חרדה מוזרה...

חרדה מוזרה...

אוף... מאז שגיליתי את הקטע הזה שנקרא "שפת גוף" אני ממש מוטרדת ומרגישה קצת חשופה ומאוד חוששת שכל הזמן אנשים יכולים לגלות עלי דברים שאני לא רוצה ומנסה להסתיר... מתוך זה נבע טירוף מופרך משו' שאני לא יכולה לסבול... אני חושבת שזה קשור ל OCD : יש לי תמיד חרדה שהשפת גוף שלי עלולה לגרום לאנשים לחשוד בי בכל מיני דברים... כאילו אם אני אזוז ככה אז אולי יחשבו שככה וכו'... אז יוצא שאני כל הזמן לחוצה מכל תזוזה שלי מה שגורם לי ללחץ רב ולהתנהגויות ולשפת גוף לא מובנת ומחשידה סתם ככה... זה פשוט מטורף... (זה קורה ויכול לקרות בכל מיני מצבים אני נותנת לכם שתי דוגמאות לשתי מצבים (הראשון הכי תדיר...) שאני הכי הרבה נתקלת בהם והכי הרבה סובלת מהם...) אם יש משו' בקטע הזה שאני שמסוגל ממש להצחיק אותי מרוב הגוזמה שבו זה (תקשיבו טוב ותצחקו... אני מרשה לכם!!...
) : מכירים ת'מאבטחים האלה של התחבורה הציבורית? בטח... איך אפשר שלא להכיר אותם... אני מכירה אותם קצת יותר ממכם... ת'אמת שאני מתה מפחד מהם... כי הם מזה מלחיצים אותי... כל פעם שהם עוברים אני מתה מפחד שאולי הם יחשדו בי שאני מחבלת אולי בגלל השפת גוף שלי אז מתחילה להלחץ ובכלל שאני רואה אותם אני כולי נלחצת... וזה כמובן גורם לחשד מידי בי ואני לא יודעת מה לעשות כי זה ממש לא נעים... אני שונאת לראות אותם כבר!! נמנעת מללכת למקומות שהם נמצאים שם רוב הזמן... אאאאאאאאאאווווווווווףףףףףףףףף!!! היתה פעם אחת שכל כך נלחצתי שפשוט כל המאבטחים האלה של התחבורה הציבורית עטו עלי... וזה היה כל כך מלחיץ כי גם ככה הייתי במצב רוח מאוד גרוע באותו רגע ובחרדה גבוהה... ואח"כ אני מרגישה כזה גועל מעצמי... איזה טיפשה את!! מה הבאגים האלה שיש לך?!!?
וגם קצת כעס על עצמי... עוד משו'... אם נגיד היתה גניבה באיזשהו מקום שאני נמצאת בו, ישר אני נלחצת שיחשדו בי... (וזה לא שאני הגנבת... חלילה!! אני ממש לא גונבת וזה הקטע המעצבן שבעניין...
) וחושבת : אני צריכה להשאר כרגיל כי אם השפת גוף שלי תהיה מוזרה יחשדו בי וזה לא יהיה נעים (כי בכלל מה לי ולגניבות!?!?) אז מרוב לחץ אני מתחילה להתנהג מוזר וכך גם השפת גוף שלי ואז אני גורמת לאנשים באמת לחשוד בי סתם!!!!!!!!!!!! וזה ממש לא נעים לי ואני לא מצליחה לחשוד על זה!!! עוד משו'... אני בקושי מעיזה להכנס לחנויות כי תמיד שאני נכנסת שאני מתחילה לפחד שיחשבו שגנבתי / שאני מתכוונת לגנוב... ואז אני מתחילה להלחץ ובלה בלה בלה הבנתם ת'עיקרון בטח...
מישו' מכיר אולי את התופעה או שקורה לו משו' דומה???!! אני מיואשת לגמרי מהעניין הזה... מחכה לתגובות... יומטוב! שירה. ****************************************************************** איזה אשליה מטומטמת זו היתה לחשוב שבחברה וירטואלית יותר קל ושמישו' ישים עלי יותר מאשר בחוץ...

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo201.gif

היי שירה. סיפרת על מחשבות שיש לך שמטרידות אותך ומציקות לך. כתבת שהמחשבות האלה גורמות לך להתנהג בכל מיני דרכים או מקשות עליך לעשות כל מיני דברים (כמו להכנס לחנויות). זו תחושה מאוד קשה שכל מיני מחשבות מטרידות נכנסות לנו לראש, ואנחנו לא יכולים לשלוט עליהן. נשמע שהדאגות מהמחשבות האלה עושות לך מאוד קשה ועצוב. שירה, מחשבות ודאגות מהסוג שאת מתארת זה משהו שיש להרבה אנשים שסובלים מחרדה. כשנכנסת מחשבה או דאגה לראש, ולא מצליחים להוציא אותה משם. והיא כל-כך מטרידה וכל-כך מפחידה, שכל הזמן מסתובבים בחשש ובמתח. וזה באמת הופך כל מיני דברים שבשיגרה למאוד קשים ובלתי נסבלים (כמו שאת מספרת על כמה קשה לך לחכות לאוטובוס ולהתקל במאבטח, או להכנס לחנויות). יש דרך לטפל בזה, שעוזרת להתגבר על המחשבות והדאגות הכל-כך מעיקות. יש טיפול קוגניטיבי-התנהגותי שבו לומדים כל מיני טכניקות להתמודדות עם חרדה, ויש גם טיפול תרופתי לחרדה. את חושבת שהיית רוצה ללכת לטיפול?

LoveBeing

New member
מכיר את זה טוב מאוד!! ../images/Emo9.gif

בין יתר החרדות האחרות שיש לי.. זאת אחת שאני מכיר וכיף לראות שאני לא היחיד! מחשבות כאילו שיחשדו בי או יחשבו דברים עם השפת גוף וכל זה.. כן אני מכיר את זה מאוד! רק לפני שבוע הייתי בחנות בגדים והיה לי תיק קטן.. והרי אני לא נפרד ממנו כי שם כל הדברים.. ואז בסוף הרגשתי שאולי חושבים שאני גנב או משהו.. אז פתחתי את התיק כאילו שאני מוציא בקבוק ושתיתי.. כדי שיהיו רגועים.. אני גם עובד בחנות והרי גם אני לפעמים חושד באנשים.. וגם יש לי את הקטע שאני חושב שחושבים שאני חמדן לכסף שלהם או משהו.. או שיחשבו שאני מנסה לעבוד עליהם וכל זה.. אז הנה את רואה? את לא לבד.. ובעניין המאבטחים- מכיר גם מכיר.. אני פשוט מחייך ואומר להם תודה- זה כבר מוריד את הלחץ. פשוט תהיי יחסית קפואה ואל תחשבי על כלום.. תביני שהם כמו נמרים- מגיבים רק שיש סיבה. אל תתני להם סיבה ותזכרי משהו חשוב- את לא גנבת! לא פושעת ולא רעה!! תגידי לעצמך כמה פעמים ביום- שאת בן אדם טוב! אם יש המון מחשבות רעות.. צריך לתקן ובכוח לחשוב מחשבות טובות. שאחרים יחשבו שאת שחצנית- למי אכפת? העיקר שקצת תעריכי את עצמך.. כי רוב הזמן חושבים עליך ההפיך- שאת לא מעריכה את עצמך. בכל מקרה אני כותב לך את זה גם במסר פרטי.. כי מי יודע אולי לא תראי את זה? אז ביי ביי.. ונ.ב. הגעתי לכאן בפעם הראשונה אחרי המון זמן. כתבתי למעלה תגובה חשובה על "הסדרה "מונק" שאני ממליץ לך לראות! זה בכל יום חול כמעט בשבעה 23:05 או 25 בערך.. כל פעם משתנה. וזה בערוץ 10... אז תראי ותודי לי! אין כמו לראות מישהו כמונו.. זה נותן הרגשה שאנחנו בסדר כפי שאנחנו. כי אנחנו מבינים שזה לא באשמתנו. כאלו אנחנו ואם אנשים לא מבינים או מביטים בעין רעה- זהו החסרון שלהם ולא שלנו! תמיד אשמח לשמוע ממך.. לפי לפורום מבוגרים גם.. למרות שאני בקושי שם.. ויותר בבלוגים.. ביי ביי! גיל

למעלה