חרדות ומחשבות טורדניות

flower198

New member
חרדות ומחשבות טורדניות

שלום לכולם
רציתי לדעת אם יש קשר בין חרדות ומחשבות על מוות (לא התאבדות) לרוחניות?
הכוונה האם זה מאותת על משהו? חוסר איזון וכו'? איזה חוסר איזון בדיוק?
הסיבה שאני שואלת היא בגלל שבזמן האחרון זה קורה לי ואני מנסה כל מיני טיפולים שונים כדי לעזור לעצמי לצאת מזה
אבל לא הכי הולך אז אני בודקת את הפן הרוחני של זה
אשמח אם מישהו יוכל לענות לי ולתת לי איזה שהוא הסבר כדי להכניס לי קצת "הגיון" בזה
תודה מראש לעונים:)

רותי 11

New member
הכל קשור להכל אין באמת נתק

בין הרוח לפיזי, זה שאנחנו עושים פה
מעין נתק או חיץ בין הדברים זה לא
באמת ככה.
הרוח משפיעה על הפיזי ולא להפך
ככה שמחשבות טורדניות משפיעות
בסופו של דבר על הגוף שלנו ויוצרות
את אותו חוסר איזון כימיקלי הורמונלי
או מה שזה לא יהיה

flower198

New member
תודה על התשובה אני אחדד את כוונתי

מה מבחינה רוחנית יכולות לבוא התופעות האלו
זה לא משהו שסבלתי ממנו כל חיי
האם זה מסר כל שהוא או שיעור כל שהוא ואיזה שיעור זה אמור להיות
אני מנסה להבין למה זה בא
תודה שוב

רותי 11

New member
מבחינה רוחנית זה להתחבר אל האור

ואל החיובי רק זה יכול להזיז עם הזמן את
המחשבות הטורדדניות

סתם מחשבה אישית

אולי המחשבות הטורדניות האלה נשלחות כמסר ממשהו שרוצה ברעתך או שפשוט שונא אותך
ואולי אפילו מישהו שהוצאת מחייך ומנסה בכל דרך לחזור אליהם
זו סתם מחשבה שלי ואין לי שום קישורי תקשור

שלום

אומר את דעתי בלבד, ותסלחי לי אם נדמה כי אני קופץ למסקנות לא נכונות לגבייך. כוונתי שתקראי את התגובה לשאלה באופן כללי בלבד ולא אישי. שכן, אני לא מכיר אותך.

עכשיו... באופן כללי, אני חושב שדיכאון, מחשבות טורדניות, מחשבות אובדניות וכדומה, הן לא מסר משמיים, אם זו כוונתך. הן לא שיעור כשלעצמו. אולי, ייתכן, שהן חלק מתהליך של שיעור שעלייך לעבור, אבל לא השיעור עצמו. בכל מקרה, את לא צריכה להיכנס לדיכאון כדי לעבור "שיעורים"... אם כבר, מחשבות טורדניות הן יותר בגדר מכשול, מבחינתי, ולא כלי עזר כדי לעבור שיעור כלשהו. לכן אני חושב שאת מסיטה את תשומת לבך מהמקור האמיתי של החרדות והמחשבות שמטרידות אותך. מחשבות דיכאוניות נובעות, לדעתי, מאי-מודעות. אי-מודעות שאפשר שיהיה טוב יותר, אי-מודעות שיש חיוביות ואהבה בעולם, אי-מודעות לכישורים ולמשמעות שלך בעולם, חוסר אמונה בעצמך, ביטחון עצמי נמוך, אי-הערכה עצמית, כינוס בתוך עצמך, אי-קבלה של עצמך. כל הדברים האלה מביאים לחרדה, לחוסר תקווה, להרגשה של חוסר משמעות, וכל היכנעות למחשבה כזו, שואבת עוד יותר מטה ומטה עד שנוצרת אובססיה סביבן.

ברגע שתשני את השקפת עולמך, תאמיני בעצמך ובכישורייך... המחשבות האלו יעלמו.

flower198

New member
תודה על המענה. לא חשבתי שהמחשבות הן השיעור עצמו אלא

אני מבינה שזה נובע ממשהו ואני מנסה להבין ממה.
ואם זה כמכשול אז מכשול למה?
תודה על התשובה המפורטת אני לגמרי מבינה ומזדהה
וזה נשמע שככה זה באמת. זה מתאים לתקופת החיים שלי כרגע
אחרי שהתרגלתי לחיי השרדות פתאום יש שקט וקשה לי להכיל את השלווה
ואחרי השקט יש את השאלה "פניי לאן?" כמו סטירה לפרצוף
מקווה שלא בילבלתי
תודה שוב

היי

כוונתי במכשול היא מכשול שאת לא בכוונה שמה לעצמך. דיכאון הוא כמו ערפל, הוא מונע ממך לראות את הפוטנציאל הטמון בך ובחייך.

איני יודע את הרקע למצבך, אבל לי נשמע שאם החיים הובילו אותך למקום של שקט ושלווה, אולי זהו סימן שעלייך לאמץ את אותו מקום, במקום להילחם בו. אם את לא יודעת לאן פנייך מועדות, לאן את ממהרת כל כך? אולי את עדיין לא מוכנה להמשיך הלאה, אולי את צריכה לעבור תהליך של חיפוש עצמי לפני כן, אולי זהו סימן שאת צריכה להמשיך בדרך שונה מזו שבה הלכת זמן רב... האפשרויות רבות. לי אין את היכולת לדעת, כי אני לא את
מה שכן, אני חושב שהחרדה והמחשבות הטורדניות לא עוזרות לך... אלא מהוות מכשול במציאת אותה דרך שבה את חפצה, ובהן צריך לטפל על ידי עבודה עצמית (כגון השקפת עולם חיובית, שינוי גישה, נתינת אמון בעצמך). מאחל לך הצלחה בכל דבר שבו תבחרי.

למעלה