חרדה קשה מאוד נסיעות

yakov250

New member
חרדה קשה מאוד נסיעות

שלום. אני רוצה להתנצל בפני SUBTITLES וגילה זילברמן שענו לי ולא הספקתי לענות בחזרה כי הייתי מאוד עסוק ועמוס ומודאג. כמו שכבר סיפרתי, אני בן 26 וסובל כבר 6.5 שנים מחרדה קשה מסוג אגורפוביה, בעיקר חרדה מנסיעות. היו עליות וירידות אבל בסה"כ, אני מצליח ליסוע למרחקים קצרים של 10-20 דקות. היו מקרים גם שהצלחתי ליסוע 40-50 דקות. זה לא פשוט אבל בהדרגה, זה עוזר. עכשיו נפל עליי משהו כבד לאללה : אני מנהל תביעה משפטית נגד התעללות מאוד קשה שעברתי במשך הרבה מאוד שנים במערכת החינוך. זה סיפור מאוד ארוך, מאוד קשה ומאוד מסובך. הנקודה היא שהם רוצים לשלוח אותי למומחה בתל-אביב ואני גר באיזור הקריות. במילים אחרות נסיעה פתאומית מאוד ארוכה. כל פסיכיאטר שהייתי אצלו אמר לי בפירוש שחייבים להתקדם בהדרגה ובזהירות כי אם לא - זה יכול יותר נזק מאשר תועלת. עכשיו, השופטת בשום פנים ואופן לא מוכנה להתחשב בי ואם אני לא אגיע לבדיקה בעוד כשבועיים, כל התביעה נופלת. התביעה הזאת מאוד חשובה לי, נגרמו לי נזקים כבדים מאוד בילדות (כולל אלימות קשה מאוד, כולל מורה שנהגה להכות אותי במשך שנתיים רק כי לא ידעתי עברית). דוד שלי הציע שאני אסע באמבולנס פרטי. זו בהחלט אפשרות אבל אני עדיין מאוד מפחד. אני חושש שחס וחלילה למרות כל אמצעי הזהירות, יהיה לי התקף חרדה קשה (כמו שכבר היו לי) ונצטרך להגיע לבית חולים. אני מפחד כי זה עלול להפיל את כל התביעה שלי!!! מצד שנייה יש אפשרות להגיש עירעור אבל זה יקר לאללה ומכה קשה כי אנחנו במצב כלכלי די גרוע. אני לא יודע מה לעשות ומרגיש חסר אונים.

פחד להתרחק ממקום בטוח

מדוע אתה פוחד מנסיעות ארוכות? האם אתה מרגיש פגיע כשאתה מתרחק מהבית?א. אל תפחד מהתקף חרדה קשה. לא יקרה שום נזק. תעמוד בזה. זה לא חייב לדרדר את מצבך. ב. ראה את הנסיעה כהזדמנות ולא רק כאיום. זכור, שכל פעם שאתה עושה את מה שאתה פוחד ממנו, אתה זז צעד נוסף בכוון של להחליש את הפחד לפעם הבאה שתצטרך לעשות זאת, כך שהסבל הוא לא לחינם. ג. קח איתך לנסיעה משהו שגורם לך להרגיש בטוח, משהו מהבית שאתה אוהב. ד.זכור, בטח יש בתל אביב מישהו בדיוק כמוך, שסובל מהתקפי חרדה ומאגורפוביה שבשבילו לסוע לקריות זה סיוט. תל אביב זה הבית הבטוח שלו. תדמיין שאתה הוא. תל אביב גם יכולה להיות בית בטוח. ה. תתרגל לפני הנסיעה את תרגיל ההרפיה וההדמיה שמתואר במאמר על טכניקות הרפיה, ונסה לחזור על התרגיל תוך כדי נסיעה. ו. אמור לעצמך שאתה לא תהיה בתל אביב לנצח. בסוף, תחזור הביתה. ז. הבטח לעצמך פרס לאחר שתחזור הביתה. משהו אולי שתמיד רצית לקנות... ז. היוועץ בפסכאטר לגבי לקיחת כדור הרגעה. תוכל להחזיק אותו בתיק ולהרגיש רגוע שהוא שם, גם אם בסופו של דבר לא תשתמש בו. בהצלחה!

yakov250

New member
תודה על העצות

יש לי היסטוריה ארוכה וטראומתית של התקפי חרדה קשים שגרמו לי סבל עצום. בגלל מחלת ניוון השרירים שלי, התקף חרדה גורם לי לסבל, עייפות, חולשה ותשישות כי הגוף עובד קשה ובשבילי להתאמץ פיזית זה מאוד מסוכן. העומס על מערכת העצבים שלי שגם כך היא חלשה, הוא גדול מאוד בזמן התקף חרדה. דפיקות לב מהירות גורמות לי לכאבים חזקים בחזה ובזמן חרדה אני גם מתחיל להרגיש חשמל ואיבוד תחושה בידיים וברגליים. לגבי ההזדמנות, את צודקת, הבעיה שזה הגיע אליי במכה - פתאום נסיעה ארוכה בלי שום הכנה. בעבר הצלחתי ליסוע למרחקים אחרי תהליך מאוד ארוך וקשה ומעייף של טיולים ונסיעות בהדרגה, אבל עדיין המרחק לא היה כזה גדול. בין 98 ל-2001 היה לי שיפור עצום במצב ואז במכה התקפי החרדה חזרו. הבעיה עם תרגילי ההרפייה שהם דורשים עבודה עם נשימות ויש לי בעיה רצינית באף (עצם עקומה) והרופאים לא ממליצים על ניתוח כי זה סיכון מיותר בשבילי. זה בנוסף להצטננות אלרגית שאני לא יכול לטפל בה בגלל שאני רגיש לאנטי-היסטמנים. לגבי כדור הרגעה, אני לוקח טרנקסל ובסה"כ זה עוזר. הבעיה מה לעשות אם חס וחלילה אני אצטרך לקחת כדור נוסף? הרופא אמר בפירוש שזה מאוד לא מומלץ בגלל חולשת השרירים שלי. יעקב

נועםבת11

New member
מאוד מבינה אך ממליצה על עצירות

ארוכות בדרך, כך שיחזירו לך את ההרגשה הטובה, בדרך בזמן הנסיעה נשימות עמוקות מפעם לפעם עוזרות ומרגיעות, שתיית מיים, סוכריות שמונעות את היובש בפה. בטוחה שברגע שתחליט שאתה נוסע את הדרך לתל אביב ותחשוב חיובי הכל יעבור בשלום יום טוב לך

יעקב יקר, קראתי מה שכתבת

האם תוכל לנסוע עם מישהו קרוב שמכיר את הבעיה? עם דוד שלך או אח או הורה או חבר טוב שאתה מרגיש בטוח איתו? ועוד משהו, האם תוכל לחלק את הנסיעה לאורך יומיים. לנסוע מהקריות לאזור זכרון למשל, להיות שם לילה אחד בבית הארחה או מלון, עם החבר או בן המשפחה הקרוב, ולהמשיך למחרת עוד קצת עד תל אביב? האם זה אפשרי? חשוב על זה, אני חושבת שזה יכול לעזור מאוד כשיש מישהו מאוד תומך ואוהב איתך. אני בכלל מאמינה שחברות קרובה ותמיכה פיזית ונפשית בזמן הזה יכולות לעשות פלאים.

yakov250

New member
כן, אני תמיד נוסע עם ההורים

אני מאוד תלוי בהם וזה מפחיד אותי כי הם בעצמם מבוגרים וחולים. בנוסף יצטרף לנסיעה גם דוד. הרעיון לחלק את הנסיעה הוא רעיון טוב אבל אני חושש שלא נוכל ליישם אותו כי גם כך הנסיעה היא מאוד מורכבת ומסובכת וכנראה יקרה. הבעיה שאני רגיש למצבי לחץ ואם אני לא מגיע לבדיקה, כל התביעה שלי נופלת. זה מאוד מלחיץ ומפחיד אותי ומהווה גורם חרדה בפני עצמו. אני מרגיש כאילו מצמידים לי אקדח לראש! תודה! יעקב

יעקב היקר שלום לך.

אני מבינה ומכירה אישית את הפחד מנסיעות. רציתי לאחל לך שקודם כל תהיה חזק ותנסה בנסיעות לחשוב על דברים טובים כי אני למשל בזמן האחרון כשיש לי נסיעות עד לתל אביב אני מהקריות כמוך,, אז אני אומרת ומשננת לעצמי בלב " אני לא יקבל חרדה ברכבת אני לא אחנק, אני ארגיש טוב תהיה לי נסיעה סבבה, אני לא שונה מאף אחד כולם נוסעים גם אני יכולה" ותאמין לי או לא? זה עוזר לי. רציתי להציע לך את עצמי,אני אוהבת לעזור לאנשים וחברים טובים. ואני כל כך מבינה אותך ומאחר שאנחנו שכנים אני מציעה לך שאני אלווה אותך ותאמין לי? איתי אתה תהיה רגוע מאוד . אני יודעת להצחיק ולהסיח את הדעת אני גם כן בקטע של אנרגיות רייקי וכל הדברים שיכולים להרגיע אותנו, אם תרצה אני כאן . אנחנו בני אותו הגיל , וגם כן אני גרה בקריות. אולי אפילו אתה מכיר אותי, יש לי תמונה בכרטיס. אני אשמח מאוד ללוות אותך בכל הנסיעות שלך מאחר ואני לא עובדת כרגע ואל תתביש או תפחד ממני. אני מאוד רצינית בקטע של ללוות אותך, כי אני בעצמי מיתגברת כל פעם מחדש על הנסיעות למרחקים ארוכות יחסית. אני נוטלת קלונקס ולא מתביישת בהתקפיי אגרופוביה שלי ולכן אני מצפה ומקווה שלא תתבייש בעצמיך ובמה שיש לך אפילו אם אתה מכיר אותי מהתמונה או משהו כזה. רציתי גם כן לשאול אותך אם אתה מעוניין שאני אצרוב לך דיסק מדהים ומרגיע של מדיטציה בעברית ואביא לך את זה עד לבית. אני אשמח מאוד לעזור, כי כשאני עוזרת למישהו אני עוזרת לעצמי. תרגיש טוב נשמה, ותחשוב על האור שנכנס אליך ומרגיע אותך בכל פעם שאתה חרד.

yakov250

New member
תודה על ההצעה הנדיבה!

שבת שלום אלין, תודה רבה לך על הצעתך המאוד נדיבה, זה מאוד מרגש אותי ונוגע לליבי. אני בהחלט אשקול את זה. מה שאני עומד לעשות זה להתכונן בימים הקרובים באמצעות נסיעות קצרות. למעשה זה הטיפול הכי יעיל והכי טוב שהוא קשה לי כי אני עייף וחלש בגלל מחלת ניוון השרירים. הטיפול באגורפוביה הוא לצאת כמה שיותר מהבית לטיולים קצרים שבכל פעם מוסיפים עוד כמה צעדים. כל פסיכיאטר אמר והזהיר אותיי בפירוש "בכל פעם, להוסיף קצת, לא למהר ולא להגזים". חבר טוב אמר שהוא ינסה להשאיל לי את המחשב הנייד שלו. במיוחד בשביל זה הוא ינסה לדחות פגישת עבודה דחופה. הוא שדרן רדיו. אני עזרתי לו בעריכה והפקה מוזיקלית של פרסומות וכו' (אני מוזיקאי מקצועי). לגבי התרופות, התרופה הכי חזקה שאני יכול לקחת לפני נסיעה זה טרנקסל. אני מאוד רגיש לתרופות הרגעה ואני חייב לקחת אותן רק לפי צורך ובזהירות. אני אדבר על זה עם הרופא בקרוב. לגבי דיסק ההרפייה, קניתי את הספר+דיסק של ד"ר ברוך אליצור, האם לזה את מתכוונת? עוד לא יצא לי לעבוד עם זה כי אני מפחד מתרגילי הנשימה. יש לי אלרגיה קשה ועצם עקומה בתוך האף. יש לי הרבה מאוד מנגינות הרפייה, כולל כמה שאני בעצמי הלחנתי. אני בהחלט מתכנן להלחין בעצמי מוזיקת ניו-אייג' כי יש לי את כל הנסיון והידע והכלים. אולי זה יעזור? אני בשלבי הקמה של להקת רוק. לצערי אני לא אוכל להופיע אבל אני מתמקד בצד הטכני, הפקה וניהול מוזיקלי. אולי באמת עיסוק במוזיקה עם טמפו נמוך ורגוע יעזור לי לשפר את ההרגשה. אני אשמח להיפגש איתך בבית אצלי או בקריון, איפה שיהיה לך נוח. זה בהחלט יעזור לי מאוד לדבר עם אדם שמבין אותי וגם סובל מחרדה מאותו הסוג שאני סובל ממנו. יעקב

יעקב

אני שמחה שאתה מטפל בעצמיך. שאתה מלא כוח לעזור ולנסות דברים חדשים. התכוונתי דווקא למדיטציה אחרת של מישהי בשם שאנטי. ולא של אותו אדם שהזכרת. לא ממש מכירה אותו, אולי שמעתי עליו. שלחתי לך מסר, אתה בן אדם מוסיקלי וזה מצויין, אשמח מאוד להפגש איתך ולעודד אותך כל עוד אתה תרצה בזה. אפילו לקריון , אני לא גרה ממש רחוק משם. אני נירגעת בהתקפים חזקים רק עם קלונקס.

yakov250

New member
שלום אלין, אני שוב לא מרגיש טוב

לצערי אני שוב מתחיל להרגיש סימנים של חרדה. היום רציתי מאוד ליסוע לקריון שזה 5 דקות נסיעה אבל התחלתי להרגיש לא טוב, בעיקר נשימה כבדה. ברגע שהחלטנו לבטל את הנסיעה, הרגשתי הקלה. אבל עדיין יש עליות וירידות. אני מרגיש חסר אונים ואני לא יודע מה לעשות. אם רק מחשבה על נסיעה של כמה דקות עושה לי רע, אני לא רוצה אפילו לחשוב מה אני ארגיש לגבי נסיעה ארוכה יותר. אני מאוד אשמח להיפגש איתך בקרוב. זה מאוד יעזור לפגוש אדם שמבין מה עובר עליי. לילה טוב, יעקב

yakov250

New member
גם זה רעיון חשוב, תודה

אני מאוד מפחד לשתות בזמן נסיעה כי אם אני צריך לשירותים, זה מאוד מאוד מחריף את החרדה. מה שגם מטריד אותי זה כמה נסיעה כזאת באמבולנס יכולה לעלות, כולל העצירות. אני גם חושב מה הדרך הכי טובה להעסיק את עצמי בזמן הנסיעה. בדר"כ אני שומע מוזיקה וזה עוזר. הבעיה שהכי מפחידה אותי זה מה אם חס וחלילה, למרות אמצעי הזהירות, בכל זאת יהיה לי התקף חרדה קשה ואני אצטרך להגיע לבית חולה, אני מפחד שזה יהרוס את התביעה שלי. העו"ד אמר שבמקרה כזה אפשר לדחות את התור אבל הבעיה שההתקף מגיע בגל חרדות שיכול להימשך כמה חודשים.

נועםבת11

New member
יעקב יקר, כל כך מבינה לליבך

ויודעת מה אתה מרגיש, אך אין ברירה צריך להלחם בהרגשה ופשוט ללכת על זה ותנסה לחשוב שהכל יעבור בשלום ולא לחשוב על אמבולנס, כי אתה כבר יודע מנסיונך שבאמת לא קורה כלום זו רק הרגשה הרגשה קשה אמנם אך עוברת. והדבר הקשה ביותר שיכול לקרות לפי דבריך זה במידה ותצטרך להגיע לבית חולים מה שאני בטוחה שלא יקרה גם אז אני מקווה שזה לא יפגע לך בתביעה. תרגיש טוב.ואולי שווה גם לשאול את הרופא שלך האם אתה יכול לקחת משהו להרגעה כמו לווריון, או קסאנגיס שמכוונים לחרדות.

yakov250

New member
אני בהחלט אלחם בזה

התביעה הזאת מאוד חשובה לי כי עשו לי עוול עצום. לדוגמא, בחטיבת הביניים המורה אמרה שכל עוד אני לא משתתף בשיעורי ספורט, "אני לא מסוגל ללמוד", לפני שאיבחנו את מחלת ניוון השרירים, החליטו שאני "מדמיין את זה" ועברתי גיהנום שלא יתואר. המערכת התעללה בי קשות במשך 10 שנים באופן אינטנסיבי בלי הפסקה ואני לא מוכן לוותר להם. פסיכיאטר נתן לי לווריון, הבנתי שזה כדור קטן שאני יכול לשים מתחת ללשון. הוא אמר שזה רק להתקף מאוד קשה. מה שמטריד אותי זה שמראש בתחילת הנסיעה אני אקח תרופה נגד חרדה בשם טרנקסל והרופא אמר לי בפירוש שאסור לי לקחת עוד כדור לאחר מכן. יש לי פגישה ביום שלישי עם רופא המשפחה והעו"ד רוצה תשובה ביום שני. יום טוב, יעקב

250

אתה משתמש בתרופות נגד חרדה? למיטב ידיעתי הכדורים אמורים למנוע התקף ,נראה לי שאם אתה בטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי אתה אמור לקבל טיפול שיקדם אותך וימנע את ההתקפים,אולי הטיפול לא מתאים? לפני שנים קיבלתי טיפול נגד חרדות ובמהלך חצי שנה המשכתי לסבול מהתקפים,הוחלט על שינוי הטיפול ומאז לא קיבלתי התקף. לדעתי שווה לדון על כך עם המטפל. בהצלחה במשפט.

yakov250

New member
מדי פעם אני לוקח טיפות ולריאן

לפני השינה אני לוקח פלוטין כי הפסיכיאטר שמכיר היטב את הסיפור שלי הסביר לי שיש קשר בין דיכאון לחרדה, וכדור ולריאן על בסיס צמחי שתודה לאל, עוזר. פעם הייתי לוקח לפני נסיעה חצי כדור ואבן וזה עזר לי. לפני חצי שנה בערך לקחתי ואבן ובכ"ז היו לי קצת סימפטומים של חרדה. אז עכשיו לפני נסיעה אני לוקח טרנסקל. השאלה מה טווח היעילות של התרופה הזאת? תודה, יעקב

למעלה