חרדות או לא? (טריגר)

v Eternity v

New member
חרדות או לא? (טריגר)

ובכן, לאחרונה אני עוברת תקופה לא קלה במיוחד אבל מה שהכי מפריע לי בה זה התקפים שאני מקבלת, לרוב כתוצאה מריב עם חברה טובה או סתם פתאום כשנופל עלי מצב רוח רע. זה מתחיל במצב רוח נורא רע. הכוונה היא להגעה לפציעה עצמית ורצון "ללכת לישון ולא לקום", או במילים אחרות התאבדות. אני גם נכנסת לפאניקה נוראית, עם רצון ל"טהר" את עצמי בעזרת הקאה או דברים בסגנון. בנוסף אני גם מתחילה לרעוד, אבל לא קצת, אלא ממש לרעוד כאילו אני נמצאת עירומה באיזור בו יש 0 מעלות, ללא הגזמה. אני מתחילה לבכות גם כן (דבר שבאמת, מסיבה לא מובנת, לא קורה אצלי כמעט) אבל לא ממש לבכות, אלא סתם כמה דמעות. אפשר להגיד שאני די מתחרפנת. הדבר היחיד שמרגיע אותי (חוץ מאולי שמישהו ישב איתי וירגיע אותי במשך משהו כמו חצי שעה עד שארגע לחלוטין) זה טיפות הרגעה שקניתי ללא מרשם רופא, כי לא צריך אחד. הן טבעיות ולכן אני מרגישה בטוחה כשאני לוקחת אותן. אני פשוט נמצאת במצב של אפיסת כוחות, אין לי אף רעיון מה לעשות חוץ מללכת לטיפול פסיכולוגי אך בבקשה אל תציעו לי ללכת לטיפול פסיכולוגי כי במצב הרגעי אני לא יכולה לעשות את זה, ולא אפרט על הסיבות שבגללן אני לא יכולה כי הן אישיות. רק רציתי לדעת, האם אלו התקפי חרדה או אולי דבר אחר? בבקשה תעזרו לי, תודה Eternity.

דנה צ

New member
שלום לך

נשמע שעוברת עלייך תקופה באמת לא קלה - את מתארת התקפים של דיכאון שמביאים אותך למצב שאת חווה צורך לפגוע בעצמך בצורה כלשהי עד כדי מחשבות אובדניות. מה את עושה כשאת מרגישה כך? לא לגמרי ברור אם את באמת פוגעת בעצמך או מקיאה או שזה נותר בגדר רצון או צורך... את כתבת שאם מישהו יושב איתך ומרגיע אותך אז זה עוזר לך, מישהו באמת שותף למצבך? ההורים שלך או חברה טובה? אני מבינה שכרגע את לא מעוניינת בטיפול פסיכולוגי אז חשוב שלפחות מישהו יעבור את זה איתך ויהיה שם בשבילך.יש אפשרות שתפני לגורם טיפולי אחר, יועצת בי"הס לדוגמא? אני אשמח להמשיך לשמוע ממך ואני מקווה שלפחות המקום הזה יהיה מקום בטוח עבורך שבו תוכלי להמשיך ולשתף אותנו בכל מה שעובר עלייך בהצלחה בינתיים

v Eternity v

New member
ובכן

לעיתים אני כן נכנעת ליצרים שלי ופוגעת בעצמי [לרוב לא בהקאות אלא בפציעה עצמית] אבל לא עשיתי את זה כבר קרוב לחודש ואני ממש גאה בעצמי על כך, בהתחשב שבערך בכל יומיים אני מקבלת התקף שכזה סיפרתי לאמא בקצרה על ההתקפים והיא החליטה לקחת אותי לטיפול פסיכולוגי, או משהו בסגנון שמחתי לשמוע את התמיכה מצדך, אבל לא ענית לי לשאלתי-האם אלו התקפי חרדה?

דנה צ

New member
קודם כל...

כל הכבוד שצלחת חודש ואני מקווה שתמשיכי לשמור על עצמך. לגבי שאלתך, קשה לומר בצורה הזו אם מדובר בהתקפי חרדה מכיוון שזה די "על רגל אחת". אני כן יכולה לומר לך שאלו לא נשמעים התקפי חרדה "קלאסים", אך אין כאן שחור\לבן ובהחלט יכול להיות פן חרדתי בהתקפים הללו. אני חושבת שעצם ההגדרה ("התקפי חרדה" "הפרעה במצב רוח" וכו') חשובה פחות וכרגע מה שחשוב זה שבאמת תעברי איזשהו טיפול כדי שלא תצטרכי להמשיך לסבול בצורה כזו. בטיפול פסיכולוגי אני מניחה שאת תעברי תישאול הרבה יותר מקיף ומעמיק כך שאולי כן יוכלו לקבוע אבחנה שתסייע בטיפול. את מתכוונת ללכת לפסיכולוג שאימך אירגנה?

למעלה