כן../images/Emo42.gif
בעבר סבלתי מעניין זה ואת השיטות שלמדתי בכתה ו' אני גוררת איתי עד היום למכללה, היתה בזמנו ערכה שנקראה "טסט רילקס" שנתנה כמה עצות טובות, אני לא זוכרת הכל אבל הנה 2 דברים שאכן עוזרים לי ואולי כדאי שתתן/י לחברתך (מצטערת לא התבוננתי קודם אם זה את או אתה, ולפי ההודעה לא ניתן להבחין): 1. תרגיל דמיון של מקום בטוח, זה תרגיל שטוב לכל מיני חרדות, וגם במקרה הזה הוא עוזר, מתחילים בנשימות מכוונות כאיטיות, נשימה לבטן להפנות את האוויר לבטן ולנשוף לאט לאט החוצה (רובנו שוכחים לנשום ככה מאז שהסבירו לנו שצריך להכניס את הבטן פנימה אבל ילדים עדיין יודעים לעשות זאת וזה משרה שלווה), לאט לאט עם הרוגע שמגיע לדמיין מדרגות היורדות למטה, כ-10 מדרגות, לדמיין ירידה איטית במדרגות, כל נשימה מדרגה אחת, בשלווה, בקצה המדרגות היא מגיעה למקום הבטוח שלה, שאותו היא תדמיין בפרטי פרטים, בדיוק מה היתה רוצה שיהיה בו, במקרה שלי למשל זה היה אגם קטן ורגוע, לידו כרי דשא נעימים וטמפרטורה אביבית חמימה, והיה לי שם גם עץ שבגזע של היתה שקערורית שהתאימה בדיוק עבורי להישען, לדמיין את קולות המקום, מוסיקה רכה, ציוץ ציפורים, כל מה שיכול להשרות עליה שלווה, ואז לדמיין שהיא נכנסת פנימה, מרגישה באצבעותיה את החפצים, את הניחוח הקליל והנעים שיש בו, האוויר הנקי, לתת לעצמה להירגע עד שהיא חשה שספגה פנימה את השלווה שבמקום וכעת היא רגועה ובטוחה לצאת החוצה בידיעה שתמיד תוכל לשוב לשם, שוב - חוזרת דרך המדרגות, מדרגה בכל נשימה, ולאט לאט חוזרת אל המציאות היומיומית, כעת היא תפקח את עיניה ותרגיש הרבה יותר שלווה. התרגיל הזה נהדר כתרגול יומיומי ובעיקר בימים שלפני הבחינה והלילה שלפני הבחינה בפרט. 2. הקניית תחושה של רוגע בעת החזקת כלי כתיבה, גם זה תרגיל של דמיון אבל קצר יותר וניתן לתרגל אותו בכל עת, כל שעליה לעשות הוא להחזיק עט או עיפרון, ולהעלות בזכרונה את התחושה שבהצלחה, כל הצלחה שזכורה לה, את ההרגשה של גאווה והנאה מההישג, כך לחזור על התרגיל בכל זמן שהיא מחזיקה בכלי כתיבה עד שלבסוף תחושת ההצלחה תיטמע בה. בזמן הבחינה עצמה, כאשר היא עונה על השאלות מומלץ לכתוב בצד דף השאלות ראשי פרקים קצרצרים על כל השאלות ורק אז להתחיל לענות, לא לגשת ישר לכתיבת התשובה המלאה, כך גם אם בעת ראשי הפרקים שכחה משהו היא תיזכר בעת כתיבת התשובה אך תדע שראשה פנוי מאותן נקודות שכבר מוזכרות על גבי הדף. במצב של בלק - אאוט מומלץ להניח לרגע את העט, לעצום עיניים ולחייך, פשוט לחייך, גם אם לא ממש מתחשק, פעולת החיוך מעבירה בהפוך על הפוך חזרה למצב של רוגע, לנשום מספר נשימות איטיות אל הבטן לפקוח עיניים, לאזכר את תחושת ההצלחה שהחזקת כלי הכתיבה ולחזור לענות, כל זה לוקח מס' שניות שהן הרבה יותר טובות מניסיון להילחם בבלק-אאוט בכוח. מקווה שזה יעזור לחברתך, לי זה עזר.