חרדה מזוגיות

פלפלת85

New member
חרדה מזוגיות

היי לכולם,
יש בחור שממש מצא חן בעיני באתר הכרויות. אחרי תקופה מסויימת רשמתי לו ובאופן מפתיע הוא ענה. יצאנו כבר לכמה דייטים ונראה שהולך טוב, כלומר יש בינינו חיבור טוב ונחמד לי איתו. הבעיה שאני לא מצליחה להרגיש איתו בנוח. כל דייט אני מתכוננת כאילו אני הולכת למלחמה. הרבה חרדות, פחדים ולחץ מתלווים לכל דייט. אחרי הדייט השלישי הרגשתי ממש טוב ואז בדייט אחר כך שוב החרדות והפחדים. לא יודעת מה הסיבה לזה בדיוק, אני מניחה שזה שילוב של חרדה חברתית יחד עם חוסר ניסיון.
אני ממש רוצה זוגיות, ופה באמת יש לי הזדמנות לזה, אבל מצד שני החרדה הזאת גורמת לי לרצות לברוח, כדי להפסיק עם הלחץ והפחד הזה.
האם מישהו מזדהה עם זה? מה כדאי לעשות במצב כזה?

ga26

Member
לי היתה חרדה כזו משיחות טלפון בעיקר.

הייתי עושה כל כך הרבה סימולציות עם עצמי לפני כל שיחת טלפון. עם הזמן כשנוצר קשר והוא התהדק זה נפסק.
תנסי לראות מאיפה בתוכך זה מגיע ואולי לטפל בזה בצורה עקיפה. נניח אם אחד הגורמים זה חשש שיתגלה שאת חסרתת ניסיון - ספרי לו את זה במהלך הדייט. אם אחד הפחדים הוא שתהרסי את זה תכניסי לך לראש שאת פשוט נפגשת עם מישהו וטוב לכם אבל אין מה להרוס כי עוד אין שום דבר. תעשי סימולציות עם עצמך לגבי שיחות ונושאים לשיחה. תקחי בחשבון שיש סיכוי שגם הוא חושש מהמפגשים איתך מדברים כמו (מה היא חושבת עלי, איך אני לא הורס את זה עם בחורה חמודה כזו, על מה נדבר וכו'....) חששות אלו טבעיים. אחרי מספר דייטים תרגישו יותר בנוח.

בהצלחה.
(אגב אני עדיין שונא שיחות טלפון עם אנשים שאני לא מכיר מספיק, אבל זה פחות מחריד אותי)

dahoe

New member
כמה עצות מהשרוול...

אולי כדאי לך לעשות דברים שנותנים לך להרגיש בבית, ללכת למקומות שאת מכירה ולעשות דברים שאת אוהבת ושמאפשרים לך להיפתח. סרט שאת אוהבת, ישיבה או טיול במקום שאת מכירה טוב.
וגם - תני לעצמך לקחת את זה לאט. לא מדי, אבל עם מרחב הנשימה שאת זקוקה לו כדי להישאר רגועה.

אולי קצת לשתף אותו במה שאת מרגישה?

גם ברצון ובהרגשה הטובה וגם בחרדה.
לפעמים כשמניחים את הקושי על השולחן,
הוא מפסיק להפעיל אותנו.

ואם גם לו כיף ונעים איתך ואת חשובה לו,
הוא יוכל להבין יותר טוב מה עובר עלייך ולעזור.

למעלה