חרדל איכותי-מומלץ

ak2123

New member
חרדל איכותי-מומלץ

חרדל ברמה גבוהה, חריף מאוד וטעים בארץ ניתן להשיג את הגירסה הלא חריפה וגם הטעם שונה. מי שטס לצרפת בדיוטי פרי בחזרה ניתן לקנות רק לשים לב שזה "האקסטרה פורטה" מצורפת תמונה של האריזה

bob68

New member
מצטרף להמלצה ../images/Emo45.gif

שלוש הערות: א. החרדל הרגיל לא מאד ייחודי. בפעם האחרונה שהוא נקנה בנמל התעופה במרסיי לא מצאתי את הגירסה החריפה. ב. אריזת החרס די כבדה. ג. לטעמי הכלי יפה וניתן לשימוש חוזר.

prizman

New member
בהחלט חרדל מצויין.

אני עברתי לפני זמן מה לאבקת חרדל קולמנס, זה נותן שליטה על רמת החריפות ויכולת משחק בטעמים, לא חוזר מזה אחורה.

צלשף

New member
גם אני בעד הקולמנס אני אוהב את החרדל שלי חריף

מאוד ברוב המקרים אני מוסיף חזרת לתערובת אני גם מאוד אוהב את הדיז׳ון אני מקבל את הדבר האמיתי פעם בחודש את המגורגר והחלק וגם להם אני מוסיף חזרת

prizman

New member
אם נכנס לדברים לעומקם,

אני מניח שכולם כאן יודעים שדיז'ון הוא לא שם של חרדל אלא שם של אזור בצרפת שידוע באיכות החרדל שלו. אבל כמו בכל מקום שיש בו מוצרים איכותיים יש גם מוצרים גרועים ומשום מה זה מה שבוחרים להביא לישראל. גם הבלסמי שמוכרים בסופר הוא אכן מפרמה ולכאורה אין סיבה לטענה אבל הוא זבל, אין לזה מילה אחרת. מי שמצליח לקבל חרדל משובח מצרפת או בלסמי מיושן מאיטליה מכיר טוב מאוד את ההבדלים. לפחות כשמדובר בבלסמי מיושן כדבעי אז זה לא עסק זול... גונבה אגב שמועה לאוזני שניתן כיום להשיג במספר מעדניות בישראל דיז'ון אקסטרא הוט משובח, לא יודע בדיוק איפה, החיסרון הוא שלאחר פתיחת הצינצנת הוא מאבד מחריפותו עם הזמן, צריך לחסלו במהירות. איכשהו גיליתי שאני מתחבר יותר לחרדל אנגלי, דרך הקולמנס המוכן אגב, ומאז שעברתי לאבקה בכלל החיים יפים יותר. והשילוב עם חזרת אכן מופלא.

צלשף

New member
אני דיברתי על הדבר האמיתי אקסטרא הוט ואני

מקבל אותו מצרפת אתה צודק לגבי נידוף עוצמת החריפות לכן גם אני מעדיף את האנגלי באבקה בתוספת חזרת כמובן

prizman

New member
אשריך שיש מי שדואג לך ../images/Emo13.gif

אחד הדברים שתמיד הקפדתי להביא מצורפת זה חרדל משובח. מי שטעמתי אצלם חרדל מעולה ואמרו שקיים בישראל וגם מוכרים במקום הם החבר'ה ממסעדת La Maison ברח' טשרניחובסקי 1 ת"א, אולי שווה לך לתפוס איתם דיבור.

prizman

New member
הכי פשוט בעולם

מערבבים את האבקה במים עד שנוצרת משחה ממש סמיכה, ממתינים כ 10 דקות שיספגו. מכאן הכל בידיים שלך. מלח לפי הטעם ונוזל עד שהמקרם יתקבל בדומה לחרדל כאשר הנוזל נתון לשליטתך. זה יכול להיות חומץ רגיל, חומץ בן יין (אישית מעדיף לבן), תערובת של חומץ עם מעט דבש, יין וכו'. גם התיבול נתון לשליטתך, חזרת כמו שכתב צלשף מאוד מוצלחת, וואסבי טרם ניסיתי, שום כתוש, טרגון, השמיים הם הגבול. ניתן גם להוסיף גרגרי חרדל שלמים כמובן. אומרים שמשביח לאחר שבועיים, עוד לא הגעתי לשלב הזה בבדיקות כי רק לפני מעט חודשים גיליתי את זה בסופר אצלי ולאחר שהתאכזבתי מכל הדיזו'נים למיניהם. עוד טיפ, מעולה למרינדות למיניהן בלי קשר לעוף, בקר או חזיר, רק להקפיד שלפני הצליה האבקה שכבר חלק מהמרינדה תהיה במגע עם נוזלים לפחות 15 דקות אחרת היא מרירה. כמו שקורה עם אבקת וואסאבי בעצם.

צלשף

New member
מצאתי שגם טבסקו מספק את הסחורה וכמו שכתב

עמיתינו חומץ לבן הכי מומלץ

ak2123

New member
לדעתי ורק דעתי הקולמנס קצת סתמי

נכון הוא חריף אבל מעבר לזה טעמו דיי לוקה בחסר. בכל מקרה זו דעתי ועם אתה אוהב אז לבריאות

תודה על ההמלצה!

לפני כמה חודשים חיפשתי המלצה לחרדל כזה :) איפה ניתן להשיג בארץ? אין את החריף בארץ?

ak2123

New member
לצערנו אין את החריף בארץ לכן

צריך לבקש "טובות" ממכרים/משפחה שטסים לצרפת. בכל מקרה כדאי מאוד לנסות להשיג אותו כי הוא באמת מצויין והוא יחסית זול למוצר שרוכשים בדיוטי פרי. אני מאמין שניתן להשיג גם בעיר עצמה אבל חבל על זמן החיפוש כי הבנתי שהמחיר אותו דבר. החרדל שנמכר בארץ "מזעזע" אין לי מושג למה האיכות לא תואמת אבל זה מה שיש. קראתי בשרשור שיש אנשים שיש להם הספקה שוטפת אז אולי כדאי ליצור איתם קשר ואני בטוח שהם ישמחו לעזור.

למעלה