חרדה מצילום

ליתי24

New member
חרדה מצילום

שלום רב! יש לי ילדה בת 12 אשר מגיל 5 מסרבת להצטלם. הדבר פוגע מאוד באיכות חייה מאחר והיום בכל מכשיר טלפון יש מצלמה ובכל פעם שמישהו מנסה לצלם אותה הדבר מכניס אותה ללחץ גדול. כל דבר אשר כרוך בצילום היא לא מסוגלת לבצע.(לא דרכון,תמונת מחזור וכדו') לאחרונה בסיוע ביה"ס היא התחילה בשיחות עם יועצת ביה"ס (זאת לאחר שהיא מסרבת בכל תוקף להתחיל טיפול פסיכולוגי). גם לאחר שיחות אלו אין אפשרות להגיע עם הילדה להסכמה ללכת לטיפול. אני חייבת לציין שאין לה בעיות דימוי, היא רוקדת, עומדת שעות מול מראה, גבוהה ויפה לכל הדעות. בשיחה שקיימנו עם פסיכולוגית ביה"ס הועלתה השערה שיש קשר בין הבעיה ובין העובדה שאביה ואני גרושים. למרות שהילדה לא חוותה גירושים קשים וגם היום הקשר ביננו מאוד טוב וחברי. נא עזרתכם הדחופה! תודה

תשובה

לפעמים אנשים מסרבים להצטלם בגלל ביישנות או דימוי עצמי נמוך.את כותבת שאין לבתך בעיה של דימוי עצמי, ושהיא רוקדת ומסתכלת על עצמה במראה. האם בסיטואציות חברתיות היא ילדה ביישנית? יכולות להיות לאנשים כל מיני סיבות ללמה הם לא מוכנים או חוששים לעשות דברים מסוימים. יצא לך לדבר איתה על זה (לשאול אותה למה היא לא מוכנה להצטלם או מה בזה מטריד אותה)? אני לא בטוחה שהיא תרצה לענות על זה, אבל שווה לנסות לדבר איתה ולשאול (האם היא מתביישת, האם היא מוטרדת או עסוקה מאוד במראה שלה, האם יש כל מיני פחדים או מחשבות חרדתיות שמונעים ממנה להצטלם?). לגבי טיפול פסיכולוגי, את יכולה אולי לנסות לדבר איתה על טיפול קוגניטיבי-התנהגותי. זה טיפול שמתעסק בהקנייה של טכניקות התנהגותיות וקוגניטיביות. זה יכול לעזור לשנות הרגלים או להתמודד עם חרדות. זה משהו קצת אחר מטיפול פסיכולוגי בשיחות. זה יותר כמו סדנא להקניית מיומנויות, כשניתנות משימות הביתה. זה יכול להיות פרטני או קבוצתי. אולי היא תסכים לטיפול מסוג כזה? בכל מקרה, אני חושבת שאם תוכלי להבין ממנה פחות או יותר למה היא לא מוכנה להצטלם, זה יוכל גם לעזור לחשוב מה הדרך הכי טובה לטפל בזה. ואם היא כן תסכים לנסות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, אני חושבת שזה יכול לעזור.

ocean boy 22

New member
אני גם לא אוהב להצטלם

אני בן 22 וכבר כמה שנים לא מצטלם.. גם לא בטיולים בחו"ל. פשוט לא יוצא פוטוגני בתמונה, חבל על הפילם.

אני חושבת שיש הבדל בין מישהו

שלא אוהב להצטלם כי הוא לא יוצא פוטוגני לבין מישו שמפחד מלהצטלם... אני גם לא אוהבת להצטלם כי אני לא פוטוגנית אנחנו באותה הסירה

ocean boy 22

New member
אממ אוקיי

גם אני לא יוצא פוטוגני וגם זה קשור לדימוי העצמי.. אני לא יכול להסתכל בתמונות שלי

עד כדי כך?

זה כבר ניראה לי משהו יותר חמור... אני פשוט אומרת לעצמי איזה לא יפה יצאתי.. ובאמת לא יצאתי יפה..

frightened

New member
גם אני לא אוהבת להצטלם :]

אני לא אוהבת כשמישו מצלם אותי כי אני תמיד יוצאת מפחידה, כועסת, עם עיניים מפחידות כאלו וכו'. אבל אני אוהבת לצלם את עצמי, כי אני מצלמת לפעמים שעות עד שיוצא לי משו נורמלי...חח ולגבי הילדה, אולי היא מפחדת להצטלם בגלל שעברה איזו טראומה בילדות שקשורה איכשהו לצילום...(נגיד, אולי עשו לה צילום כולשהו בבית חולים שהכאיב לה או גרם לה לחוש לא בנוח..).

למעלה