחנו נמצאים במצב קשה, אנחנו הרבה פעמים רואים את עצמינו בעיניים ביקורתיות מאוד, ומסתכלים על עצמינו בצורה שלילית. אני יודעת שזה איך שאת רואה את עצמך עכשיו, אבל אני חושבת שזה חלק מכל המצב הקשה שאת נמצאת בו, שגורם לך לראות בעצמך רק דברים לא טובים. סלינוש, אני בטוחה שיש בך המון דברים טובים, תנסי לראות אותם. ואם את לא יכולה עכשיו, רק תזכרי שהם ישנם, ומשהו בך מונע ממך לראות אותם. תנסי למצוא אותם, כי הם קיימים. רציתי לשאול אם את הולכת לטיפול פסיכולוגי? אני חושבת שזה יכול מאוד לעזור. לילה טוב
טלי

למעלה