חרדה חברתית וגימגום

elanc10

New member
חרדה חברתית וגימגום

גימגום לפי הבנתי גורם לחרדה חברתית חזקה, החשש שניתקע ונחוש "נורא", השאלה,האם כל המגמגמים סובלים מחרדה חברתית? האם ידוע על מחקרים שבדקו את הקשר בין הגימגום לחרדה חברתית?

אני חושבת שאני די "סובלת" מחרדה

חברתית...אם כי בשנה האחרונה זה השתפר מאוד... בגיל הנעורים כלל לא היתה לי חרדה חברתית , גם לא בצבא , הייתי מאוד מקובלת וערה חברתית ולא הרגשתי מתח בזמן שהייתי בתוך קבוצת אנשים גדולה. לאחר הצבא התחלתי לחפש את עצמי ולא ידעתי לאן אני פונה....באותה תקופה התחלתי לפחד מהעתיד , הגמגום החל להשפיע על החלטות שלי ביתר שאת ונטיתי להתחמק ממפגשים חברתיים כדי שלא ישאלו אותי שאלות. עם השנים זה גבר וממש התחמקתי מאירועים משפחתיים וחברתיים , כל אירוע הפך לעול , למעמסה נפשית. מאז שילדתי זה השתפר , אני דווקא נהנית ממפגשים חברתיים או משפחתיים , נהנית שבני פוגש אנשים חדשים ורואה עולם , המתח די ירד ממני כי אני כבר לא רואה צורך להוכיח את עצמי לחצי עולם ואחותו , אני די שלמה עם מה שאני ומי שאני. פחות מתרגשת מהגמגום שלי והמתח סביב לדבר בחברה ירד. אני פחות מתחבאת בפינה כשאני בחבורה גדולה , יותר יוזמת שיחות , מנסה לא לדבר בשקט ולהתכווץ כששואלים אותי משהו אלא לדבר בקול רם ובפתיחות , גם פיזית (שפת גוף) , יותר קל לי ככה , יותר טוב לי ככה. אני מקווה שלא תבוא ריגרסיה...אני כל הזמן עובדת על עצמי.

shuky63

New member
היתה לנו הרצאה על זה בא"מבי

דוקטור צופי מירום מבי"הח גהה מדריכה סדנאות להפחתת חרדה חברתית.היא סיפרה לנו שבעבר אם היה מגמגם בא ומבקש להתקבל לסדנא היה נידחה כי לא ראו את הקשר. היום זה שונה ומכירים בסימפטומים הדומים לאנשים שיש להם חרדה חברתית שמתבטאת למשל ברעד בידיים הזעה וקוצר נשימה,ובין אלה של מגמגם לפני שהוא צריך לדבר.משערים היום שהקטנת הסימפטומים יכולה להפחית גימגום,אבל אין עדיין מספיק מקרים של מגמגמים שעברו את הסדנא. דרך אגב למי שהשם בי"הח גהה מעורר בו חלחלה,לא מדובר במחלקה שמטפלת בחולי נפש אלא במירפאת חוץ של בית החולים.הסדנאות נערכות בקבוצות נימשכות כ20 מיפגשים.אני מכיר מישהי שעשתה את הסדנא כדי להתמודד עם חרדות כלליות של התנהגות בחברת אנשים וזה מאד עזר לה.

למעלה