חרדה חברתית

netnelaa

New member
חרדה חברתית

אני לא יודעת מאיפה להתחיל אין לי מושג עם זה בעיה חברתית או שפשוט משהו דפוק בי חוץ מזה שיש לי עוד כמה הפרעות בחיים כמו הפרעות אכילה בולמיה כפיאתיות לדברים מסוימים אני מוצאת את עצמי שקועה בתוך בועה משלי אני רואה רק את עצמי ואת הדמות שניבטת אליי דרך המראה שבחדרי והארבע קירות והאוכל שעומד לרשותי 24 שעות אפשר לומר שיש לי המון חברים לחם גבינה שניצל ציפסים ומה לא ? אני לא זוכרת מתיי יצאתי החוצה ואין לי מושג מה השעה כאשר אני קמה ומה השעה כאשר אני הולכת לישון מה שאני כן יודעת שאני שומעת את ציוץ הציפורים מחוץ לחלון אני יודעת שזה הזמן שלי ללכת לשכב לישון ולישון כמה שיותר אני שונאת ללכת לארועים משפחתיים ומאז שאני זוכרת את עצמי אני תמיד מתחמקת מזה כמה שיותר יש לי את הפחד שאנשים יסתכלו עליי ויגידו משהו מאחוריי גבי ויראו את גודל הממדים הענקיים ואת שכבת השומן שמכסה אותי בכמה קילוגרמים טובים גם כשאני נימצאת בחברת אנשים ולא משנה איפה וכמה אני יוצאת החוצה לכמה דקות ומוצאת את עצמי נסגרת בתוך השירותים ונותנת לאני שלי לצאת מתוכי עם זה דרך בכי והמון בכי או אם זה דרך דחיפת אצבעות לתוך גרוני רק בכדיי שארגיש שעשיתי משהו טוב לעצמי ושאני יעבור את היום הזה כמה שיותר מהר בכדיי שאוכל להיכנס שוב אל תוך עצמי כי שם הכי טוב לי שם אף אחד לא יראה אף אחד לא ישמע את זעקותי אף אחד לא יגיד לי כן לאכול לא לאכול היית בסדר לא היית בסדר זה לא שאני לא רוצה לעזור לעצמי אני רוצה ורוצה מאוד אבל אני כבר מגיע למצבים שכבר אין לי כח להתמודד אין לי את הכלים את הכח הנפשי ואת הסבל והנה שוב הדמעות שכל כך לא רציתי שזה יקרה שוב פעם הן באות מרטיבות את פניי והולכות ואני שואלת את עצמי האם אני גם נמצאת בחרדה חברתית ( זה תמצית מחיי ) או שפשוט משהו דפוק בי ?

zeusofurim

New member
נתנאלה יקרה, כן יקרה!

קודם כל רציתי לומר לך, שאני גם הייתי בסיטואציה שלך, ושלא יהיו לך ספקות, אפילו לרגע, לומר לעצמך שאני לא מבין, כי אני מכיר בדיוק את ההרגשה שהתנחלה לתוך גופך... בקשר לשאלה, "האם אני נמצאת בחרדה חברתית", רציתי לומר לך שלפי מה שציינת... כן יש לך חרדה מחברה עקב אי נאימות עם גופך....שגורמת לך אי ביטחון.... תישאלי את עצמך את השאלות הבאות: "למה אני לא יוצאת החוצה?" "למה שאני בחברת אנשים יש לי את הצורך שוב להיסגר" "למה יש לי את הפחד הזה שאנשים יסתכלו עלייך ויגידו דברים מאחורי גבי" ותגיעי לבד לתשובה.... אני מציע... א. את הגעת למצב שממנו אפשר לחזור... אל תחזרי אחורה תתחילי ללכת קדימה... אם זה להדליק את האור בחדר,תדליקי, אם זה לקנות שעון,שתידעי מה השעה,תיקני, אם זה ללכת ליעוץ פסיכולוגי שיכוון אותך,תלכי, ב. תנסי להגיע לחברה בה את מרגישה בנוח, אם זה אוכלוסיה של כיבדי משקל, שבה תרגישי בטוחה.... אם זה חברה של אנשים שמקבלים אחד את השני כמו שהם... תתחילי לחפש, זה לא יהיה פשוט, אבל בכל זאת תילחמי, למענך.... ג.לכי ליועצת תזונה, היא תומר לך בדיוק מה לאכול.. כמה לאכול, מתי לאכול, ואיך לאכול כדי שתוכלי לרזות ולעצב את גופך בדרך הכי טובה... ד. תתחילי לעשות כושר, אם בלילה שאף אחד לא רואה אותך יעשה לך יותר טוב, אז תתעמלי בלילות... שוב, לכל דבר צריך יעוץ נכון...אז תתיעצי עם מדריך כושר גופני... תלכי שלב שלב... ה. רציתי גם להגיד לך שנגעת לליבי, אני מבין איפה שאת נמצאת, הייתי שם, זה קשה, זו עבודה יומיומית, אינטנסיבית, את תריבי עם עצמך הרבה, תצתרכי להתעמת עם רגשות, תיצתרכי לרכוש את הביטחון שלך בחזרה, תצתרכי להתעמת עם הבעיה, ולנצח אותה, זה לא יקח יום זה לא יקח שבוע... אל תחשבי על כמה זמן זה יקח, דעי שזה יסתיים, את תלחמי בזה שעה שעה דקה דקה שניה שניה,זו התעמתות אינטנסיבית שתגרש את השדים.... רציתי שתידעי שלבכות זה בריא, אין בזה רע... תשחררי כמה שאת יכולה...תשחררי את הלחץ שנמצא בך, תיצעקי, תיבכי תוציאי את כל האנרגיות השליליות החוצה... ואז תרביצי חיוך גדול ותגידי, אני הולכת לנצח... זה הולך להיות משחק, משחק החיים, פעם את מבקיע גול, פעם מכשילים אותך...רק תידעי תמיד לעמוד על הרגליים ולהיות מוכנה לקרב הבא. תביטי מהצד ותיצפי במשחק שניכנסת אליו... ותקבלי,אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה רק קדימה, תתחילי לנוע עם הגלגל לדרך הישר.... אני מאחל לך כל טוב ודרך צלחה, בהתחלה של החיים החדשים, של החיים שבהם את מחליטה, אני הולכת להאבק, ואני גם אנצח בסוף.... תרגישי טוב, ואני תמיד אשמח לעזור כשתצתרכי כתף להאחז בה...

netnelaa

New member
תודה

רבה לך על העזרה ועל האוזן קשבת אני באמת מעריכה את זה ואם מישהו או מישהי שתרצה אוזן קשבת עזרה מסויימת אני מוכנה לעזור אני מוכנה לתת מעצמי כמה שרק אני יכולה בכדיי שאותו אדם יהיה מאושר כי אני אוהבת לראות אנשים מאושרים לי אישית זה עושה טוב

בוזיקית

New member
נשמה יקרה נגעת ללבי מאד

אני סובלת גם מאכילה כפייתית ושוקלת כ 100 קילו. עברתי הרבה בחיים אבל כעת אני רוצה ליטול אחריות על חיי וללכת לקבוצת OA זו קבוצת תמיכה לסובלים מהפרעת אכילה ועד כמה שהבנתי זה בחינם. תיכנסי לפורום לרזות בראש אחר או לבלוג של ענתOA פה בתפוז ותראי מה הכוונה. אני בכל אופן סקרנית לגביהם ורוצה ללכת לשם. אני גם חושבת שאת צריכה טיפול פסיכולוגי דחוף שיתן לך לגיטימציה לרגשותייך וילמד אותך לתעל את הכאב למקומות בונים ויצירתיים. גם אני פה כדי לעזור לך, להקשיב לך, וכל מה שתצטרכי אל תתבישי, יש פה נשמות טובות שתמיד מוכנים להקשיב, אז בהצלחה חמודה

ayelet18

New member
נתנאלה בובה

היי מה נשמע? קודם כל גמני סובלת מחרדה חברתית. אז אם את צריכה תמיכה- אני פה בשבילך. דבר שני, את יכולה להרחיב יותר מאיזה מצבים את נמנעת ואם את נלחצת מאנשים בכלליות? יכול להיות שאת סובלת פשוט מהערכה עצמית נמוכה ולאו דווקא חרדה חברתית. אני ממליצה לך ללכת לפסיכולוג כי מנסיון זאת ההשתפכות הכי טובה שיש. ואם את צריכה לדבר עם מישהו על מה שאת מרגישה, את יכולה לפנות אליי בכיף ואני אייעץ לך בכל מצב. אם את חושבת שאת סובלת מחרדה חברתית אני מציעה ללכת לאבחון אצל פסיכיאטר כי אני לא מכירה אותך ואני לא יודעת ממש פרטים ספציפיים ממה את נמנעת ולמה. יכול להיות שסבלת מטראומות בילדות שגרמו לך להסתייג מאנשים לפחד מהם, וזה המקור של החרדה החברתית.

netnelaa26

New member
היי אילת

כבר הייתי אצל פסיכיאטרית והיא אמרה לישאני סובלת מחרדה חברתית הבעיה היא שאצלי זה לא רק חרדה חברתית אלא אצלי זה קצת מכל דבר אין לי מושג כמובן שהערכה העצמית שלי ממש מתחת לקרשים יש לי פחד מהמון דברים ומאנשים אני לא ממש רוצה לפרט אולי בהמשך אבל לא כרגע . בנוסף לחרדה חברתית יש לי גם הפרעות אכילה וקשיי למידה ויש הרבה דברים שאני מזדהה אם כל אחד מהם אולי החרדה החברתית שלי לא כזאת בשמיים אבל בשבילי זה באמת מספיק כי אני מכירה את עצמי ואני יודעת שאני לא מתפקדת כמו כל בנאדם רגיל שעושה דברים בחיי היום יום ..... בכל מקרה תודה על העזרה והאכפתיות אני מאוד מעריכה את זה אני בטוחה שבהמשך יצא לנו לדבר שיהיה לך לילה מקסים

../images/Emo7.gif

נתנאלה, המון דברים עצובים בספור שלך... מרגיז שאנשים שופטים אחרים לפי מימדי גופם, כואב שאת כל כך לבד, כואב שאת מזיקה לעצמך בהקאות ושזו הדרך שלך "לתת לעצמך לצאת החוצה" באופן הכי קונקרטי שאפשר. אני מצטרפת לבוזיקית שהציעה טפול פסיכולוגי. גם לי זה נראה ממש MUST. חבל שתמשיכי לסבול ככה. את מוזמנת לדבר ולשתף כאן, בין אם את עונה לקריטיונים של הפרעת חרדה חברתית ובין אם לא. בלי קשר, תוכלי לנסות להעזר גם בפורום של הפרעות אכילה בתפוז ושהקישור שלו מצורף לקישורי הפורום. תאהבי את עצמך מספיק כדי לנסות לצאת מזה! אוכל זה לא אויב, ולא חברים. אוכל זה אוכל. כדי לא להיות רעבים, כדי שהגוף יוכל לתפקד. וזהו.

כל כך עצוב../images/Emo7.gif../images/Emo29.gif

(((((נתנאלה))))) אני מאד מבינה מה את עוברת. גם לי יש חרדה חברתית וגם לי יש בעיות עם אוכל
האמת שאין לי בכלל עצות אליך. אבל אני חושבת שאת צריכה להבין שאת באמת לא אשמה.שאם מישו אומר עליך משו מאחורי הגב הוא הדפוק לא את.אל תענשי את עצמך בגלל טיפשות של אחרים.כי זה לא נכון.זה חבל.

למעלה