חרדות ומשפחה

anchor1

New member
חרדות ומשפחה

שלום לכולם, אני סובלת ממספר חרדות. אני מנסה להתמודד איתן ולפעמים גם מצליחה. הבעיה בגללה אני כותבת היא המשפחה שלי. יש לי משפחה מאוד קרובה ומאוד תומכת, אבל (וכאן בא אבל גדול) פועלת בגישה שאם לא רואים את זה זה לא קיים. כלומר, המושג "חרדה" לא קיים בלקסיקון שלהם. הם לא מבינים ולא מאמינים שקיים דבר כזה והם צוחקים עלי ונוזפים בי. הם עוזרים לי לפתור בעיות אבל צוחקים על השיתוק שהחרדות שלי גורמות לי לפעמים. איך אני יכולה להסביר להם שגישה הגיונית, לא תמיד עוזרת לי. ושאני זקוקה לתמיכה שמתייחסת ישירות לחרדות שלי, ולא רק עזרה בפיתרון הבעיות שגורמות לחרדה. ד"א אני כבר לא ילדה ויש לי חברים שתומכים. אבל אני זקוקה להבנה של המשפחה שלי.

חרדות ומשפחה ומה שביניהם

מעניינת הדינמיקה המשפחתית שנוצרת סביב החרדות שלך. נראה שאין לגימטימציה להרגיש חרד או להביע את החרדה במילים. אפשר להבין כמה זה לא נעים לך כשמגיבים בצחוק לגילויי החרדה שלך ואף נוזפים בך. יחד עם זאת, המשפחה תומכת ומנסה לעזור לך בפתרון הבעיות וברור שאת חשובה להם. לא נראה לי שתוכלי לשנות את גישתם. ייתכן שאת "נושאת החרדות" של המשפחה ובכך פותרת אותם מהתמודדות עם חרדותיהם שלהם, דרך הטיפול בך כ"נושאת החרדות" של כולם. הדרך היחידה שלך לנסות ולהשתחרר מתפקיד זה הוא לשנות את דפוס התקשורת שלך עם משפחתך.אם את צריכה עזרה, הביעי זאת ישירות וללא עודף הבעת רגש. יש לך חברים תומכים שיכולים לעמוד בזה טוב יותר? מצויין, הביעי את רגשותייך בפניהם.

נועםבת11

New member
בדרך כלל קשה לאנשים ולסובבים

אותנו להבין מהי אותה חרדה או הפרעה או המנעות מדברים מסויימים, כי כמו בכל דבר גם במצב הזה עד שאתה לא נמצא וחווה את זה אתה לא מבין כי החרדה היא לא ממשהו ספיציפי בדרך כלל היא תוקפת ללא סיבה הנראית לעין. ולכן תמצאי את הדרכים שנוחים לך איך להתמודד עם ההפרעה. דוגמא אישית:לי היה קשה לשבת בתוך אולם סגור בין הרבה מאוד אנשים והיום מצאתי לעצמי פתרון כדי לא להמנע אני פשוט תמיד דואגת לשבת ליד מעבר, בכסאות הראשונים בשורה, ליד דלת. וכך מרגישה טוב יותר. והצעתי לך למצוא דברים קטנים שפשוט עוזרים כדי להתמודד. ודבר נוסף חשוב זה שברגע שאני מתחילה להרגיש את ההצפה מה שהיום קורה פחות פשוט תנסי להרגיע את עצמך ולהגיד לעצמך אני מכירה את זה זה עוד מעט יחלוף, ולא להלחם בזה כי את יודעת שלא יקרה לך כלום.פשוט ההרגשה היא לא נעימה מקווה שעזרתי לך מהדוגמאות שלי והדרך שלי להתמודד.

Sonata Of Tears

New member
חשבתי שאני היחידה:)

גם אני לא נכנסת לבתי קולנוע ואולמות טאטרון..ביגלל זה.

anchor1

New member
אמממ... נראה לי שעלית על משהו

אני בת הזקונים וגם ה"חולנית" במשפחה. כל הזמן דואגים לי ועוקבים אחרי כדי לוודא שלא קרה לי כלום.

למעלה