חרדות בלילה..

T A L is here

New member
חרדות בלילה..

ראיתי שבשרשור שמישהי כאן פתחה, היא כתבה על החרדות שלה בלילה.. גם אני כמוה, רואה צללים, שומעת קולות, לא מסוגלת לעצום עין בלי לוודא שהשטח באמת נקי.. תמיד היו לי הפחדים האלה שיש מישהו בבית, למרות שאני לבד, וכשכולם ישנים תמיד הרגשתי שמישהו ער והוא מסתכל עלי, תמיד פחדתי שיקרה לי משהו בשניה שאני אעצום עין.. עד גיל 10 בערך, שזה נורא מאוחר, ישנתי עם ההורים, רק כדי שלא יפגעו בי.. תמיד הרגשתי שרוצים לפגוע בי. והחרדות האלה רק נמשכות, הולכות וגוברות.. אני בת 14, כיום, ואני לא מסוגלת לישון.. אני ישנה בערך 4-5 שעות, הולכת לישון כשיש אור ומישהו ער.. כי אני מתה מפחד, וכל פעם אני ישנה עם השמיכה עד לעיינים, שלא יגעו בגופי, עם השיער בתוך הבגדים, כדי שלא יגזרו לי אותו.. ובוכה ובוכה מדי פעם.. רועדת כולי, וזה לא נעצר.. זה רק מתגבר. אצל חברות זה גם קורה אבל פחות, בבית שלי - הרבה יותר.. אני תמיד מרגישה כאילו יש פה מישהו. ואני, לעומת הילדה שכתבה כאן, לא מעיזה לטפל בזה.. לא מעיזה לפנות לפסיכולוג .. גם כי אני לא יכולה להפתח בפני זרים (ובקושי בפני קרובים) ואני מרגישה חשש ליד אנשים שיושבים וחוקרים אותי, ואני איתם לבד בחדר.. זה מפחיד אותי.. וגם כי יש לי עוד סיבה, שלא ממש קשורה.. אבל אני מעדיפה לא לפרט אותה.. אני פשוט לא יודעת כבר מה לעשות
אני לא מסוגלת לחשוב על פסיכולוג (למרות שזה היעוד שלי בעתיד) ולא מסוגלת להפסיק לחשוב על שיקרה לי משהו.. שיעשו לי משהו כשאני ישנה.. אני כל פעם נחרדת מחדש, וזה הורג מבפנים.

כשמפחדים ללכת לישון... ../images/Emo107.gif

היי, נשמע שנורא נורא קשה לך. זה נשמע כל-כך מפחיד ללכת לישון כל יום עם מחשבות כאלה. והפחד הזה להרדם... שכל הזמן מוטרדים ודואגים. וזה לא פלא שזה עושה אותך עצובה. כי זה באמת נורא קשה לפחד ככה כל הזמן ושיש מחשבות נוראיות כאלו שכל הזמן רצות בראש
כתבת שאת לא מעיזה לפנות לפסיכולוג, לטפל בזה. את אומרת שזה גם בגלל הקושי להפתח וגם כי מפחיד אותך לשבת עם מישהו שישאל אותך שאלות לבד בחדר. זה באמת נורא קשה לפנות לעזרה כיש פחד כזה, אבל אני חושבת שזה נורא נורא חשוב שכן תפני לעזרה, פשוט בגלל שאפשר לטפל בחרדות, וחבל שתמשיכי לסבול כל-כך. אם את מפחדת לשבת עם הפסיכולוג לבד, את יכולה לבקש בהתחלה לשבת עם מישהו, נגיד מישהו מההורים. וכשתרגישי יותר בטוחה, תשארי לבד. את יכולה להגיד לפסיכולוג שאת מפחדת לשבת איתו לבד, זה בסדר גמור להגיד את זה. הפסיכולוג יבין אותך ואת הפחד הזה ויוכל לעזור לך. ולגבי הקושי להפתח בפני זרים, אולי בהתחלה זה יהיה קשה, אבל לאט לאט כשתכירי את הפסיכולוג, זה יהפוך פחות קשה. את תתקדמי בקצב שלך, איך שנוח לך. חוץ מזה, יש כל מיני סוגי טיפול. וטיפול בחרדה לא כל-כך מתבסס על לשבת ולפתוח את כל הבעיות והקשיים, אלא יותר על ללמוד דרכים להתמודד איתם. בכל מקרה, אני חושבת שנורא נורא כדאי שלפחות תנסי לפנות לטיפול, ותראי איך זה יהיה. אולי תגלי שזה הרבה פחות נורא ממה שזה נראה לך עכשיו. והעיקר, הכי הכי חשוב, הטיפול יוכל לעזור לך, לתת לך את האפשרות ללכת לישון בלי הפחד הנוראי הזה והמחשבות המטרידות שעוברות לך בראש...
מה דעתך? את כותבת שתמיד הרגשת שרוצים לפגוע בך, ושכשאת ישנה את פוחדת שיעשו לך משהו, שיגעו בך או יגזרו לך את השיער. מי את פוחדת שיפגע בך? מישהו זר? מישהו שאת מכירה?

T A L is here

New member
אני אשקול שנית..

את עניין הפסיכולוג.. ולגבי השאלה האחרונה שלך - יותר מזרים.. אנשים שלא ראיתי מעולם.. תודה על התגובה. עזרת לי מאד.

היי ../images/Emo85.gif

אני שמחה שהחלטת לשקול שוב את עניין הפסיכולוג. זה יכול כל-כך לעזור לך, וכל-כך חבל שתמשיכי לסבול ככה, כשאפשר לצאת מזה. ו- Tal, אני יודעת שכשהחרדה כל-כך גדולה לפעמים זה נראה שאין דרך החוצה, אבל זה לא נכון. אפשר לנצח את החרדה, לצאת ממנה. אין שום סיבה שתמשיכי להרגיש ככה. יש טיפולים פסיכולוגיים וטיפולים תאופתיים, ושניהם מאוד עוזרים. אם תחליטי לפנות לפסיכולוג ותצטרכי המלצה על לאן לפנות, תכתבי. כתבת שאת מפחדת מזרים, מאנשים שלא ראית מעולם. את מפחדת רק בלילה כשאת הולכת לישון או שגם ביום?

למעלה