חרדה מטיסות..נראה לי...

lostlove

New member
חרדה מטיסות..נראה לי...

טוב אז ככה... אני אמורה לטוס עוד 3 ימים לארה"ב (כולל לינה בפריז)... זאת פעם ראשונה שאני טסה לחו"ל ונראה לי שיש לי חרדה מטיסות... עד היום טסתי רק לאילת, ובכל טיסה הייתי תופסת נורא חזק את הידיות של המושב, עוצמת עיניים בכוח, וכל הטיסה מתפללת שלא יקרה משהו רע, וחוץ מזה אני גם סובלת מבחילות...(אולי הן מהלחץ) ויש לי תחושה נורא לא נעימה... לפני שבוע וחצי בערך, התחלתי לחשוב על הטיסה, וכל פעם קפצו לי לראש תמונות של מטוסים מתרסקים לתוך הים, ואני חייבת לנשום נשימות עמוקות ולהרגע... חוץ מזה אני לא נרדמת בלילות, כמו עכשיו, אלא רק מול טלויזיה (ברגע שהעייפות מכריעה אותי). אין לי בד"כ חצ'קונים, וצמחו לי עכשיו 12 בבת אחת...(בד"כ יוצא לי אחד שניים לפני קבלת המחזור) דיברתי עם אנשים שאמרו שהכל בתוך הראש שלי (ולא עזרו לי), חוץ מאבא שלי, שאמר שאם הייתי אומרת קודם, הוא היה לוקח אותי לראות מישהו שיעזור לי...(באותה שיחה עם אבא שלי, ברגע שאמרתי לו שאני מפחדת לטוס התחלתי לבכות) הבעיה היא שלא היו לי את התחושות האלה קודם... בקיצור, אני ממש חייבת לדעת אם יש למישהו פיתרון מהיר, תרגיל לעשות לפני הטיסה, משהו שעוזר לו, כדי שאני אוכל לעלות למטוס בכלל בלי לברוח החוצה לפני ההמראה...(מה שאני מפחדת לעשות, שאני לא אסכים לעלות למטוס...!) תודה!

דנה צ

New member
כבר טסת?

טוב, אני לא יודעת אם כבר הגיע היום של הטיסה, ואם כן אז אם הצלחת לעלות למטוס או לא אבל אני ממש מקווה בשבילך שעלית על הטיסה. אין שום דרך להתגבר על חרדה מלבד להכריח את עצמך להתמודד עם מה שאתה חרד ממנו ולא להימנע ממנו. כמובן שניתן לטפל בחרדה כזו בעזרת גורמים שונים, אך אם אין זמן אני הייתי ממליצה לך לאמן את עצמך בשיטות של הרפיה - קודם כל, לנשום עמוק ובצורה סדירה ולהקשיב לנשימות ואחר כך לעבור איבר-איבר בגוף, לכווץ כל שריר לכמה שניות ואז להרפות. וכמובן שרצוי להחליף את הסרטים שבראש ממטוסים מתרסקים לסרטים קצת יותר חיוביים ומרגיעים. כמובן שככל שמתורגלים בהרפיה כך נהיה קל יותר לבצע את ההרפיה בזמני חרדה. כמו כן, אני לא חושבת שאת צריכה לצפות שהחרדה תפתר לחלוטין. סביר להניח שתמיד תרגישי לחוצה לפני ובזמן טיסות אך העניין זה העוצמה של החרדה וכמה זה משפיע עלייך (משמע, אם זה גורם לך לוותר על טיולים לחו"ל, רק בגלל הטיסות). רוב האנשים מרגישים רמה מסוימת של לחץ בטיסות וזה טבעי ואנושי, אך העניין זה לא לוותר, להמשיך לטוס, להתמודד עם הפחד ופעם אחר פעם להיזכר מחדש ששום דבר לא קורה. אז בהצלחה, ולהמשיך לעדכן...

כמה עצות... ../images/Emo22.gif

היי, אני חושבת שיש כמה דברים שאת יכולה לעשות לפני ובזמן הטיסה שיכולים אולי לעזור: 1)את כותבת שכשקופצות לך תמונות מפחידות לראש, את צריכה לנשום נשימות עמוקות ולהרגע. זה רעיון מאוד טוב שעוזר להרבה אנשים. כשאנחנו נושמים לאט, מכניסים אוויר דרך האף לתוך הבטן (אפשר לשים יד על הבטן ולהרגיש שהיא מתנפחת כשנכנס אוויר) ונושפים דרך הפה זה מרגיע אותנו. גם הרפיוה של השרירים יכולה להרגיע - אנחנו מכווצים שרירים שונים בגוף לכמה שניות ואז מרפים, נגיד מכווצים את הידיים ומרפים, את הכתפיים ומרפים, את הרגליים ומרפים וכו'. ואפשר גם את כל השרירים ביחד ולהרפות. אחרי הרפיה כזו ונשימות רגועות, הגוף שלנו נעשה יותר רגוע, וזה בדרך-כלל מרגיע גם את החרדה. זה לוקח כמה דקות, ואת יכולה לנסות לעשות את זה לפני הטיסה וגם בזמן הטיסה כשתרגישי מאוד מתוחה. 2)נורא חשוב שתנסי להתווכח עם המחשבות המפחידות. החרדה גורמת לנו לחשוב כל מיני מחשבות לא נעימות, ומאוד חשוב שאנחנו נענה למחשבות האלה, כי זה עוזר להרגע ולמצוא כוח להתמודד עם הדבר המפחיד. למשל: אם את חושבת על זה שהמטוס יתרסק, תשאלי את עצמך שאלות כמו: מה באמת הסיכוי שהמטוס יתרסק? הרי כל יום יוצאות אלפי טיסות וכמעט אף פעם לא קורה כזה דבר. על כמה מטוסים שמעת שהתרסקו? כמה מתוך האנשים שאת מכירה שטסו במטוס עברו את הטיסה בשלום? את יכולה לענות למחשבות גם בעוד דרכים, למשל שמדובר בצוות מיומן שמטיס כל-כך הרבה מטוסים, שהמטוס מצויד בכל אמצעי הזהירות, וכו'. 3) עוד דרך לענות לחרדה היא לחשוב על זה שכבר טסת פעם. את טסת לאילת, ואמנם זה לא חו"ל אבל זה בדיוק אותו דבר מבחינת הטיסה (רק משך הזמן שונה). תחשבי על זה שהטיסות שלך לאילת עברו בשלום ולא קרה שום דבר למטוס. תחשבי על זה שגם אז נורא פחדת וחשבת שאולי יקרה משהו רע, אבל הכל היה בסדר. אז אם גם כשתטוסי עכשיו תפחדי, תחשבי על זה שזה רק פחד, והוא אמנם מאוד מאוד לא נעים ועושה תחושה נורא לא טובה, אבל הוא בכל זאת רק פחד, ולא סכנה אמיתית, בדיוק כמו שזה היה בטיסה לאילת. 4)כתבת שכשאת חושבת על הטיסה קופצות לך לראש תמונות של מטוסים שמתרסקים. כשאנחנו בחרדה הרבה פעמים קופצות תמונות ומחשבות לא נעימות לראש, אבל אנחנו יכולים לנסות להחליף את התמונות האלה בתמונות אחרות לא מפחידות - אם אנחנו עובדים עם הדמיון שלנו אפשר לעשות את זה! וזה יכול מאוד לעזור. יש שיטה כזו שקוראים לה "החלפת ערוצים" - אנחנו עוצמים עיניים ומדמיינים שיש לנו טלוויזים בתוך הראש שמשדרת לנו תמונות מפחידות, כאלו שקשורות בחרדה (בדיוק כמו שספרת שקורה לך כשקופצות לך תמונות לראש). אבל.. יש לנו בדמיון גם שלט, וברגע שאנחנו מחליטים אנחנו לוחצים עליו ומעבירים את הטלוויזיה שבראש שלנו לערוץ אחר, שהוא ערוץ נעים ומרגיע שמשדר משהו שנחמד לנו לצפות בו (וזה יכול להיות כל דבר שתבחרי: ערוץ טבע
, חיות
, MTV
, או כל דבר שאת אוהבת ומרגיע אותך). עכשיו תראי בראש את התמונות האלה, הנחמדות והמרגיעות. כשתחליטי תעברי שוב בדמיון לערוץ המפחיד, ואז כשתחליטי תחזרי לערוץ הנעים. זה יכות לקחת קצת זמן (בדר"כ כמה דקות) עד שמצליחים לעשות את המעברים האלה בין הערוצים. שווה לנסות לתרגל את זה קצת. זה יכול לעזור מאוד כי זה נותן לנו שליטה על התמונות שאנחנו רואים בראש. מקווה שהעצות האלה יעזרו קצת...
בכל מקרה, תעשי חיים בחו"ל. תהני. זה נשמע מאוד כיף לבלות בפריז ובארה"ב. אז שיהיה לך טיול מקסים.
ותספרי איך עברה עליך הטיסה כשתחזרי.

למעלה