חרדות בקר

חרדות בקר

בקר טוב או צהריים טובים. קרוב קרוב לארוחת הצהריים, אני נזכר ביקיצה שלי הבקר. לאחר חלום מטריד ומכאיב.
אני חרדתי, מקבל טיפול תרופתי וחי בדר"כ בשלום עם הדכאונות הקטנים וגם הגדולים, עם חרדות של אחרים שאני כנראה "מתלבש" עליהם בלי בעיות [ אמפטי?]
אבל בשלושת הימים האחרונים אני חי בחרדה עמוקה מ"אסון" מתקרב ובא. לצערי אין הפעם "מחשבות שווא, דמיונות שווא ואולי צורך שלי במעט דרמה" [ כדברי מטפל אחד, שעזבתי אחרי 2 פגישות], אלא בת זוגי חולה , לה יש תסריטי חרדה מבוססי מצבה הגופני, אמיתיים, וככל הנראה הם מחלחלים אליי.
אין ביכולתי לבקש ממנה לא לספר לי, למרות שהיא יודעת שאני חרדתי לגמרי, בשעות של כאבי תופת, אני המשען, אני רוצה להיות המשען וזהו תפקידי כבן זוג, כחבר וכרע למעלה משלושים שנים.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
מהניסיון שלי בחרדות הם עוברות

וצריך לשים לב לעובדה ששום דבר לא קרה. שחרדה לא עושה שום דבר חוץ מחרדה.
וכך הם נעשות עם הזמן קטנות יותר.
לי עוזר במצב חרדה לצייר על המחשב בצייר. החרדה עוברת תוך הציור.
ולפעמים אני כותב שיר. או קורא באינטרנט. אבל הכי עוזר לי לצייר.

תודה, קראתי את הטקסט

לטעמי, ורק לטעמי, טיפול קוגניטיבי או התנהגותי ממש מחייב מדריך, שיעזור לאדם לקום מהנפילה. ר"ל - אתמול תכננתי לצאת להפגנה הגדולה. ישנתי בצהריים, קמתי בשעה סבירה, ו- כל האנרגיה שהכנתי התנדפה לה, ולא הלכתי.
כל סדרת העצות היפה בעיתון היתה עוזרת לי .... ולכן אני נמנע ממאמרים ועצות בריאותיות כאלה.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני נעזר במטפל

לא סובל מדיכאון בדרך כלל - ושואל כל דבר שני קורא את המטפל.
&nbsp

אין לי מטפל אף לא מטפלת

יש בי חוסר אמון בסיסי לאנשים שמרוויחים כסף מהמצוקה הנפשית שלי, שבפעם הראשונה לוחצים לך יד ובפעם השנייה "לא נהוג אצלנו", שלא מספרים לך כמה עולה פגישה, ומתפלאים, כשעוזבים אותם אחר כך.
היו לי שלושה מטפלים, ומטפלת אחת -
עם המטפלים לא הלך, עם המטפלת שבאה מאסכולה אחרת לגמרי, ואיננה מטפלת קלינית דווקא הלך מצויין. היא בהחלט עזרה לי, אז. 5 פגישות, תוצרים טובים.
המטפלים שלי אלה כדורים נוגדי דיכאון וחרדה.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
תמיד צריך להזהר ממטפל שרלטן.

אבל מטפל זה עזרה גדולה.
לי יש מטפל מסל שיקום עו"ס. וגם מדריכה ושניהם אנשים טובים ומנסים לעזור.
הכדורים לא מעיפים את כל הסמפומים ודווקא הטיפול התחיל להעיף סמטומים.

למעלה