חרדת בחינות - איך שורדים?

חרדת בחינות - איך שורדים?

מתנצלת אם אין זה הפורום המתאים לכך, פשוט אני כמהה לרעיונות והצעות ייעול... סף הציונים הנדרש מעולם לא היה כה נמוך, הקורסים מעולם לא היו כה שטותיים (השלמה למתמטיקה. המרוכבות הוא ברמה תיכונית. בחיי
), הדרישות במהלך הסמסטר מעולם לא היו כ"כ אפסיות. אך, יחד עם כל זאת - זה מעולם לא היה חשוב כשם שזה עכשיו. בחינה ראשונה - התקף חרדה, ציון 800 ("לא השלים"). בחינה שניה - מסטולית משני קלמנרווין - ציון דפוק אבל אפשר לחיות עם זה (קורס השלמה שלא משוקלל בשום דבר חוץ מממוצע ההשלמות). בחינה שלישית - איפהשהו ב5 בבוקר הבנתי שקלמנרווין אחד לא מספיק, לא ניגשתי. בחינה רביעית - 9 שעות לאחר נטילת שני קלמנרווין (הללו יכולים להפיל פילים, לפחות כאלה במשקל שלי ) ו4 שעות שינה - בקושי הצלחתי לקרוא משהו. אני לא חולמת כלל על לפתור את בעיות החרדה שלי, רק רוצה לשרוד את תקופת הבחינות הזו בשביל להפטר מסטטוס ההשלמה. הבחינה הבאה (מועד ב' של הקורס אליו לא ניגשתי במועד א') עוד שבוע. נגמרו לי הרעיונות איך זה יכול לעבור כשורה. למישהו יש?

את הקישורים מצאתי באמצעות גוגל

תוך חצי שעה. זכרתי שיש שיטה באמצעות דמיון מודרך אך אותה דווקא לא מצאתי.

סבבה הגוגל ומצאתי ת'דמיון המודרך

להקליד בחיפוש (כולל הסימנים של מרכאות ונקודה פסיק) : "דמיון מודרך"; "חרדת בחינות"
ומקבלים את המצגת החביבה. (לבחור מהרשימה שם) בהצלחה.

חררה מהחרדה...

זה יכול להיות בהחלט הפורום המתאים, בייחוד עם הבאסה הזו. אני מניחה שיש לך בהחלט יכולת לעבור את הבחינות, ובכל זאת את "מצליחה" ליפול בהן. אריאלה נתנה לך המון קישורים, וייתכן שהם יכולים לעזור לך. ועד שהם יעזרו אנסה גם כאן לבדוק את העניין איתך. בואי נקח את המבחנים של פעם ושל היום. איך פעם הצלחת בהם ומה עכשיו מפחיד בהם. ואולי גם... אפשר להתרכז במבחן הבא שלך - איך את לומדת לקראת המבחן הבא (במה הוא בכלל ?), מה את יודעת שיהיה בו. אחד הדברים החשובים ביותר לקראת מבחן הוא ארגון נכון של החומר, וידיעה של איך תיראה הבחינה - האם יהיו בה חלקים סגורים או פתוחים. נתחיל לאט ? תוך שבוע נגיע לזה, וגם את וגם אני נעבור כל אחת את המבחן שלה של מועד ב'

מה מפחיד בהם?

הם קלים יותר וחשובים הרבה יותר. אין לי שום בעיה עם המבחנים בעצמם, הם נתפסים בעיני כשטויות במיץ עגבניות. עדיין, ברור לי שבזמן הבחינה אני לא אצליח בכלל לקרוא אותם ולהיות מודעת לכל מה שקראתי - או בגלל התקף או בגלל כדורים שמונעים את ההתקף אבל גומרים לי את הריכוז. (אני לומדת מתמטיקה, אופי הבחינות בכלל לא דומה לאופי של בחינות במדעי הרוח/חברה)

KFIRB

New member
לא מדוייק

ואני מרגיש קצת את הזלזול שלך במקצועות מדעי החברה... את מתארת כאן פחד וחרדה שמתקים אותך בהתמודדות עם מבחן ולא חשוב אם הכותרת שלו היא "דיפרנציאלי מתקדמים 2" "אינפי" "פסיכולוגיה ניסויית" "מבוא לספיכולוגיה" "מבוא מאקרו לכלכלה" "יסודות השירה" "ביוכמיה א'" "מבוא לחקר התא" "מבוא לסטטיסטיקה" כל מבחן ובמיוחד במסגרת אקדמית הוא מבחן מאיים , קובע וחורץ גורלות ולכן לא משנה רמת המבחן הוא עלול להפחיד ולשתק מעצם נוכחותו של המבחן.... זה שאת חושבת שמקצועות מדעי החברה והרוח יותר קל, זה לא מדוייק,כי הנה רשמתי לך רשימה של קורסים מאיימים על כל סטודנט במדעי הטבע, במדעי החברה, במדעי הרוח, קורסים ממייינים , קורסים שסטודנטים נופלים בהם ולרוב נושרים... אז אין הבדל בין מתמטיקה למדעי הרוח, החברה והטבע.. מה גם שבמקצועת שהזכרתי את חייבת לשריין לך מיומנות כתיבת תשובות באופן קצר, תמציתי וחלק לא ניכר בחישובים. עכשיו לפרקטיקה, זה לא משנה כעת האם את לא מצליחה לתפקד בגלל התרופה(אף אם היא טבעית???) או בגלל ההתקף החרדה, העובדה היא שאינך מצליחה לתפקד במצב של בחינה , אז נכון את אומרת, אין לך בעיה עם הבחינה לפני הבחינה אלא רק ביום הבחינה ובמהלכה... וזה חלק מתסמיני חרדת בחינות... חרדת בחינות, בניגוד למה שחושבים יכולה פתאום להופיע עקב העלאת רף הלימודים או הבחינות....ואני חושב שכעת כדאי לך להתמודד עם המצב בצורה שכלתנית...לבדוק מה עוזר לך להירגע...מה עוזר לך לחהתאושש...לבדוק הרפייה שיכולה לסייע לך... וכן, אם יש לך זמן, שווה לגשת לרופא המשפחה ולבקש פתרון תרופתי קצר מועד עד לטיפול רציני לאחר הבחינות... וכדאי לבדוק מול שירות הפסיכולוגי או הייעוצי איך ניתן לעזור לסיים הסימסטר בכבוד... בהצלחה ותרגישי טוב

אתה מרגיש בדבר שאינו שם

לא אמרתי שמשהו יותר קל או יותר קשה (למעשה, אמרתי שהמבחנים *שלי* הם שטויות במיץ עגבניות), רק שהבחינות בעלות אופי שונה.

KFIRB

New member
נועה כדי להימנע מויכוח

אנסה למקד את מה שאמרתי... הדבר היחיד שאני לוקח בחזרה ומתנצל עליו זה המשפט "שמרגישים זלזול מדברייך". וכל מה שנראה כאילוהתכוונת לכך ואני מתנצל... כוונתי הייתה לומר שלא רמת הקושי של הבחינה היא זו שמפחידה אותך אלא הסיטואציה של הבחינה (ולצורך העניין אם היו אומרי ם שעלייך להיבחן בבחינה של ידיעת הא-ב לצורך סיום הץואר, גם בה לא היית מתפקדת במאה אחוז למרות שאת יודעת את הא-ב מתוך שינה..), וכאן אני חושב שצריך למקד המאמצים , בהתמודדות עם סיטואציה הבחינה שיודע לך שכל תוצאה בה יכולה לשפיע על עתידך..לכן אמרתי שלצורך העניין לא משנה מה את לומדת, משנה דרך ההתמודדות שלך בבחינה ... זה יכול להיות לדעת את המשוואות ודרכי ההוכחה שלהן פרפקט, אך בבחינה מרוב לחץ לא תוכלי לקרוא השאלות שלא לדבר על לכתוב התשובות הנכונות המקום הנכון...אבל אז את מגיעה הבייתה ומבינה שההבחינה הייתה שטויות וסתם הפחידה והיא לא יותר ממה שהיא... וכאן החרדה משתלטת עלייך ומפריעה לתפקוד היומיומי שלך (יש להניח שכתוצאה מהבחינות תפקודך הכללי לא הכי טוב.., לפחות אצלי זה כככה), לכן הצעותיי נשארו כשהן היו: ייעוץ רפואי, הרפייה, ולבדוק מול השירות הייעוצי מה אפשר להציל עבורך הסימסטר... בהצלחה ואני מתמצל שוב אם נפגעת...

למעלה