חרדון מזוקן חולה?צם?

חרדון מזוקן חולה?צם?../images/Emo53.gif

החרדון שלי בן 7-8 חודשים בערך.10 ימים לא קיבל צרצרים כיוון שהם מתו בגשם ולקח זמן להשיג חדשים. כשקיבל יומיים רצוף אכל(נתתי לו 8-10)ומאז לא נגע בצרצרים כבר 3ימים-אכל אולי אחד שניים. יש לו טרריום חדש עם מנורת UV ומנורה רגילה וחימום בתחתית הכלוב-היתה לו יציאה רכה... מה עושים? יש מד טמפ' בטרריום אולם האם הם "צמים" /אוכלים מעט כמו נחשים בחורף?אולי החימום לא מספיק לו? תודה

naja

New member
מה הטמפרטורה בטרריום?

ציינת שיש חימום ומד טמפרטורה אבל שאלת אם החימום מספיק. יכול להיות ששינויי הטמפרטורה בתקופה האחרונה הורידו את הטמפרטורה בטרריום.

זה שיש טרמומטר בטרריום זה נחמד אבל מה

הטמפרטורה בטרריום ובמיוחד במקומות בהם נוהג החרדון לשבת? הוא מקבל גם ירק בתזונה או רק מזון חי? ויטמינים וסידן הוא מקבל על בסיס קבוע? קודם כל צריך לבדוק את הדברים שציינתי וגורמים נוספים בשביל לראות איפה הבעיה אם בכלל. אם תוכלי לענות זה יכול לעזור להמשיך הלאה לקראת פתרון. יונתן

לגבי תזונה תמיד יש לו סלט עם סידן אבל לאחרונה

בשבוע האחרון הוא כלל לא מביע התעניינות בסלט למרות שמקבל טרי כל יומיים ומגוון.

את צריכה להחליף את נורת החימום

או להנמיך אותה. החרדון צריך שתהיה לו אפשרות להתחמם במשך היום לכ-35 מעלות, לא לחמם את הטרריום לכך אלא רק נקודה חמה. את זה ניתן להשיג על ידי נורת ספוט (ממוקדת) שתהיה מכוונת על ענף או אבן שעליה יכול החרדון ל"השתזף" וגם ללכת ממנה כשחם לו מדי. בעזרת נורה כזאת יהיה לך קל ליצור נקודה חמה ללא חימום של כל הטרריום ולחרדון יהיו מגוון אזורי טמ"פ שונים. אם הטמ"פ בחדר שבו נמצא החרדון אינה נמוכה מ21 מעלות בלילה אז אפשר לכבות את כל החימום ולתת לטמ"פ בטרריום לרדת עד ל21 מעלות ובבוקר להדליק שוב את נורת הUV ונורת הספוט. ואם היא יורדת מתחת ל21 אז כדאי להשאיר את פד החימום דולק, כמובן שכדאי לבדוק שהוא לא מחמם יותר מדי (כבר היו פדים שפוצצו טרריומים). סיכום: יתכן מאוד שאם לא עשית שינויים בגופי החימום (החלפתם בחזקים יותר) אז הסיבה היא שהטמ"פ בחוץ ירדה ואיתה גם הטמ"פ בטרריום. לפני שבועיים הטמ"פ בחוץ היו גבוהות בכמה מעלות מהמצב הקיים היום ולכן מה שלא מספיק היום כן הספיק בעבר.

TAINTED SAINT

New member
נורת ספוט אמינה,זמינה וזולה שאני משתמש בה

וממליץ לך להשתמש בה היא נורת 40W של TUNGSRAM ['נורת ליבון רפלקטור 40W קוטר 50],ניתן לרכוש אותן בכל חנות לצרכי חשמל\חומרי בניין ואפילו במרכולים רבים,עולה כשמונה עד תשע ש''ח ומאירה 1000 שעות-היצרן מעט הגזים במה שהוא כתב על האריזה-אבל היא מאירה ומחממת לכמה חודשים טובים]. היא משווקת עם שתי הברגות-סטנדרטית [כמו הנורות הרגילות שיש לך בכל חדר בבית] או 'הברגה דקה'-תלוי בבית המנורה שיש לך בטרריום. תדאגי לתלות אותה מספיק גבוה כך שהחרדון לא יוכל לגעת בה ולהכוות כאשר יטפס על האבן או הענף שיונתן המליץ לך עליהם [לחרדונים שלי "משטח השיזוף" מורכב מאבנים]. תגווני לחרדון את התפריט בכמה שיותר עלים ירוקים כגון -רוקט,עלי צנון,תלתן ירוק,חלמית וחוטמית,מנגולד וכדומה [ וגזר\בטטה\סלק\קישוא\דלעת וכו' מגורדים על פומפיה,וחרקים],את יכולה לפזר על ה'ירוקים' את אבקת הסידן ותוסף הויטמינים. עלי חסה ירוקה הם בעלי ערך תזונתי נמוך בהרבה מאלו של עלי חסה "אדומה-מסולסלת' כל משווק והכינוי שלו.... אל תתני לו תרד-לפי מה שנאמר לי בזמנו עיי מנהלת המרפאה אצלנו בתנכי,התרד גוזל סידן מהחרדון בזמן העיכול שלו וממש לא מומלץ,כמו כן אל תתני לו עלי נענע [אלקלואידים בריכוז גבוה מדי בשביל חרדונים]. בהצלחה.

למעלה