חרדה

חרדה

האמת היא שאני לא כ"כ יודעת אם אני חרדה, אבל כנראה שכן. אני חרדה למוות. אני מאוד פוחדת מכך. כבר שנה וחצי שאני בדיכאון וחרדה מהרגע שבו אני אאבד מישהו שקרוב אליי. אני יודעת שזה דבר לא נורמלי ככה לחשוב כל הזמן על המוות, אבל אני יודעת ומרגישה שזה יהיה בקרוב. שמזכירים לי זאת נהייה לי חם ואני מתחילה להלחץ ולבכות. אני כבר לא יודעת מה לעשות בקשר לכך.

היי ../images/Emo201.gif

את מספרת שכבר שנה וחצי את סובלת מדכאון וחרדה ושיש לך מחשבות שמטרידות אותך מאוד. זה מאוד קשה שיש משהו שלא רוצים לחשוב עליו, אבל הוא כמו נתקע לנו בראש ופולש לנו למחשבות. זאת הרגשה מאוד לא נעימה. זה משהו שקורה להרבה אנשים שסובלים מחרדה, ואפשר לטפל בזה. היית פעם בטיפול פסיכולוגי? יש טיפולים שעובדים בשיטה קוגניטיבית-התנהגותית, והם מאוד עוזרים להתמודד עם חרדות ודכאון, ומלמדים אותנו כל מיני טכניקות איך לשלוט במחשבות המטרידות. את חושבת שהיית רוצה לפנות לטיפול? איך הפחד הזה משפיע עליך? כתבת שאת בוכה ושאת לחוצה. זה משפיע גם על ההתנהגות שלך או על דברים שאת עושה או נמנעת מלעשות?

BaSTArD077

New member
היי,יש לי שאלה אלייך טלי

אני גם מרבה [מאוד] לחשוב על המוות וממש לפעמים שוקע בזה ימים ופשוט מפחד וחרד למצב כלשהו שיכול להווצר יום אחד,זה בא לי בחלומות המון פעמים,אני מדבר על זה המון פעמים, וכל דבר מסתובב סביב מוות. אבל לא הגעתי לרמות שזה מפריע לי בתחומי החיים,אולי קצת. טיפול פסיכולוגי יעזור לי

היי

אני חושבת שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור לך מאוד. לכולם יש מידי פעם מחשבות על המוות. אבל אם זה משהו שאתה חושב עליו כל-כך הרבה, והוא מטריד אותך, אני חושבת שמאוד כדאי לפנות לטיפול. כתבת שאתה חושב על זה ומפחד מזה, ושזה לא כל-כך מפריע לך בחיים, אולי רק קצת. במה זה כן מפריע? זה משפיע על התפקוד שלך או על דברים שאתה עושה או נמנע מלעשות? זה מפריע במובן של מחשבות מטרידות שנתקעות בראש ועושות רע? או אולי זה מפריע בדרכים אחרות?

למעלה