חרדות

חרדות

איך מגדירים חרדות? לפי מה שקראתי פה הפירוש של חרדות זה פיזי ולא נפשי דפיקות בלב לחצים. האם חרדות זה רק עניין פיזי ולא קשור לנפש?
 

בוזיקית

New member
הי סוף נובמבר!

קראת את המאמרים של הפורום בכותרת? השאלה שלך זה כמו לשאול מה זו אהבה האם זה עניין ביוכימי, או עניין של רגשות. אני אומרת גם וגם. מה שאתה מתכוון זה לסימפטומים... וזו שאלת הביצה והתרנגולת - מה גרם לחוסר האיזון - האם המצב הנפשי גרם לסימפטומים או בדיוק להיפך? אני בטוחה שלגילה תהיה תשובה מרתקת ומקצועית בעניין וגם אני אשמח לשמוע...
 
אז דבר ראשון בדיוק רשמתי לך הודעה

מתחת בנושא אחר (ההודעות שלך ריתקו אותי) דבר שני קרה לי מקרה שנורא הבהיל אותי לפני כמה ימים קרה לי משהו רע וכשבכיתי ראיתי שחורות ולא יכולתי לנשום לכמה רגעים ואז הנשימות הפכו למהירות ביותר זה נורא הבהיל אותי האם זה חרדה?
 

בוזיקית

New member
אני חושבת שכן, אבל אולי כדאי לך

להתייעץ עם רופא ליתר בטחון... ותודה על המחמאות יקירה
 
../images/Emo140.gifהיי לך

לדעתי זה חרדה כי לי קרה בדיוק אותו הדבר עברתי טרואמה ולא הצלחתי להוציא את זה החוצה יום אחד בלי שום הודעה התפרקתי ראיתי הכל שחור כאילו התעוורתי והתחלתי לצרוח לצרוח לצרוח לא יכולתי לנשום זאת היתה מין תחושה שהנשמה יוצאת מין הגוף ואינה שייכת לי יותר הגוף שלי יצא משליטה לא יכולתי לעשות כלום הייתי בטוחה שאני משתגעת, היום אני יודעת שקוראים לזה פאניק דיסאורדר. אם את לא נמצאת בטיפול אולי כדאי שתלכי לשוחח עם מישהו על הנושא זה יקל עליך מעט, בכל מקרה הרבה הצלחה בהמשך.
 
גוף נפש ../images/Emo142.gif

לרגשות יכול להיות תרגום לתחושות גופניות בעיקר רגש כמו חרדה ופחד כיוון שאלו רגשות שדרשו מאתנו במהלך האבולוציה לעשות כדי לשרוד. האדם הקדמון רואה נמר, הוא מבין שהוא בסכנה והגוף מכין את עצמו להתמודדות, בין אם זו בריחה או מלחמה- נשימות מואצות ודפיקות לב מהירות מזרימים יותר חמצן לשרירים ומכינים אותם לפעולה, האטה במערכת העכול מאפשרת לדם לזרום לשרירים במקום לקיבה, תתכן הזעה כדי לצנן את הגוף (ויש האומרים כדי להפוך אותו חלקלק וקשה לתפיסה) ועוד. בעולם המודני, תחושות של חרדה עדיין מתבטאות בדרך "פרימיטיבית" זו, למרות שמוקד החרדה לא תמיד מוכר ומזוהה ולעיתים הוא מופשט, כמו- חרדות לגבי הצלחה בפרוייקט גדול בעבודה, לגבי נטישה של אדם אהוב וכיוב' "סכנות" פונציאליות. לרגשות יש כנראה גם תרגום לשנויים בכמיה של המח וכאן נכנסת הפסכאטריה שמנסה להשפיע על הרגש ישירות דרך הבטוי הפזיולוגי שלו בעוד הפסיכולוגיה תנסה להשפיע על הרגש בדרכים עקיפות כמו- זהוי המחשבות שמובילות לרגשות הקשים ונסיון לשנותם או יצירת קשר עם המטפל, שנותן חוויה רגשית אחרת ומשפיע על האופן בו אנו חווים את עצמנו ואת האחרים וכו'. חומר על התקפי פניקה אפשר למצוא במאמרי הפורום. אני מזמינה אותך לשתף אם תרצי בדרך שאת עושה, ב"נמר" שאת נצבת מולו כרגע ובאופן ההתמודדות שלך עם מה שקורה לך. בהצלחה!
 
למעלה