חרדים בעל כורחם - כנסו

חרדים בעל כורחם - כנסו

כל היתר: חרדים, מחבתי"ם ושאר מרעין בישין, הישארו בחוץ ההודעה הזו אינה מיועדת אליכם, ואבקש מימכם גם שלא תגיבו. הפורום הזה נועד לנו, ואני אצוטט את סוג ב': "פורום לחרדים שחרדים בעל כורחם ומכורח המציאות. פורום לחרדים שלא יוצאים בשאלה בגלל הסביבה, העבודה, המשפחה, האישה, הילדים, המעמד החברתי, בעצם בגלל הכל. כאן תוכלו לשתף, לספר, לקטר, לבכות, לצעוק, להתלונן, להאשים, להגזים, להתחרט, לבקר, לצאת, לחזור, להישאר, לאהוב, לשנוא, לעניין, לדון, ליפול, לקום, כל מה שתרצו, העיקר תהיו אתם." נכון שאין באפשרותינו למנוע מהסגנים של אלוהים לכתוב בפורום, אבל יש באפשרותינו לא לתת להם במה כל כך מכובדת, ולא להתייחס אליהם כל כך הרבה. זה מתחיל ל ה ר ג י ז, ומוריד לי את כל הרצון להיות חברה בפורום. אולי הפסיכים האלה חושבים שבכך שאני לא אהיה חברה בפורום אני אחזור בתשובה, הם כנראה לא יודעים שאת חיי הטובים אני אמשיך לנהל כמו שטוב לי וכמו שבא לי, וגם אם לא אכתוב בפורום הזה עדיין אמשיך לחלל שבת, לאכול ביום כיפור, לאכול חמץ בפסח ולהזדיין כשאני במחזור. אין לי בעיה עם דיונים, אין לי בעיה להודות שיש אלוהים, ייתכן גם שהם צודקים, אני לא שוללת, אבל שילכו להם לפורום חרדים חושבים וששם ינחילו את תורתם לרבים, ויבורכו מין שמיא בכל מילא דמיטב. אמן יהא שמיא רבא. ואם בכל זאת הפרעושים כן קראו את ההודעה הזו, אז הנה המלצה: פתחו לכם פורום להנאתכם, והזמינו אותנו אליכם, הפורום הזה לא נועד לדיונים שלכם, אלא שלנו.

גנדרן

New member
ובטח גם את הצהרת לא?

בטח גם את צדיקה שלי הצהרת בפני שלטונות צה"ל המוסמכים, עפ"י חוק שאת דתיה ושומרת שבת וכשרות וכ"ו וכ"ו במקום לשרת בכבוד כמו חברותייך חילוניות כדתיות בצבא ההגנה לישראל..... בחרת להשתמט

מה פיתאום

היא רק הצהירה שתורתה אומנותה ושהיא לומדת 8 שעות ביום כמו רוב האברכים החרדיים שמשקרים במצח נחושה,עדיף שתסתום את הפה כשאתה מדבר על הצהרות שקריות,אני גם בא מהעולם השיקרי הזה ויודע בדיוק מה עושים אצלנו עם כל ההצהרות לצבא ולדתות ולהנחה בארנונה ולביטוח לאומי ולמס הכנסה וכו` אז אל תטיף!

גנדרן

New member
אתה צודק אכן כולם באותה הסירה

אכן כל החרדים באותה הסירה, ולדעתי את כולם כולל האברכים יש לגייס ומייד לשרות פעיל, האם אתה בעד גיוס של בנות דתיות לצבא? אני כן, ואני חושב שש לבטל את כל ההצהרות המטופשות הללו ולא לאפשר לבת להשתמט מחובתה למדינה יתרה מכך אני חושב וזו דעתי הפרטית שאברך או בחורה שחתמו על הצהרה כוזבת כזו יש לפתוח נגדם בהליכים פליליים מה דעתך?

דעתי ממש לא חשובה כעת

מה שחשוב כעת זה לא להסית את האשכול החשוב הזה ממטרתו, ואגב,אם נכניס לכלא את כל המצהירים השיקריים 80‎%‎ מהחרדים יהיו בכלא.

גנדרן

New member
יכול להיות בהחלט

יכול להיות בהחלט שאחוזים ניכרים מהציבור החרדי יצטרכו להתגייס, גברים ונשים מה רע בכך? אני חושב שזה מצויין גם למדינה וגם לחרדים עצמם

moshe010

New member
אני לא יודע מי אתה אבל אתה ודאי לא מבין את

המנטליות החרדית אני אכן בעד גיוס חובה לכולם אבל בעת שבחברה החרדית כולם איך שהוא מתחמקים מגיוס, וכל מי שמתגייס מקבל אות קין ובמגזרים מסוימים אף יצטרך להתגרש ולחיות בנידוי אז אין לבוא בטענות לפרט כיוון שאין לפרט להקריב את עצמו וכבודו ומעמדו, וגם אם הוא חרדי בעל כורחו אין זה אומר שהוא צריך להתאבד וכל האשמה נופלת על החברה בכללותה קרי הרבנים והעסקנים שדחפו את החברה לפינה האפילה הזאת וכן תלוי האשמה בבן גוריון שלא חזה את העתיד ואפשר לבני הישיבות לקבל דיחוי בעוד שאילו היה מתעקש בזמנו כשהחברה עדיין לא זלזלה כ"כ במשרתי צה"ל לא היה מתפתח הניכור העמוק לצה"ל בפרט ולציונות ולנאורות בכלל

גנדרן

New member
תראה יקירי

אתה עושה רושם של בחור אינטלגנטי, כל הקשקוש על בן גוריון סלח לי בן גוריון לא העלה בדעתו לשחרר 100000 איש משרות ביטחון תהיה בטוח זו דוגמא לצביעות החרדית מצד אחד ולצביעות של בנות "כאילו דתיות" מצד שני, אדם דתי אמור להגן על עמו ולא להשתמט. לגבי הפרטים אצל כל אחד ואחד.... ואחת לדעתי אפשר למצוא פתרונות לבעיה הזו כרגע המצב בלתי נסבל מבחינת כוחות המילואים של ישראל

moshe010

New member
לא נראה לי שאתה חולק עלי במשהו

בדיוק זה מה שטענתי שבן גוריון לא חזה את העתיד ונתן דיחוי למתי מעט אבל המתי מעט היו הזרם השמרני והקיצוני של היהדות ובמרוצת הזמן כל החרדים נכנסו ונבלעו לתוך המגזר הזה ובצירוף של גידול טבעי עצום הגענו למצב כיום

גנדרן

New member
בדיוק נמרץ

עכשיו השאלה איך לשנות את המצב, לדעתי יש להתחיל דווקא מהבנות המצהירות למיניהם.... משום שזה קל להוכיח (לך תוכיח מה עשה אברך בכוילל) וגם לערוך בחינות כל חצי שנה בכויילל מי שלא עובר (כיוון שהסתובב ברחוב וזה...) יגוייס כל אלה שכבר מבוגרים יחוייבו בגיוס קצר ובחובת המילואים בנות שלא התגייסו ועודן רווקות ואין כיסוי להצהרתן לגייס למערך המילואים מייד... אשה נשואה שהצהירה ועכשיו היא חילונית תצטרך לתת שרות כלשהו למדינה למשל בבתי חולים בתי זקנים ועוד איך נראה לך?

moshe010

New member
נראה לי שזה או לא יועיל או יזיק

כיוון שהיות והיחס לגיוס הוא כ"כ שלילי כך שהאברכים והבנות שהן חרדיות בעל כורחם יעשו את כל המאמצים לעבור את הבחינות וכך רק יגבר הקיצוניות, ויחסם המגמה של הפשרנות רק לדעתי האפשרות היחידה היא לגייס את כולם כך שלא יהיה אי נעמות בגיוס כיון שכולם יעשו זאת אבל חוששני שאיחרנו את הרכבצ ואי אפשר לעשות זאת כיון שיהיה פה מלחמת אזרחים או למצער החרדים ימלאו את בתי הסהר

מצטרף לדברים

כש"סוג ב" פתחה את הפורום, שמחתי מאוד לראות פורום שמתאים לי ולאנשים כמוני. אך לאחר כמה ימים הפך הפורום בעל כורחו לבמה לכל מיני מחבתי"ם בגרוש, שרק רוצים להראות לעמישראל כמה רע לחיות כמו שהם חיים. בעקבות כך, חינו של הפורום ירד בעיני מאוד. לו ניתן בדרך יצירתית כל שהיא (את הפולמוס בדבר ניטור הודעות, ראינו בפורום "יוצאים בשאלה" השכן) להחזיר את הפורום למה שנועד מלכתחילה, אשמח מאוד. (יכול להיות שיש מקום לדעות עניניות בדבר מציאותו של איזה שהוא כוח עליון, או שלילתו, ישנם כאלו שזה אולי יעזור להם לחיות את חייהם טוב יותר, אך זה צריך להעשות בדרך מכובדת ומתאימה, ולא שכל אחד שרוצה "לזכות להחזיר בתשובה את הטועים" יעשה את זה פה במקום שלא נפתח עבור כך). ולמנהלת, פתיחת הפורום וניהולו, מהווים אבן דרך חשובה מבחינתי ועל כך תודה, .הפורום הוא ביתנו, ואני בטוח שישנה דרך לשמור עליו בכדי שיהיה מקום שנעים לשוחח בו.

סוג ב

New member
../images/Emo45.gifיפה דיברת

ומישהו מוכן להסביר לבורה כמוני מה זה מחב"ת?????

מסכים לכל מילה

גם לי נמאס מהם, בהתחלה הפורום היה נקי מכל אלה והיה כאן מה זה כיף,בימים האחרונים הם הגיעו וזה מה זה מעצבן,זה די מוציא את החשק להיות כאן,אם יש פיתרון להעיף אותם נשמח כולנו!אולי נלך לבצרי מירושלים הוא מומחה לגירוש דיבוקים...אבל בטח זה מה זה יקר...

עץ שתול

New member
מסכים לדרישה...זה צו השעה!!!

יש כאן כמה חרדים ממורמרים ולא מסיבות אמונתיות אלא בגלל סיבות אישיות, והם מצאו כך את הפינה הזו כדי לזנות כביכול, ותסלחו לי על הביטוי. אני באופן אישי ועוד רבים מהחברים מצאו סוף סוף פינה כאוות נפשם, מקום שבו הם יוכלו לפתוח את סגור ליבם ולהביע את דעתם בלי אימה ופחד, בלי שמישהו ישסע את דברך ויטיל לך חכה בפה מה לומר ומה לא לומר, יכוון אותך איך לדבר ואיך להתבטות מה מותר ומה אסור. כאן זה לא זכרון מוישה ולא איצקוביץ ובטח לא מאה שערים. מי שלא מסוגל לסבול דעות נוגדות וזה מדיר שינה מעפעפיו שיעשה טובה לאנושות וידיר את רגליו מהמקום הטמא הזה! נקעה נפשינו מהדרכים והשיטות הניזולות והזולות של החרדים התוקפניים שחושבים שכל העולם שלהם ושהם המציאו את התורה ושיש להם הפוטרופוס על אלוהים ועל דרך האמת, שיש להם סמכות לחלק ציונים לבני אדם ולקבוע מי ראוי ומי לא ראוי מי דחוי ומי לא, מי רשע מי צדיק וכן הלאה. זה כל כך מזכיר לי את הבלוגרים האירניים שבמחשכי המרתפים הם חושפים לעולם מעט מזעיר מהתופת האיום שבה הם חיים, והשילטונות האורניים שמודעים לסכנה נלחמים בהם בשצף קצף ולצערי די בהצלחה. כך גם החרדים מבינים את הבעיתיות שיצרה האינטרנט מבחינתם והם מנסים להלחם בה בכל דרך, הן באיסור גלישה וחיבור לרשת, והן במירור והתשה שלנו בתוך הרשת והפורומים למיניהם כדי שימאס לנו, או בגלל נאביות לשמה שהדבר מועיל ותועלתי. אותנו כאן לא תשברו, גם אנחנו מודעים לפונטציאל והכוח האדיר שיש לפורום, לא נרא ולא נפחד, ואני אכן קורא למנהלת שתיקח פיקוד בידים ותתחיל לעשות סדר וניקוי מפה!!!

למעלה