חרדה

adilif

New member
חרדה

לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס בשל גידול סרטני. לפני מספר ימים הבחנתי שאחת מנקודות החן שלי גדלה, והיום הרגשתי בליטה במקום שקיבלתי בו מכה או זריקה כנראה בזמן הניתוח (היה סימן כחול שחלף אבל הכאב נשאר ויש שם "בלוטה"). בקיצור, אני נמצאת בחרדה מתמדת מהתקפת סרטן. רציתי לדעת, אם ישנה בדיקה כללית כדי לראות אם יש לי סרטנים נוספים בגוף. אני אדם רציונלי בדרך כלל, אבל אני מרגישה שאני מאבדת את שפיותי... תודה.

לשאלתך חרדה

יש את בדיקת הדם CEA אם זכור לי שמה שלפי רמות הנורמה יודעים אם יש סרטן בגוף. ויש CT-PET בדיקה על בסיס הזרקת סוכרים לגוף בבדעקה סורקים מהראש עד הברכיים, בעלי עבר אותה כבר 3 פעמים. הרבה בריאות ןהכי חשוב לזרום. אם קיבלת זריקה קרוב לודאי שיש בליטה כי יש עדיין חומר שלא התפזר המתכון הכי טוב זה מסג' מתחת למים חמים וגם סתם ככה אפילו עם קרם לעסות את המקום והבליטה תיעלם, אפילו חיסון נגד שפעת וזריקת וולטרן שהזריקו לי עדיין יש לי בליטה כואבת צריך רק לעסות את המקום. רפואה שלמה קבלי ממני
חזק, חזק ותחשבי רק טוב.

היי עדי

תשמעי, זה מוזר.. אבל קרה לי קטע ממש דומה כשהייתי בתקופת ההקרנות. היה לי הודג'קינס וכנראה לא ממש התרגשתי מזה, אבל יום אחד חזרתי הביתה וגיליתי שיש לי נקודת חן מדממת על הירך (מה שבטח היה סתם פצע שגירדתי..), פשוט נכנסתי להיסטריה. י ש ר התקשרתי לטלמידע של האגודה למלחמה בסרטן כשאני משוכנעת שיש לי מלנומה. הם הרגיעו אותי, שלחו לי קצת חוברות והכל נרגע. זה כל כך נורמלי להתרגש מהדברים האלה, כי פתאום את מודעת לזה שיש סרטן, ועוד כל כך הרבה סוגים. ובזמן שרוב האנשים חיים בתחושה ש-לי זה לא יקרה, אז אצלנו אנחנו כבר יודעים שזה קרה, אז למה לא שוב? בקיצור, חרדות משתוללות. לא נראה לי שאת מאבדת את השפיות שלך. אבל אם נראה לך ששיחה עם איש מקצוע, פסיכואונקולוג או עו"ס יכולה להוריד לך קצת מהלב את כל כובד המשקל שאת נושאת עכשיו, אז אולי כדאי שתעשי את זה. יום טוב :) גלי

adilif

New member
תודה

היה נראה לי שאני עוברת הכל כל כך יפה. מצב רוח תקין, בלי היסטריה או פחד. קיבלתי את ההבחנה, בכיתי קצת, קבעתי תור לניתוח ותוך פחות מחודש הייתי אחרי. כנראה שזה לא כל כך פשוט... תודה על התשובות המהירות. שתהיה שנת בריאות.

דגנילי

New member
זה נשמע כחרדה, אבל תמיד צריך לבדוק.

שסיימתי את הכימו בפעם הראשונה.. הופנתי להקרנות. שם מזמזו אותי עם בדיקות וסימונים ויום אחד קמתי והרגשתי בליטה בצוואר איפה שפעם היה בליטה בגודל כדור טניס.. הלכתי להמטולוג שלי שגילה שבתוך חודש של "מיזמוזים" הגידול חזר בענק.. אז גם אם בדרך כלל זה חרדות שלנו, צריך לבדוק תמיד.

או לפחות

לדאוג שהרופא המטפל שלך יידע מזה. יכול להיות שהבליטה שנשארה לך קשורה למכה שקיבלת ונשארה שם בצקת או שטף דם שעוד לא התפזר לגמרי. קחי בחשבון שהגוף שלך צריך זמן להתאושש מהניתוח ולהתרגל למצב הורמונלי חדש ולוקח לו זמן להתאזן.

למעלה