חרדה

MentallyILL

New member
חרדה

הצבא מתקרב, עוד חודשיים בערך. נכון לעכשיו אני אמור להיות קרבי. בעבר הייתי מטופל בכדורים נוגדי דיכאון וחרדה אבל הפסקתי לפני חצי שנה בערך.. כל פעם שאני נכנס למסגרת חדשה אני נתקף חרדות משתקות. לא יכול לשון בלילה, דפיקות לב, לחץ בחזה - קשיי נשימה, וכל שאר התסמינים של חרדה. אני לא רוצה לחזור לכדורים כי אני חושש שהם פוגעים בתפקודי מח. תודה למי שקרא, אני יודע שההודעה לא כל כך ברורה.

חרדה

שלום לך, ראשית החשש ממסגרות חדשות הוא טיבעי לכולם, לא רק לאנשים עם הפרעות חרדה... איך נסתדר עם הדרישות החדשות, איך נסתדר חברתית, האם יהיה לנו טוב ועוד... אני מניחה שהבעיה שלך היא עוצמת החרדה, והעובדה כי כפי אמרת החרדה משתקת אותך. אני מבינה את החשש מנטילת תרופות, אבל אני חושבת שאולי כדאי להפעיל עוד פעם שיקול דעת ולהתייעץ עם הפסיכיאטר שלך - אני לא חושבת שהתרופות פוגעות בתפקודי המוח, אולי הן משנות משהו, או עוזרות לתפקודי המוח? שנית אולי אפשר לקחת אותן לתקופת זמן מוגבלת, רק לתק' המעבר עצמה ואח"כ שוב להפסיק בהדרגתיות? כל אלו דברים שכדאי להתייעץ אליהם עם מומחה לנושא - פסיכיאטר. חוצמזה, אפשר במקביל או במקום להתחיל טיפול פסיכולוגי ולנסות לפתור את הבעיה לא דרך תרופות. אני חושבת שכדאי שתמהר לטפל בבעיה עכשו שיש לך עוד חושיים לגיוס. השעירות הצבאי יכול להיות חויה מאתגרת ולחלק מהאנשים חויה טובה, וחבל שתפספס את זה בלי לנסות לפתור את הבעיה קודם. מה דעתך על הרעיונות??? לילה טוב יעל

למעלה