חרדה מהתקפי חרדה...

חרדה מהתקפי חרדה...

אחד מהדברים שגרמו וגורמים לי להתקפי חרדה זה פיגועים. הייתי בפיגוע לפני שנתיים ומשהו, ואמנם לא נפגעתי פיזית, אבל נפשית נפגעתי המון. מאז, כל פעם שיש פיגוע בבתי קפה אני חוזרת אל הטראומה הפרטית שלי, אל התמונות המוכרות לי, אל הקולות המוכרים לי, אל התחושות שלי. כל פעם שיש פיגוע בירושלים אני נכנסת שוב להיסטריה, במיוחד אם זה מקום שאני מכירה טוב. (הפיגוע בו אני הייתי הוא בבית קפה בירושלים, פיגוע משולש במדרחוב) הבוקר הודיעו על התראות חמות לפיגועים באיזור ירושלים, ואני כל כך נלחצתי. איך אני אצא מהדירה? עכשיו בחדשות אמרו שההתראות פחתו ולכן גם הכוננות ירדה. נרגעתי קצת, אבל רק קצת. פורים זה אחד החגים שהכי קשה לי איתם. הרחובות רועשים. הבתים רועשים. המון נפצים. רובים. תחפושות שמעוררות בי אימה. ואני רק רוצה להתחבא מהכל ולישון עד שהחג הזה ייגמר. אני מפחדת שפתאום יהיה לי התקף חרדה. אני מפחדת מהחג הזה. כל כך, כל כך מפחדת.

../images/Emo7.gif המציאות שאנו חיים בה

זו המציאות העגומה שאנו חיים בה, פיגועים שמכים בנו ללא יכולת לנבא מתי ואפא ומבלי יכולת להתגונן. בכל פיגוע יש כמה מעגלים של נפגעים- הנפגעים הישירים הסובלים פציעות פזיות, הנוכחים שהיו עדים לפגוע, משפחותיהם של הנפגעים שחיים עימם את ההתמודדות היומיומית והצבור הרחב ששומע על הפגוע לאחר התרחשותו. לעיתים לחרדות שלנו יש כתובת ולעיתים לא. לפעמים קל יותר כשיש כתובת וסיבה שאפשר להתלות בה. זה עוזר לנו להרגיש שהחרדה שלנו "נורמלית" ומוצדקת ועוזר לנו לקבל עזרה, תמיכה והבנה לרגשות החרדה שלנו שאחרת אולי היו זוכות לתגובה של ביטול או זלזול. במלחמת המפרץ הראשונה, כשכל העם הסתובב צמוד למסכות הגז, עם תחושה של "היכון", כולם חיו במציאות דומה לזו שהסובלים מהתקפי פניקה מכירים כל כך טוב, התחושה שאסון יכול לקרות כל רגע ושצריך להגיב במהירות ולהתכונן לאסון מתקרב. אלא שקל יותר לסבול מצב כזה כשרבים שותפים להרגשת הכוננות וכשהיא ניתפסת כלגימטימית ומובנת. נוכחות בפגוע בהחלט יכולה לצור סמפטומים מתמשכים של חרדה ולגרום להפרעת חרדה שנקראת PTSD הפרעת חרדה פוסט טראומטית. את סימניה תוכלו לקרוא בסקירה הכללית של הפרעות החרדה. לאור מציאות הפיגועים המרחיבה מפיגוע לפיגוע את מעגל הסובלים מהפרעת פסוט טראומה, אסקור אותה ואת דרכי ההתמודדות עימה בפירוט גדול יותר, בקרוב. אני מזמינה אנשים שנחשפו לפגוע לספר לנו על התמודדותם בפורום זה, ומאחלת לכולנו ולכל בית ישראל שלא נדע צער!

למעלה