חרדה/פוביה/מחשבות מטרידות

flower28

New member
חרדה/פוביה/מחשבות מטרידות

גילה שלום וחג שמח, עיינתי קצת בפורום וגם קראתי את הודעת הפתיחה שלך, נראה שאת מאוד מעורבת בפורום. יישר כוח. שאלתי כזו... אני חשובת שיש לי איזושהיא פוביה, מחשבות טורדניות או מה שזה לא יהיה ממחלות מין, במיוחד מאיידס. כמעט לאחר כל קשר עם בחור או איזשהו מגע עם בחור, אפילו רק נשיקה לאו דווקא סקס, יש לי חשש שנדבקתי. ותמיד אני מציינת לי את היום ולאחר 3 חודשים אני הולכת להיבדק. כשאני נמצאת במערכת יחסים קבועה לאחר שעשינו בדיקה אז הכל בסדר. התהליך הזה די מתיש ולוקח ממני הרבה אנרגיות. יש ימים שהמחשבות יותר מציקות ויש ימים שהכל בסדר. מה שכן זה מעצבן. האם עליי לפנות לפסיכולוג או לפסיכיאטר ? בזמן האחרון נוספו לי חששות של איך אני יודעת שלא נדבקתי במחלות אחרות חוץ מאיידס. וזה גם די מטריד. אני מאוד מודעת ושומרת על עצמי. אני חושבת שזה הרבה קטע של רגשות אשמה מאשר עניין רציונאלי. יש לציין שהיו לי מערכות רציניות בעבר עם בחורים כך שמבחינה זוגית יש לי יכולת להגיע לאינטימיות זוגית. אודה לתשובתך/עדודך flower

שלום לך פרח ../images/Emo141.gif

קודם כל, על פניו, החשש שלך נשמע מציאותי כי באמת יש סכוי להדבק ממחלות מין ומאיידס וכדאי להזהר ע"י שמוש בקנדום. ראיתי שאת מכירה את הפורום שעוסק באיידס ושאלת שם שאלות מעשיות וזה בהחלט צעד הכרחי ראשון בהתמודדות- לנסות לקבל את כל העובדות: מה הסיכוי להדבק, איך להמנע מהדבקה ואיך לזהות את התסמינים. (אני מצרפת את כתובות הפורומים הרלונטים לשאלות אלו, פורום איידס ופורום מניות). אולם, את אומרת שאת חושבת שזה "הרבה קטע של רגשות אשמה מאשר עניין רציונאלי". ייתכן שבשל החינוך שקיבלת, או סיבות אחרות, קשרים פזיים אקראיים שאינם במסגרת קשר מתמשך יוצרים רגשי אשמה שהבטוי שלהם אצלך הוא דרך החשש ממחלות מין. אולי החרטה אחרי הקירבה הפזית מבטא אמביוולנטיות רחבה יותר בין הרצון בקשר זוגי ואנטימיות לבין חשש ודחיה מקשר כזה. אינני יודעת. אם העיסוק בכך גוזל ממך כוחות, נראה לך מוגזם ואת רוצה לברר מה מסתתר מאחורי ההתמקדות שלך במחלות מין, טפול אצל פסיכולוג בהחלט יכול לעזור לך בכך. ביקשת עדוד- מה אוכל לומר מעבר להפריח לך כמה בלונים
וירטואלים? שטוב שאת מודעת לחלק הרגשי שמאחורי החששות, שהסכוי שתדבקי באמת כנראה קלוש אם את שומרת על עצמך ומודעת לסכנות ושהסכוי להשתנות- קיים תמיד! אני מאחלת לך בהצלחה בחיפושייך ומזמינה אותך להמשיך ולשתף אותנו אם תרצי בכך.

flower28

New member
תודה תודה

גילה שלום, תודה על התייחסותך ותשובתך מכל |לב.יישר כוח. כנראה שבאמת אפנה לטיפול דרך הקופה. המשך ערב נעים flower

למעלה