חרדה חברתית

lala161

New member
חרדה חברתית

לי היה תמיד מעין פחד מאנשים, ולא נראה לי שאין מישהו שלא יודע על זה אבל ההורים שלי עושים "למה את כ"כ מפחדת מאנשים" ואין לי מה לענות להם, חברה שלי.. במשך תקופה דיי ארוכה לא באה לבית ספר וכשהיא סיפרה לי למה אז היא אמרה שיש לה חרדה חברתית, הקטע שזה במצב הרבה יותר גרוע משלי. אני זוכרת מקרה שהיה כ"כ הרבה אנשים ברחוב, שאני פשוט הרגשתי שאני לא מסוגלת, אני פשוט הלכתי הביתה. ולמשל אני לא אוהבת לצאת החוצה או לפני שאני הולכת לבית ספר אני מרגישה בחילה, או כשאני יותר מדיי בסביבה של אנשים אני מתחילה להרגיש רע, וכשאני לבד אני מסתדרת מצוין, אני שמחה, אני מאושרת, אני קופצת ושום דבר לא מפריע לי. גם יש לי מצב חמור של אקנה, ואחותי חושבת שזה בגלל זה :\ אולי יש חלק שקשור לזה, אבל בעצם זה לא כ"כ קשור..גם אם היה לי עור חלק אני חושבת שעדיין היה לי את זה. וחברה שלי הרגישה שהיא לא יכולה ללכת לבית ספר, לא היה לה אכפת מכלום, היא צעקה על כולם ורצתה שיעזבו אותה. גם פעם אחת הכרחתי אותה ללכת איתי לבית ספר והצלחתי ואז לפני שבאנו היא התחילה להרגיש כאבי בטן, ולא הבנתי למה. עכשיו אני מבינה \=

דנה צ

New member
היי lala

איך את מרגישה היום? החרדה באותה מידה כמו שהייתה בעבר? כי רוב מה שתיארת היה בלשון עבר...

פחדים.......

היי lala, קודם כל, כל הכבוד לך שאת ממשיכה ללכת לבית-הספר למרות שקשה לך. ככל שאנחנו שמתמודדים עם פחדים, נעשה לנו יותר קל. וכל הכבוד שאת תומכת בחברה שלך ועוזרת לה להתגבר על החרדות שלה.
אולי כדאי שתלכי לפסיכולוג. הוא יוכל לעזור לך עם הפחדים שלך, להבין אותם, ולטפל בהם. מה דעתך?

למעלה