חרדה מהריון

מצב
הנושא נעול.
חרדה מהריון

חרדה מהריון
שלום רב. אני אם לילדים. אני רוצה מאוד להביא ילד נוסף אך כשאני מגיעה לידי מעשה (הפסקת גלולות...) אני חשה חרדה אמיתית עד כדי חוסר שינה, דפיקות לב וכו.
יש בי תסכול על הפער בין הרצון שלי לילד לחרדה.
כאשר אני יודעת ביני לבין עצמי שהחרדה לא מפני משהו מוחשי, אלא חשש משינויים וחשש להיכנס למצב חרדה כפי שהיה לי בעבר.
בהריון הקודם חוויתי התקפי חרדות כך שהיום אני חרדה יותר מלהיכנס למעגל הזה של הריון והתקפי חרדה.

אשמח לעיצה!
תודה מראש

פחד מהריון

חרדה מהריון
שלום רב. אני אם לילדים. אני רוצה מאוד להביא ילד נוסף אך כשאני מגיעה לידי מעשה (הפסקת גלולות...) אני חשה חרדה אמיתית עד כדי חוסר שינה, דפיקות לב וכו.
כאשר אני יודעת ביני לבין עצמי שהחרדה לא מפני משהו מוחשי, אלא חשש משינויים וחשש להיכנס למצב חרדה כפי שהיה לי בעבר.
בהריון הקודם חוויתי התקפי חרדות כך שהיום אני חרדה יותר מלהיכנס למעגל הזה של הריון והתקפי חרדה.

אשמח לעיצה!
תודה מראש
פחד מהריון
תופעת הפחד מהריון היא תופעה מוכרת ומובנת בהחלט. הריון זהו תהליך שיש בו גם סיכונים וגם אי נעימויות קשות באופן האובייקטיבי ביותר.
יוחד עם זאת ומשום מה, רוב הנשים מתגברו על פחדים מוצדקים אלו ומביאות ילדים לעולם.
התופעה היא תופעה של חרדה שלא שונה מיתר הפרעות החרדה. זה מתחיל מההתייחסות שלנו לרגשות ולתחושות הגוף. גם כאשר יש תחושות של חרדה עוצמתן נקבעת על ידי מידת העיסוק שלנו באותן התחושות. העיסוק שלנו מאדיר את התחושות ואת ה"חרדה".
ניתן לטפל בחרדה מלידה ומהריון על ידי טיפול CBT רגיל, על ידי טיפול CBT שניתן על ידי אחיות מילדות (במקרה זה הטיפול כולל התייחסות וחשיפה לגירוים הספציפיים שמפחידים).
יש גם טיפול תרופתי לחרדה וחלק מהתרופות מותרות לנטילה בזמן הריון
האם היית בעבר בטיפול נפשי כלשהו, או בטיפול CBT באופן ספציפי?

חרדה מהריון

חרדה מהריון

אשמח לעיצה!
תודה מראש
חרדה מהריון
לרר שוב שלום

ערכתי בירור בנושא החשוב שאת מעלה בפורום
ביררתי שבבית חולים איכילוב יש מטפלים שמתמחים בטיפול CBT בבעיה של חרדה בפני הריון ולידה וצברו ניסיון רב בנושא.
אם תפני אלי בדרך מסר אישי, אוכל למסור לך פרטים ספציפיים

תודה על התגובה והבירור

חרדה מהריון
לרר שוב שלום

ערכתי בירור בנושא החשוב שאת מעלה בפורום
ביררתי שבבית חולים איכילוב יש מטפלים שמתמחים בטיפול CBT בבעיה של חרדה בפני הריון ולידה וצברו ניסיון רב בנושא.
אם תפני אלי בדרך מסר אישי, אוכל למסור לך פרטים ספציפיים
תודה על התגובה והבירור
תודה רבה על תשובתך.
לא הייתי מטופלת בעבר.

במחשבה לאחור נושא החרדה בא לידי ביטוי אצלי בעבר בנושאי חתונה, לפני טסט נהיגה. אבל איכשהו זה עבר בלי טיפול עמוק.

הייתי שמחה מאד לקבל מידע על הטיפולים באיכילוב.
אני לראשונה פונה כאן, כיצד פונים במסר אישי לקבל מידע?

תודה רבה

חרדות מהריון

תודה על התגובה והבירור
תודה רבה על תשובתך.
לא הייתי מטופלת בעבר.

במחשבה לאחור נושא החרדה בא לידי ביטוי אצלי בעבר בנושאי חתונה, לפני טסט נהיגה. אבל איכשהו זה עבר בלי טיפול עמוק.

הייתי שמחה מאד לקבל מידע על הטיפולים באיכילוב.
אני לראשונה פונה כאן, כיצד פונים במסר אישי לקבל מידע?

תודה רבה
חרדות מהריון
את יכולה לפנות באופן אישית במייל [email protected]
אם בעיות החרדה שלך הן לנושאים אחרים, אולי את יכולה לשקול לפנות לטיפול CBT.
באתר של מרפאת היבטים, בחוצץ של "חומר מקצועי" תוכלי למצוא קובץ "חוברת עזר לטיפול בחרדה".

תודה

חדרה מהריון

חרדות מהריון
את יכולה לפנות באופן אישית במייל [email protected]
אם בעיות החרדה שלך הן לנושאים אחרים, אולי את יכולה לשקול לפנות לטיפול CBT.
באתר של מרפאת היבטים, בחוצץ של "חומר מקצועי" תוכלי למצוא קובץ "חוברת עזר לטיפול בחרדה".

תודה
חדרה מהריון
קבלתי את הודעתך האישית ועניתי לך מייד

בהצלחה

מצב
הנושא נעול.
למעלה